Pračka AEG Lavamat L85470SL

Pračka AEG Lavamat L85470SL

A+++, o 32 % nižší spotřeba než třída A, 850x600x450 mm, 6,5 kg, 1400ot./min., velký LCD displej, 49 dB, ProTex koncept, certifikát Woolmark Silver, invertorový motor, velká kapacita bubnu ve Slim size, Silent System, Aqua-Control, Fuzzy logic

Nabídka Pračky


Prodloužená 10 letá záruka na invertor motor, více informací ZDE

Náplň prádla: 6.5 kg
Maximální rychlost odstřeďování: 1400 ot./min.
Neobyčejně nízké hodnoty spotřeby: 0.81 kWh, 45 | při programu bavlna 60° s náplní 6.5 kg
Prací programy: bavlna |extra tichý |syntetické |syntetika snadné žehlení |jemné |vlna plus |rychlý intenzivní |rychlý 20 minutový 3 kg|super Eco 15|bavlna ekonomický |peřiny|antialergický |odstředění/vypouštění |máchání |závěsy |džíny
Volba pro extra máchání
Nastavení pro úsporu času
Funkce pro odstranění skvrn
Funkce předpírka
Kontrola vyvažování náplně v bubnu
Velký LCD displej
Technologie Fuzzy Logic, reaguje na množství náplně
Zpožděný start
Protipěnový systém
Invertor motor
Motor vyniká nízkou provozní hlučností a dlouhou životností bez zásahu servisu. Jde o třífázový elektronicky řízený motor bez uhlíků – komutátoru.
Počet přihrádek dávkovače pracího prostředku: 3
Dětský bezpečnostní zámek
Nožičky: 4 nastavitelné nožky
Vybavení proti přetečení se sensorem Aqua Control

Technické údaje
Vlastnosti:

Barva ovládacího panelu Nerez s úpravou proti otiskům prstů
Barva Bílá
Max. rychlost odstřeďování (ot./min.) 1400
Materiál nádrže Carboran
Technologie praní Eco ventil
Funkce extra máchání, úspora času, zpožděný start, start/pauza, zap./vyp., výběr teploty, výběr otáček, skvrny/předpírka
FuzzyLogic – množstevní automatika Ano
Typ plnícího otvoru Velký plnící otvor

Energetický informační list:

Instalace Volně stojící spotřebič
Kapacita praní (kg) 6.5
Energetická třída A+++
Energetická třída A++
Účinnost praní A
Účinnost odstřeďování B
Max. rychlost odstřeďování (ot./min.) 1400
Příkon (W) 2000
Odhadovaná roční spotřeba (kWh) 151,0
Spotřeba energie – bavlna 60°C (kWh) 0.81
Spotřeba en., poloviční náplň – bavlna 60°C (kWh) 0.6
Spotřeba en., poloviční náplň – bavlna 40°C (kWh) 0.49
Spotřeba energie ve stavu vypnuto (W) 0,05
Spotřeba energie v pohotovostním režimu (W) 0,05
Roční spotřeba vody (l) 09550
Obvyklý program Bavlna 60, poloviční a plná náplň, Bavlna 40, poloviční náplň
Čas praní – bavlna 60°C (min) 190
Čas praní – bavlna 40°C (min) 0
Čas praní – bavlna, poloviční náplň 40°C (min) 142
Trvání pohotovostního režimu (min.) 5
Hlučnost při praní dB(A) 49
Hlučnost odstřeďování dB(A) 75
Spotřeba energie (kWh) – Trvání programu Bavlna 60 0.81 – 190
Spotřeba (kWh) – Bavlna 60 (min.), 1/2 náplň 0.6 – 164
Spotřeba (kWh) – Bavlna 40 (min.), 1/2 náplň 0.49 – 142
Spotřeba vody (l) 45
Spotřeba (kWh) – Roční spotřeba vody (l) 151,0 – 09550

Rozměry a instalace:

Výška (mm) 850
Šířka (mm) 600
Hloubka (mm) 450
Čistá hmotnost (kg) 62.5


VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 )
Pračka AEG Lavamat L85470SL, 4.7 out of 5 based on 47 ratings

22 Recenze na Pračka AEG Lavamat L85470SL

  1. Jan Urgacz napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + Tichá,stabilní

    Produkt jsem si vybral protože odstředění je 1400ot.,je A+++,takže usporná a je na 6,5kg prádla

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  2. Pepa napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + Tichá, snadná obsluha, pere super

    – zatím nic

    Mám od AEG již sušičku – rovněž perfektní – doporučuji všem

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  3. Andy napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Pračka sa mi presne na deň po 25 mesiacoch pokazila, neviem čo si mám o tom myslieť, nakoľko doteraz fungovala bez problémov.

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  4. Marsisii napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Ja mam tedy uplne stejnou zkusemost jako pani Martina… Asi jsme chytly spatny kus???soudim podle ostatnich pozitivnich rezenzi.. Mela jsem predtim take AEG ktera mela super funkce, prime sprchovani byla tichoucka …az po 12 letech se rozbily lozizka a byla hlucna.. No jen o trochu vic nez je hlucna tato nova… Ja ji bohuzel nevratlia.. Ale nejspis si poridim jinou a tuto nekam posunu….mam chit zkusit LG… Mate nekdo zkusenosti???

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  5. anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    tichá
    jednoduché ovládání
    spolehlivá
    prostě AEG

    V rodině máme s pračkami značky AEG velmi dobré zkušenosti a ani tento výrobek nezklamal. Nízká hlučnost nebyla hlavním kritériem výběru, ale příjemně překvapila. Ze začátku jsem chodila kontrolovat, jestli pračka funguje. Bylo slyšet jen napouštění vody a pak bylo ticho… Škoda, že už nebydlím v paneláku. S touto pračkou bych prala klidně i po desáté hodině večer.
    Pračka sice nepatří k nejlevnějším, ale koupila jsem ji v e-shopu o několik tisíc levněji než nabízely kamenné obchody. Proto si myslím, že jsem za dobrou cenu získala opravdu kvalitu.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  6. Januš napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    – Nic.

    Není to můj první výrobek od AEG a i s předchozím jsem byl velmi spokojen.Ještě mohu podotknout,že jsem si novou pračku nemusel
    kupovat,jen jsem chtěl novější výrobek.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  7. Radek Šulo napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Pračku máme zatím chvíli, ale myslím,že tato pračka zq tu cenu bude v pohodě.Plno možných funkcí.Tichý chod a různé další vymoženosti.Mohu jenom doporučit.

    – Zatím žádné

    Perfektní

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  8. JJ napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    celkem tichá, vím o ní jen při napouštění vody a ždímání
    jednoduché ovládání, jednoduché nastavení možností
    ždímání velmi účinné

    jsem rád, že jsem vybral tenhle model, i když ze začátku byly mírné komplikace, „asi“ během přepravy, při manipulaci plovák uvízl někde nahoře a když jsem se pokoušel poprvé použít pračku tak vodu, kterou nabrala neustále odčerpávala pryč – čidlo na plováku hlásilo, že pračka je plná, druhé čidlo hlásilo, že není voda, tak se pračka ani pořádně nerozjela. Servisní technik přišel, během 20 minut dal všechno dopořádku, „prý“ velmi kuriozní závada, kterou ještě neviděl.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  9. Vlkada napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Vyzkoušená značka – AEG myčku mám 14 let
    Velký buben
    Invertorový motor s 10letou zárukou
    Tiché praní (je slyšet jen šplouchání vody, odstřeďování je hlučnější)
    Úzká (45 cm do hloubky)
    Možnost krácení času programů o třetinu a polovinu (a jeden krátký 20 min)
    Pěkný vzhled (opravdu se povedla – je hezčí než na fotkách)
    Cenově ještě dostupná (12.457 Kč se 3 roky záruky)
    Zvuková signalizace ukončení praní
    Teplota 0-95 oC (je tam i 30 a 50 oC, které prý u jiných praček nebývají)
    Možnost stálého nastavení máchání navíc (super pro alergiky)
    Možnost pauzy a dodání prádla během praní

    Hlučnější napouštění a vypouštění vody a při ždímání se taky ozve (vše je ale snesitelné)

    Mám ji týden a jsem nadšená – nezabírá místo. Předchozí byla 18 let stará, ale úžasná ARDO (tehdy prý ještě byly výrobky kvalitní). Nyní jsem musela vrátit nově koupenou BEKO s komutátorovým motorem – imitovala při ždímání start stíhačky svým vysokým nepříjemným tónem (kartáčové motory to prý dělávají), prádlo bylo téměř mokré a měla vadný programátor (údajně smůla na výrobek). Dlouho jsem váhala, ale nelituji. Doufám, že AEG něco vydrží, protože jsem si na ni okamžitě přivykla.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  10. Renda a Lenka napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    super tichá
    nízká spotřeba
    +šetrné praní
    kvalitně vyprané prádlo i na krátký program
    dobrý poměr cena- kvalita

    – zatím jsme nic neobjevili

    tento produkt jsme si vybrali pro jeho malé rozměry a nízkou spotřebu ( A+++/-32%), a velmi dobrá zkušenost s touto značkou

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  11. Janule napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    +Tichá, výkonná, snadno ovladatelná. Po měsíci mohu říci, že je perfektní.

    – Nic

    Chtěla jsem výrobek, který umí dokonale ždímat a je tichý.
    Tento vše splňuje a navíc mohu ovlivňovat průběh délky praní, počet máchání, předpírku ap.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  12. anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Tichá intuitivní ovládání.

    Perfektní, komplatně splnila mé očekávání

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  13. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    adčasový a elegantní design
    snadné ovládání
    variabilita programů (teplota praní, odstředění, délka programu)
    perfektně vyprané prádlo u všech programů, které jsme zkoušeli
    úspora el. energie i vody
    rozměrově vhodná do menší koupelny

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  14. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    velmi tichý chod
    velký objem pracího bubnu
    snadné ovládání

    dost nepodajná dodávaná přívodní hadice

    velmi dobrá úsporná pračka za solidní cenu

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  15. Hanah napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    mám krátce,ale zatím spokojenost
    protože jsem již AEG měla a byla jsem spokojena

    – nic

    Dobrá značka
    mám krátce,ale spokojenost

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  16. anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    vynikající, plní přesně moje potřeby a očekávání

    levneelektro.cz uvádí u této pračky možnost parního praní; samozřejmě že je to omyl prodejce, resp. překladatele; nicméně tuto funkci jsem bral jen jakýsi „bonus navíc“ a nevadí mi že není

    výborný výrobek

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  17. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    ovládání, tichý chod

    – nic

    doporučuji

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: -1 (from 1 )
  18. Ješinová Eva napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Úzká pračka s perfektním výkonem,tichým chodem,na větší množství prádla.Velký otvor.
    Spotřeba: A+++,Otáčky až 1400/min.

    Zatím nic.

    Je to perfektní pračka do malých koupelen,s perfektním výkonem a malou spotřebou.
    S pračkou mám zatím krátké zkušenosti – dovezli nám ji 4 dny před odjezdem na dovolenou.Nyní po příjezdu pere i 3x denně k mé plné spokojenosti.
    Samozřejmě,že se ještě musím občas podívat do návodu na jednotlivé symboly nebo nastavení.Ale jsou celkem logické,takže je jen otázkou času,kdy se je naučím zpaměti používat.
    Pračka sice nepatří mezi nejlevnější,ale oproti mé staré (15 let) Elektrolux je vidět vývojový pokrok,i když ta byla tehdy ještě dražší,ale byla jsem s ní celou dobu moc spokojená.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  19. Zdeněk napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    tichý chod, nevibruje, nízká spotřeba, kvalitní odstředění…po /zatím/ dvou letech provozu, naprostá spokojenost…ještě pro invertorový motor

    zatím nic

    paní Martina si tady na tomto modelu smlsla, ale mé zkušenosti jsou dosti opačné…buben prádlo neničí, at peru cokoli…velké díry??? to snad ne…slim pračky mají špatný úchyt…vyjádřili se odborníci, kteří chtěli prodat jiný, dražší model, ze kterého mají tučnou provizi…pozor-dražší vždy neznamená lepší…ještě se paní Martina zmínila , že v minulosti vlastnila pračku Gorenje a tato byla úspornější…o tomto taky moc pochybuji…paní Martino, jak jste to po necelých 14 dnech poznala??? tato pračka má spotřebu opravdu velice slušnou…tím myslím nízkou.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  20. Martina T. napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    27.2.2013 jsem zde dávala recenzi na tuto pračku. Chtěla bych jen doplnit, že zvuková signalizace byla vypnutá, ale pak jsme přišli na to, že se zapnout dá současným přidržení dvou tlačítek. Takže opravuji:)
    Nicméně pračku jsme přesto vrátili. Buben byl opravdu nevyhovující, ničil vlákna prádla tím, jak jak měl velké „díry“ a prádlo se při odstřeďování protlačovalo.
    O pračky jsme se začali ještě více zajímat a zjistili jsme z několika odborných zdrojů, že slim pračka je nesmysl a je úzká jen díky tomu, že je „ošulené“ přichycení bubnu atd. Má menší stabilitu, kratší životnost a proto se opravdu kvalitní pračky úzké nedělají (např. Miele).
    Sami bydlíme v paneláku a 60 cm pračka nám zasahuje do vchodu do koupelny a i přeto jsme se rozhodli pro kvalitu širší pračky. Vybrali jsme nakonec Siemens. Byla dražší „jen“ o 4 tis., ale kvylita je nesrovnatelná. Také nižší spotřeba, voštinový osvětlený buben, automatické dávkování prášku, vyšší počet otáček, nižší hlučnost, načechrané prádlo na konci cyklu… Mluvím o typu Siemens WM 16S890. Bohužel jsme kupovali jednu z posledních na našem trhu, asi proto ta skvělá cena. Nyní už mají nový model WM 16Y890 a ten je prozatím podstatně dražší.
    Tak třeba někomu recenze pomůže při rozhodování:)

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  21. Martina napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    hezký design
    úzká pračka do malé koupelny s dostačující velikostí bubnu
    velký otvor pro plnění
    dětský zámek

    Prádlo je po ukončení programu nalepeno po obvodu bubnu takovým způsobem, že ho musím doslova odloupávat a dětská látková plena má velikost placky, která vejde do dlaně!!! Při vyšších otáčkách odstředění je na prádle vytlačen vzor bubnu.
    Chybí akustická signalizace ukončení praní. Po dokončení dokonce pračka sama vypne a zhasne. Lehce se tedy může stát, že člověk zapomene prádlo v pračce.
    Při ždímání mě nemile překvapila hlučnost a vibrace (mám správně vyváženo, koupili jsme gumové nožičky a nepomohlo)
    Zbytečně dlouhé programy praní.

    Z pračky jsem natolik zklamaná, že využiji možnosti vrácení zboží zakoupeného přes e-shop do 14-ti dnů od dodání, byť to bude znamenat náklady na dopravu pračky zpět prodejci.
    Kvalitu, hlučnost a funkce pračky srovnávám se svou starou pračkou Gorenje, kterou jsem měla 10 let. Tehdy stála 20 tis. Kč a domnívala jsem se, že po deseti letech, kdy šla technika dopředu, bude mít dnes pračka za 15 tis. (jako nyní tato AEG stojí) minimálně stejné funkce. To jsem se hrubě mýlila (včetně toho, že měla moje stará Gorenje i nižší spotřebu energií)
    Jelikož jsme nedávno koupili sušičku Siemens a jsme moc spokojeni, zvažuji, že koupím i pračku stejné značky. Snad už napodruhé nešlápnu vedle. Ještě nikdy se nám nestalo, že bychom byli s něčím tak nespokojeni, že bychom zboží měnili, nebo vraceli:-(

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  22. chobotnicka napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    hlučnost – respektive tichost :o) výrobku !!!
    kvalita zpracování
    úspornost výrobku
    kvalita praní

    nic

    Potřebovali jsme úspornou, kvalitní, tichou pračku. Pračky AEG máme vyzkoušené a tak volba byla jasná. Po přečtená recenzí, jsme si naši volbu jen potvrdili. Pračka je úsporná, opravdu velmi tichá a i pěkná na pohled (ne že by na tom u pračky záleželo :o)), ale rozhodně neurazí a není důvod jí schovávat. Programů má na výběr mnoho, ale pro mě je podstatná možnost volby intenzity odstředění a také to, že pračka prádlo nemačká ani při vyšších otáčkách. Zajímavé je u tohoto typu i garance 10ti let na motor pračky.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )

Napsat komentář