Pračka AEG Lavamat L86560TL4

Pračka AEG Lavamat L86560TL4

A+++ – 10 %, 890x400x600 mm, 6 kg, 1500ot./min., velký LCD displej, 47 dB, ProTex koncept, EcoSpray, OptiSense, certifikát Woolmark Gold, speciální dávkovače pro tekutý i sypký prací prostředek, invertorový motor, parní programy, Fuzzy Logic

Nabídka Pračky


Zákazník, který si do 14. 12. 2014 koupí vybraný model pračky nebo pračky se sušičkou s parním programem AEG v ceně vyšší nebo rovnající se 15 490 Kč*a následně jej zaregistruje na
www.aeg.cz/vzdyneconavic ZDE získá navíc:
luxusní set pro domácí lázně v hodnotě 2 500 Kč, který obsahuje 2 župany a koupelovou sadu Manufaktura.
Akce se vztahuje na modely praček*: L85275XFL, L86560TL4, L88489FLC2, L98699FL2, L89495FLC.
Akce se vztahuje na modely praček se sušičkou*: L87695WD, L99695HWD, L76680WD.

Více informací a podmínky na http://vzdyneconavic.akce-aeg.cz/

ProTex Plus: nejšetrnější způsob praní
Pračka ProTex Plus je tak šetrná, že v ní můžete bezpečně prát i ty nejjemnější tkaniny a vaše oblečení bude vypadat déle jako nové. Zlatý certifikát Woolmark

Výkon A+++ –10 %
Výkon A+++ –10 %: o 10 % energeticky úspornější než nejvyšší třída na trhu, třída A+++*. *v porovnání s maximální energetickou účinností spotřebičů třídy A+++ (EEI 46) počítáno v souladu se směrnicí EU 1061/2010

OptiSense: vždy minimální spotřeba
Inteligentní systém OptiSense zajišťuje nejnižší možnou spotřebu energie, vody a času bez ohledu na velikost náplně

Spolehlivě skvělý výkon – invertní motor
Spolehlivost, odolnost a výkon – s minimální hlučností – díky invertnímu motoru

Práškový nebo tekutý? FlexiDosePlus nadávkuje oba druhy stejně dobře
Jedinečný dávkovač pracího prostředku FlexiDosePlus byl speciálně navržen tak, aby optimalizoval účinnost jak tekutých tak práškových pracích prostředků

Osvěžte i to nejchoulostivější oblečení
Když potřebujete nějaké oblečení pouze osvěžit a nikoliv zcela vyprat, představují tyto speciální parní programy přesně to, co hledáte

Prodloužená 10 letá záruka na invertor motor, více informací ZDE

Vlastnosti:

Energetická třída A+++
Odhadovaná roční spotřeba (kWh) 124
Barva ovládacího panelu Bílá
Barva Bílá
Max. rychlost odstřeďování (ot./min.) 1500
Příkon (W) 2200
Materiál nádrže Carboran
Napájecí napětí (V) 230
Technologie praní Ecospray
Funkce zap./vyp., předpírka, skvrny, prodlouž. máchání, výběr otáček, start/pauza, výběr teploty, úspora času, zpožděný start, tekutý prášek
Požad. jištění (A) 10
FuzzyLogic – množstevní automatika Ano
Typ plnícího otvoru Carboran s jemným otevíráním
Rozměry (mm): 890 x 400 x 600

Energetický informační list:

Značka AEG
ModelL86560TL4
Instalace Volně stojící spotřebič
Kapacita praní (kg)6
Účinnost praní A
Účinnost odstřeďování A
Max. rychlost odstřeďování (ot./min.) 1500
Odhadovaná roční spotřeba (kWh) 129
Spotřeba energie – bavlna 60°C (kWh) 0.62
Spotřeba en., poloviční náplň – bavlna 60°C (kWh) 0.53
Spotřeba en., poloviční náplň – bavlna 40°C (kWh) 0.42
Spotřeba energie ve stavu vypnuto (W) 0.05
Spotřeba energie v pohotovostním režimu (W)0.05
Trvání pohotovostního režimu (min.) 5
Roční spotřeba vody (l) 8390
Obvyklý program Bavlna 60, poloviční a plná náplň, Bavlna 40, poloviční náplň
Čas praní – bavlna 60°C (min) 230
Čas praní – bavlna 40°C (min) 170
Čas praní – bavlna, poloviční náplň 40°C (min) 160
Hlučnost při praní dB(A) 47
Hlučnost odstřeďování dB(A)77
Spotřeba energie (kWh) – Trvání programu Bavlna 60 0.62 – 230
Spotřeba (kWh) – Bavlna 60 (min.), 1/2 náplň 0.53 – 170
Spotřeba (kWh) – Bavlna 40 (min.), 1/2 náplň 0.42 – 160
Spotřeba vody (l) 45
Spotřeba (kWh) – Roční spotřeba vody (l) 129 – 8390


VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 )
Pračka AEG Lavamat L86560TL4, 4.4 out of 5 based on 5 ratings

13 Recenze na Pračka AEG Lavamat L86560TL4

  1. David napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    +Malá,
    opravdu tichá při normálních programech,
    zpomalené otvírání víka,
    zpomalené otvírání bubnu,
    plastové krytí dvířek bubnu
    spousta nastavení a možnost si programy přizpůsobit
    přehledný a snadno čitelný displej
    dávkovač prášku lze snadno vyndat a vyčistit
    dávkovač prášku lze přepnout na tekutý či sypký prostředek
    i při velkých otáčkách necestuje
    koupil jsem jí za 13990,- v době kdy normálně stála 16490,-

    – v panelovém jádru (umakart) nám při ždímání na 1500 otáček rozvibruje kuchyň až cinkají talíře
    v balení byl manuál k úplně jinému typu

    Zatím jsem opravdu spokojený, přítelkyně je nadšená z kvality praní.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  2. Pavla napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    +Moderní, tichá, jednoduchá, návod přehledný.

    – Na nic jsem nepřišla

    Vybrala jsem si ji po delším hledání .
    Se značkou AEG mám zkušenost a tak jsem chtěla stejnou značku a jsem spokojená.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  3. Marie napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + super, naprostá spokojenost

    – nic

    hodně funkcí, velmi tichá, programy lze různě upravovat, jednoduché nastavení, naprostá spokojenost

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  4. Tomáš napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    +velký displej
    velmi tichá při praní (při ždímání asi v normě)
    možnost částečného zásahu do jednotlivých programů
    20ti minutový program (i když nedomyšlený)
    zásobník na prací prostředky není na dvířkách
    pomalé otevírání dvířek bubnu
    dodávaná hadice aquastop

    – cena
    krátká přívodní šňůra
    zbytečně mnoho programů
    chybí český popis na panelu u jednotlivých programů
    občas pro mě nelogický průběh některých programů
    nelze uložit vlastní nastavení u jednotlivých programů
    po otevření víka steče voda na suché prádlo
    20ti minutový program nestihne nahřát vodu
    nejsou vidět aktuální hodnoty (otáčky, teplota)

    Celkem dobrá pračka, i když za ty peníze by to mohla být jiná písnička a stačilo by se jen zamyslet při návrhu zařízení. Pračka je při praní super tichá a ani není slyšet že pere (pouze šplouchání vody a cvakání zipů nebo knoflíků o buben). Při ždímání sice hučí a vibruje, ale není to vůbec nic hrozného a z místa se ani nehne. Pokud uberete otáčky, tak to bude úplně v pohodě. Někdy mi připadá chování pračky jako úplně nelogické, ale tak to inženýři vymysleli. U 20ti minutového programu se nemá šanci voda ohřát, jelikož se pere pár minut (snad 7 minut) a zbytek se máchá a ždímá?? Navíc je po použití tohoto programu prádlo dosti mokré a je nutné ho ještě znovu vyždímat (někde je chyba). Ždímání bývá vždy zbytečně dlouhé a na požadované otáčky se buben roztočí jen na chvilku (jinak zbytečné převalování a neustále odčerpávání vody)?? U většiny programů lze provést zásah do doby praní, teploty, otáček a jiných přídavných funkcí. Možnost přerušení programu a přidání prádla. To však nelze provést, když je v pračce moc teplá voda, jelikož asi z bezpečnostních důvodů nelze otevřít dvířka dokud voda nezchladne na určenou teplotu. Jako u většiny praček steče po otevření dvířek voda na suché prádlo. Jinak zatím se zdá být pračka v pohodě a až na všelijaké ty nedotaženosti ji mohu doporučit. Uvidíme jak dlouho vydrží.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  5. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    kvalitní výsledky praní
    dokonalé odstředění
    intuitivní ovládání
    certifikace ručního praní Woolmark
    1500 otáček
    nastavení přímo pro tekuté přípravky
    nádobky na prací přípravky po praní dokonale čisté – stačí jen opláchnout (velmi lehce vyjímatelné a zroložitelné)

    velmi krátká přívodní hadice
    nemá 4 nastavitelné nožičky – pouze 2 nast. nožičky a 2 pevně nastavená kolečka (to oproti pračkám jiných výrobců znesnadňuje přesnou instalaci)

    Pračku jsme byli nuceni měnit po 13 letech a proto jsem hledali výrobek s určitým předpokladem pro obdobnou životnost, což si od této pračky slibujeme.

    S kvalitou praní jsme velmi spokojeni, odstřeďuje velmi dobře, ale při nejvyšších rychlostech odstřeďování je hlučnější. Také déle trvalo než se v koupelně pořádně usadila a přestala
    vibrovat.

    Největší slabinou této pračky je velmi krátká přívodní hadice (pokud ji nahradíte jinou, běžnou delší hadicí, připravíte se o přídavnou filtraci vody na přívodu do pračky). Prací prostředky se dávkují do pračky – nikoli do jejího víka jako u ostatních výrobců.

    Programová nabídka je široká a každý jednotlivý program se dá dále upravovat na požadované konkrétní nastavení, včetně zkrácení programů. Mezi programovatelnými prametry jsou také např. dětská pojistka, či odložený start od 30 min do 20 hodin.

    Jedním z důležitých faktorů proč jsme si tuto pračku vybrali, byla záruka 10 let na motor.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  6. Alena Jirásková napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    atím peru krátce, takže jsem nestihla vyzkoušet všechny programy. Ovládání je po úvodním přečtení návodu velmi jednoduché. Jednotlivé programy se dají částečně upravovat – např. přidat máchání, snížit otáčky (či úplně vynechat) ždímání, nastavení teploty. Při chybně zvoleném programu se to dá vynulovat a nastavit znovu a to i tehdy, když se již program rozběhl :-). A jedno obrovské plus dávám za tichost při praní – není vůbec slyšet ani při otevřených dveřích v koupelně. Při ždímání je trochu hlučnější, ale stále velmi přijatelně. Navíc sedí na místě jako přibitá a prádlo je při max. otáčkách 1500 téměř suché.

    – zatím nic

    Perfektní, skvělá, úžasná 🙂

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  7. Pavel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + Nejnižší spotřeba elektřiny.
    Vysoké otáčky odstředění.
    Kvalitně propracované programy.
    Velice tichá.

    – Nic není.

    Určitě doporučuji, jsem plně spokojen.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  8. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Ticha, dobre pere, snadno se vymyvaji zasobniky, obsluha je jednoducha, podle predstav a popisu

    Na otevreni dvirek je potreba trochu sily

    Maximální spokojenost

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  9. merilen napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + tichá
    desing
    spousta funkcí ( které možná ani nepotřebujete)

    – pračka vydává při odstřeďování velmi silné vibrace, když dám 1500otáček, na které je stavěná , mám pocit,že se každou chvíli rozpadne na kousky.Předtím jsme měli pračku zn.whirpool, byla hlučnější ,ale při ždímání stála jako přibitá,nehla se ani o milimetr, mohla jsem na ní položit hrnek s kafem a nerozlil by se. ˇPřivolaný technik konstatoval ,že je to vrámci normy, ale když jsem se ho zeptala, co je norma a z čeho tak soudí, nebyl schopen říci, prý to tak dělají invertorové motory, což se mi nezdá, zde na heurece se na toto moc zákázníku nestežuje, tak nevím.Z tohto pohledu za mně obrovské sklamání, už bych ji nekoupila, u výrobku za 15 tisíc očekávám určitou kvalitu a v tomto mně aeg velmi sklamala.
    dlouhé programy
    není uvedena pruměrná spotřeba vody při jednotlivých programech

    za hodně peněz pruměrná kvalita. Hlavným kritériem výběru u nás, jelikož bydlíme v paneláku byla hnízká hlučnost-tento parametr pračka splnuje, ale vynahradí si to silnými vibracemi,kdy v nově udelaném jádru se mi chvějí i dveře koupelny, tudíž mi je jasné, že vibrace se přenesou všude, i k sousedum.Už bych si ji nekoupila, šla bych do obyčejné pračky za 8.tisíc, od ní bych aspon nečekala „super kvalitu“, jako u této.Za mně nedoporučuji .

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  10. Mirek napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Tichý chod, přehledný display

    Vysoké technické parametry uvedené v marketingovývh materiálech mě zatím nezklamaly.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  11. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    tichý chod
    + hodně programů nejen na 6 kg prádla, možnost úpravy programů
    prádlo je opravdu pěkně vyprané

    zatím jsem nic neobjevila

    měla jsem starší typ a byla jsem spokojená, s tímhle se zatím sžívám a zkouším různé možnosti. A že jich je 🙂

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  12. Shimato napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    +Kvalitní zpracování
    Tichá, jde slyšet jen při ždímání a i to je celkem tiché
    Při praní se ani nehne – nelítá po koupelně 🙂
    Plnění prášku aj. je uložené u bubnu a dá se odebrat a vyčistit
    Vyprané prádlo je téměř do sucha

    – Méně přehledný manuál

    Pračku jsme vybírali celkem dlouho, dříve jsme měli Bosch WOF2000, která vydržela 16let, jelikož na Miele nebylo, vybírali jsme pračku do 15tkč. Do té to ceny nám byla z několika stran opravářů a kamarádů doporučena pračka značky Electrolux nebo AEG. Nakonec jsme vybrali AEG, zdála se nám lépe zpracovaná jako podobný model od Electroluxu. Pračka má hodně pracovních programů, nejvíce ale používáme syntetika a bavlna k vůli kg prádla a také kvalitě vyprání. Pračka má tichý chod, uslyšíte ji až u ždímání, při ždímání 1200 je prádlo lehce vlhké při 1500ot. pak skoro suché. Při pověšení venku za 0,5-1hod ke sbírání. Ovládání je jednoduché, otočným voličem zvolíte program a úpravy programu pak tlačítky pod displayem, pro spuštění pak tlačítko vpravo. Standardní program trvá kolem 3h. Co více dodat, snad jen ať vydrží alespoň polovinu doby co Bosch.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  13. Rene Marek napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    vynikající pračka, která splňuje všechny moje předem vytypované nároky. Pračka je maximálně tichá. Několikrát jsme chodily do koupelny se podívat, zda pere, protože jsme ji neslyšeli. Obsluha je jednoduchá a přehledná (máme již sušičku a obsluha je obdobná). Otáčky ždímačky lze nastavit až do 1500 otáček. Záruka na motor 10 let

    – má až přiliž moc funkcí

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )

Napsat komentář