Pračka Beko WMB 61242 PT

Pračka Beko WMB 61242 PT

Energetická třída A-20%
* Třída účinnosti praní A
* Odstřeďování : 1200 ot./min
* Kapacita prádla : 6 kg
* Spotřeba el.energie 0,9 kWh
* Spotřeba vody 47 litrů
* 16 programů
* PET program na odstraňování zvířecí srsti

Nabídka Pračky



Baby Care, Mix 40, Denní praní,
Freshen Up, Xpress super short, Košile, Eco clean
Odložený start 0-24 hod
LCD displej
Dětský zámek
Volitelné otáčky
Hi tech topné těleso
Rozměry VxŠxH 85x60x50 cm


VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 )
Pračka Beko WMB 61242 PT, 4.7 out of 5 based on 6 ratings

17 Recenze na Pračka Beko WMB 61242 PT

  1. Martin napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    cena,5ti letá záruka,ekonomika provozu,jednoduché programování dle aktuální potřeby.

    zohlednit velikost-určena pro větší prostory

    Výborná pračka v parametrech poměr-cena,nadstardantní výbav,.velmi pěkný design a jestliže obstojí v parametru spolehlivosti je to výhodná koupě.
    Možnost 5ti leté záruky po registraci je příjemným bonusem,
    úspornost a ekonomika provozu může příjemně překvapit.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  2. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + Cena
    Pětiletá záruka
    Vzhled

    – Návod

    Pračka zatím pere jak ma a pokud vydrží tak 8 let i s jednou pozarucni opravou tak ji v klidu poslu do elektrodpadu s pocitem slusne odvedene prace.
    Za ty penize s tou zarukou myslim dobrá koupě. Ale to ukaze az cas.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  3. J.Buttig napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Standardní pračka, která pere a dostal jsem na ní bez příplatků 5letou záruku. Jinak bych jí asi v davu přehlédl…

    Ovládání. Výrobci oblíbené piktogramy na pračce, které nemají v návodu přímou návaznost. Popisky na pračce – nedej Bože české, by byly nejlepší. Chce to trochu pátrání a zkoušení. Kombinací je jak ve Sportce. Ale ve finále budeme používat stejně jen 3 – 5, tak to zas tak nebolí.
    Časy praní také nejsou ani přibližně v návodu. Opět vyzkoušet, zapsat, zapamatovat.

    Asi by bylo na místě tu hodnotit předešlou pračku. (Whirpool, která každému třetímu majiteli odejde do 4 let). Toto Beko snad vydrží déle – mělo by – mám potvrzenou 5letou záruku. To byl důvod jejího pořízení.
    A na závěr to nejlepší! V pračce zůstal poměrně velký polystyrenový klín. Zjevně kvůli transportu, na tom není nic divného. Jen soudruzi z Turecka mohli do návodu něco napsat…S polystyrenem vyperete hlučně a skákavě, ale nasraně.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  4. anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    5 let záruka
    dávkovač na tekutý prostředek
    bezproblémové odstřeďování
    široká paleta programů
    zpracování vypadá na pohled dobře

    deklarované hodnoty spotřeby se liší od reálné spotřeby (a to dost výrazně)
    občas problikne displej
    možná bych místo piktogramů na ovladači uvítal popisky

    Jedná se z mé strany o úvodní dojmy.
    Hodnoty o spotřebě elektrické udané výrobcem v manuálu u jednotlivých programů se dosti výrazně liší od reálné spotřeby. Příklady: Bavlna 40 Eco 6 kg – udávaná spotřeba: 0,7 kWh / reálná spotřeba: 1,0 kWh. Syntetika 40 3 kg – udávaná spotřeba: 0,45 kWh / reálná spotřeba: 0,7 kWh. Mix 40 3 kg – udávaná spotřeba: 0,5 kWh / reálná spotřeba 0,8 kWh. Nejmenší rozdíl mezi deklarovanou a reálnou spotřebou je paradoxně u programu Bavlna 60 Eco 6 kg, kde činí 0,1 kWh (což u teploty 60 ´C beru). Na deklarované hodnoty se dá dostat tak, že se sníží teplota ze 40 ´C na 30 ´C.
    Svou roli může hrát chladnější voda na přívodu do pračky. Nicméně ty rozdíly jsou skutečně velké. A druhá věc: Předchozí 14 let stará pračka byla např. u programu Bavlna 40 6 kg na nějakých 0,8 – 0,9 kWh.
    Jinak zpracování pračky vypadá OK. Ovládání je přehledné, podobné jako u myčky stejného výrobce. Oceňuju 5letou záruku (která byla vyřízena během dvou dní). Při odstřeďování je pračka perfektně stabilní. Vítám dávkovač na gel, který se vloží přímo do prostoru pro prací prášek.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  5. Jaroslav napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Tichá, 6 kg prádla, jednoduché ovládání, cena, 5 let záruky

    Přibalená hadice na vodu – po připojení a prvním spuštění pračky jen hučelo čerpadlo a nic se nedělo. Vypnul jsem a zkusil znovu, opět nic, jen hučení čerpadla. Čekal jsem jestli pračka něco napíše na displeji, ale nic. Tak jsem odšrouboval hadici, profouknul jí a byla průchozí. Opět jsem ji našrouboval zpět, ale nedotahoval a vše pak fungovalo. Hadice má příliš vysoký plastový závit a při dotažení prostě skrz neteče voda.
    Hadici pochopím, ale že pračka nedá vědět, ž neteče voda je na nic. U staré pračky byla alespoň LEDka, když byla zavřená voda, rozsvítila se.
    Co se 5 leté záruky týče – online vyplnění formuláře mě docela znechutilo. Musíte zadat osobní údaje, které nemají se zárukou nic společného, jako pohlaví, věk atd. Mám od Beka sušičku, ale před 3 lety nic takového nechtěli, takže docela na hraně dotazník!
    Je to naše první bokem plněná pračka a co mě opravdu vadí je, že po vypráni musíte vysušit gumu na dveřích. je tam docela loužicka, cca velkej panák vody a musí se po každém vyprání vysoušet.

    Pračka je těžká což je dobře, při instalaci jsem ji dovážil dle vodováhy a ani se nehne. Je velmi tichá, displej je přehledný, ovládání jednoduché. Manuál v češtině, včetně tabulky programů, vysvětleny piktogramy atd. Již léta ždímáme pouze na 800 otáček, jelikož strýc opravář praček nám to doporučil, že se pak neláme vlákno prádla a opravdu je to na prádle znát.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  6. Jan Kurek napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Je tichá, stabilní, a výborně pere. 5 let záruky.

    Ve vypnutém stavu (síťovým vypínačem) má vysoký odběr elektřiny (11 W). Je proto lepší ji po vyprání vytáhnout ze zásuvky.

    Tuto pračku jsem pořídil hlavně kvůli záruce, protože předešlá pračka Daewoo odešla 4 měsíce po záruce. Byl jsem mile překvapen, že kromě delší záruky, i lépe pere, je tišší, je stabilní a je dostupný servis.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  7. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    5 letá záruka zatím pere výborně
    +dobrá cena, pětiletá záruka
    – v gumovém těsnění dvířek bubnu zůstává po vypuštění voda

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  8. Mirek napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Pračku jsem kupoval pro švagrovou, protože tu samou již vlastním celý rok.

    – Nic.

    Kvalita, volba otáček a na 6 Kg. prádla.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  9. anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + Spousta programů
    Možnost volit teplotu praní po 10°C
    Když odstřeďuje na 1200ot. tak se pračka neklepe, moc neřve a prádlo je téměř suché (ani není moc pomačkané)
    5 let záruky do Beka

    – Manuál není úplný, dá se ale stáhnout z netu
    Před prvním spuštěním je třeba odstranit přepravní šrouby, chvíli jsem si nebyl jistý jestli dávám pryč ty správné, jeden navíc zapadl dovnitř (ale dal se vytáhnout)

    Po dlouhém výběru jsme se nakonec rozhodli pro tuto pračku, vypadala kvalitně, 5 let záruky, velké otáčky pro odstřeďování (má i 1000 a 800), teplota se dá měnit po 10°C, jednoduchá instalace, spotřeba, displej s ukazatelem zbývajícího času…po pár praních spokojenost.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  10. Michal napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Výborně pere
    Tichá
    Cena ( aktuálně 6k )
    Záruka 5let

    Při parametrech , fukčnosti , aktuální ceně 6k (OKAY.cz) nebo 7k v Datartu s dovozem , zapojením , likvidací staré + obalového materiálu a záruce 5let nevidím nejmenší důvod proč vyhazovat peníze za dražší.
    Zde v recenzích jsem zahlédl i stížnost na hlučnost.Nemám s tím žádný problém i při sundaném horním víku kůli instalaci pod kuch.linku takže by to u mě muselo být ještě horší , ale není.
    Dále si zde někdo stěžoval na váhu 🙂 No aspoň vím že vevnitř opravdu něco je ( což asi i musí při pětileté záruce ) a že mi neodběhne z kuchyně při každým praní 😉
    Na displeji vždy přehledně vidíte čas do konce a další info.
    Při běžném programu dáte za jedno vyprání na noční proud míň než za rohlík v sámošce.
    Nakonec technická:
    po sundání horního víka má výšku cca 81,5cm a víko je na 2 TORX šrouby.
    V přiloženém tištěném manuálu jsou programy ve všech lang. označeny názvy / na pračce obrázky.Je složitější to rozklíčovat.Stáhněte si návod v pdf kde je to kompletní zde:
    http://www.ceskenavody.cz
    Snad jsem pomohl…

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  11. Julie P. napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    5 let zaruka v cene
    Pekna pracka, dobre pere i zdima, lcd displej se zobrazenim delky praciho cyklu, odlozeny start

    Mame jiz mycku od Beko, jsem s touto znackou spokojena.
    Predtim jsem mela pracku Candy csbl100, ktera vydrzela bez poruchy 7 let. Nova pracka mi moc vyhovuje. Vejde se do ni 6 kg pradla, pere vyborne, zdima na 1200 otacek. Oproti Candy je ticha, takze ji muzu naridit i na noc na levny proud. Mame koupelnu vedle loznice, a pouze pri zdimani je slyset slabe bzuceni. Vyber programu je naprosto dostacujici. Cas ukaze, co vydrzi.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  12. Ludovic napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Spotřeba energií (A++)
    Přehlednost displeje
    Funkce
    1200 ot./min.
    Tichá při odstřeďování
    Záruka 5 let
    Náplň 6 kg prádla
    Poměr cena/výkon

    Pračku jsme si objednali po přečtení mnoha recenzí a po zkušenostech s výrobky BEKO. Rozhodně nelitujeme nákupu. Přítelkyni praní baví, což je pro mě, jako pro muže důležité. Přispívá k tomu přehlednost displeje a jednoduché ovládání pračky. Dalším kritériem byla spotřeba a náplň prádla, kdy podle mého 6 kg stačí pro běžné užívání čtyřčlenné rodiny. Zatím si pračku nemůžeme vynachválit, protože za cenu 6 900 Kč bychom asi moc kvalitních výrobku nenašli. Určitě doporučuji i náročnejším uživatelům.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  13. Věra napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    přehlednost v nastavení programů
    možnost ovlivnit program – volba otáček a teploty
    odložený start

    – pračku používám již 6 měsíců
    – z důvodů max.spokojenosti jsem ji nyní kupovala dceři

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  14. David Švamberk napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Záruka 5 let
    Cena
    značka Beko
    Výkon
    A++

    životnost pračky

    Pračka Ariston nám vypověděla službu a nezbývalo, než vybrat kvalitní pračku, která odpovídá potřebám dvoučlenné domácnosti. Po telefonátu s opravářem praček, jestli by náhodou nešla opravit ta stará, jsme dostali i pár tipů na nové pračky. Celkově se zmínil asi o čtyřech značkách, Beko byla jednou z nich. Pokud prý pereme pouze pro dva lidi, určitě doporučoval, abychom vybrali pračku, která bude mít prodlouženou záruku na 5 let již v ceně. Zmínil se také, což jsem také uvedl do mínusů, že v současné době se již pračky nevyrábějí, tak aby vydržely, jako to bylo v dobách dřívějších.

    Musím říci, že nás pračka překvapila. Pere super, prádlo je suché a celkem nepomačkané. Z celkového počtu programů jsme si oblíbili asi jen dva (tak asi jako každý :-)). Musím říci, že nákupu nelitujeme. Před prvním praním jsme použili čistící program, který tedy spotřebuje hodně vody i elektřiny, ale tak nějak tu pračku prohnal, že už pak tak „nesmrděla novotou“. Hlavním důvodem bylo také, že válec byl takový nějaký špinavý. Návod je dostatečný, ten který vám dodají s pračkou, pokud by někomu nestačil, je možné si ho zdarma stáhnout na stránkách Beko.

    Registrace na stránkách Beko byla velmi rychlá. Certifikát o záruce jsem dostali již druhý den. Návod je velmi intuitivní, zvládne ho každý. Jen si schovejte všechny papíry z obalů pračky apod. (je tam licenční číslo atd.)

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  15. Jan Macháček napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Velká spokojenost s touto pračkou, mám již přes rok a naprosto bez problému.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  16. anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Krátký program 20 minut při 1200 otáčkách
    Program s úsporou energie
    Lze zkrátit čas praní
    Možnost samostatného ždímání

    U dvířek zůstává voda, ale dá se to poměrně snadno vysušit

    Pračku jsem koupila na základě zdejších recenzí a porovnání parametrů a jsem velmi spokojená. Dobrá kvalita za dobrou cenu.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  17. Luděk33 napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    +Funkčnost
    Design
    Cena
    Záruka

    Za cenu 6.550,– kč s dopravou nekoupíte nic lepšího. Pračka má mnoho programů, hlučnost standard – spíše menší, jen ji musíte pečlivě vyvážit, což se mi podařilo na potřetí. Prádlo vyždímáno skvěle- téměř suché! Má snad všechny funkce, co normálně využijete a záruka 5 let je super. Při prvním praní hlučné gumy a mírné chvění, což se při druhém praní a po vyvážení již neprojevilo. Zatím absolutní spokojenost. Jsem chlap, tak nevím co od pračky více čekat,ale nevidím důvod proč kupovat dražší. 1200 ot. je dostačující a účinnost praní odpovídá, po zkušenostmi s pracovním oblečení. Z pračky jsem nadšen a snad nezklame.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )

Napsat komentář