Pračka Bosch WAQ28461BY

Pračka Bosch WAQ28461BY

Avantixx 8 VarioPerfect
* Automatická pračka

Spotřeba

* kapacita: 8 kg
* třída spotřeby energie: A+++

Nabídka Pračky



Programy

speciální programy: peří, Jeans/tmavé prádlo, košile/halenky, Sportswear, extra krátký 15´, rychlý/mix, vlna/ruční praní, jemné/hedvábí

Speciální funkce a nastavení

VarioPerfect: EcoPerfect sníží spotřebu energie až o 30%, SpeedPerfect zkrátí dobu praní až o 60%

Komfort a bezpečnost

průtokový senzor pro optimální spotřebu vody
inovativní nerezový prací buben WaveDrum
ActiveWater: systém úsporné distribuce vody
několikanásobná ochrana proti škodám způsobeným vodou
AntiVibration Design: zaručuje stabilitu a tišší chod při praní a odstřeďování
velký displej s ukazateli: průběhu programu, nastavené teploty, počtu otáček, ukazatel zbytkového času v minutách a nastavení konce praní až za 24 hod.
elektronické ovládání jedním otočným voličem všech pracích a speciálních programů
TouchControl tlačítka: start/pauza s re-load funkcí (možností doplnění prádla), snadné žehlení, voda plus, EcoPerfect, SpeedPerfect, redukce počtu otáček/stop máchání
3D-Aqua-Spar systém
bezstupnová množstevní automatika
rozpoznání pěny
kontrola nevyváženosti
samočistící komora na prací prostředky
nástavec na tekutý prací prostředek
ukazatel přepěnění
mechanická dětská pojistka proti otevření dvířek
signál na konci programu
32 cm velký plnící otvor, s úhlem otevírání 165°
kovový zámek
nový inovativní zámek

Technické informace

možnost podstavby při výšce niky 85 cm
rozměry (V x Š xH): 84.8 x 59.8 x 59 cm
-10% úspornější (177 kWh/rok) než je standardní hodnota (196 kWh/rok) třídy spotřeby A+++ v kategorii 8 kg dle směrnice EU 1061/2010


VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 )
Pračka Bosch WAQ28461BY, 4.3 out of 5 based on 11 ratings

8 Recenze na Pračka Bosch WAQ28461BY

  1. Tomáš Cír napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + 8 kilo prádla
    1400 otáček
    tichá
    německá kvalita

    – Zatím nic

    Pračku máme chvíli, zatím žádný nedostatek jsme neobjevili. Spokojenost

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: -2 (from 2 )
  2. Maxwel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Jednoduché ovládání
    Velké množství praného prádla
    Možnost přidání prádla i během praní
    Dobrá ekonomická třída
    Dobrá efektivita praní
    Při ždímání JE tichá, i při 1400 otáčkách U praní také, ale ve své kategorii praček spíše průměrně.
    Kvalitní prvky
    Tlačítka na dotyk, v podstatě mechanicky nezničitelné – jenže dále viz. proti
    Cena versus výbava

    Tlačítka na dotyk. Což by byla výhoda ale…, bohužel to funguje i přes oblečení, tudíž se vám může stát že si bokem, zadkem, nebo čímkoliv jiným 🙂 stlačíte tlačítko. Pračku lze ale zamčít, což sice funguje ale musíte vždy 5 sekund čekat než se zamče / odemče.
    Slícování jednotlivých dílů. Díly jsou kvalitní ale třebas přední plast, na násypce má trochu vůli a i dvířka dole na filtru jsou trochu hůře vymyšlené, takže otevření je ok, ale při zavírání se jim musí trochu pomoci.

    Pračku jsem volil dle několika kritérií.
    Velký buben – Hodně prádla, ale podstatné je že čím více místa prádlo má v bubnu, tím lépe. Není natěsnané na sebe a proto se lépe vypere.
    Spotřeba – Pračka šetří jak vodu, tak elektriku. Pere opravdu efektivně, takže i lehce ušetříte prášku a tím i přírodu.
    Má program na zkrácení času, což je výhodou pokud si chci vyprat rychle prádlo.
    Senzor pěnění – pokud prášek pění pere méně efektivně, což pračka dokáže potlačit.Sprchování prádla.
    Jednoduché a intuitivní ovládání.
    ANO, dokáže v ní vyprat i chlap 😀

    V pračce pereme teprve pár dní, ale jsem s ní velmi spokojen. Mouchy zatím žádné, dokáže si poradit i s velmi špinavými bavlněnými montérkami a to i při zkráceném programu na 60°C +- 1h .
    A to byly opravdu zamazané od oleje a černé vazelíny z kola u auta, takže prach z destiček a vůbec všeho na silnici. Prostě špína ultra.

    Mimo těch tlačítek, které pokud máte také malou panelákovou koupelnu doporučuji zamykat, jsem nic nenašel.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: -1 (from 1 )
  3. Lucie napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    spolehlivá značka – máme odzkoušeno,
    velký buben pračky pro vícečlennou rodinu výhodou
    možnost upravovat teplotu vody při jednotlivých programech
    dobrá cena

    dotyková tlačítka, ale je možno zvolit zamknutí

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: -1 (from 1 )
  4. Pavel Němeček napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    WAQ2446KBY
    nelze vyměnit ložiska bubnu, pouze celý buben s vanou

    Dva měsíce po záruce začalo hučet ložisko, při denontáži jsem zjistil že pračka má nerozebiratelnou vanu bubnu osazenou Polskými ložisky. Dle servisu Bosch je třeba vyměnit komplet vanu bubnu 5500 Kč. To bych čekal u neznačkové pračky za 4000 kč.
    Doporučuji si vyžádát před koupí katalog náhradních dílů.
    Je to hrůza, co se dnes prodává, zlatá tatramatka, i když při ždímání tančila po koupelně.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  5. Alena napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + cena/výkon
    důvěra ve značku Bosch

    čtyřčlenná rodina = každodenní praní – vsadili jsme na osvědčenou značku Bosch, zatím jsme velmi spokojeni.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: -1 (from 1 )
  6. Hana napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Velká spotřeba vody při máchání. Máchací cyklus se zbytečně opakuje i několikrát, což znamená napouštění vodu – vypouštění vody; napouštění vodu – vypouštění vody; napouštění vodu – vypouštění vody, aniž by zapojila ždímání. Měla jsem kvůli velké spotřebě vody doma servisního technika a říkal, že reaguje na pěnu, proto pračka zařadí do programu více máchacích cyklů. Doporučuji prát prádlo bez prášku, aby se při ždímání nevyskytla pěna, která automaticky nastaví více máchacích cyklů. Můj názor je, že výrobce uplatila vodárenská společnost. Dříve jsem měla pračku Whirlpool, sloužila 15 let bez jediné vady, trochu zrezivěla. Možná, že by šlo nějakým způsobem zrušit senzor pěny, ale nevím jak.

    Pračku bych si kvůli velké spotřebě vody nekoupila. Pokud je ale někdo alergik na prací prášky, tomu bych ji doporučila.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 2 )
  7. poklopk napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    račka neskáče stojí stabilně
    možnost doplnit prádlo během cyklu

    Po půl roce užívání : pračka je hlučná píská, skřípe vrzá snad ne už ložiska?
    doba praní neodpovídá času na displeji
    ždímání pokaždé jíný počet?? 3až 5 cyklů množství vody neodpovídá co je uvedeno v návodu
    klamavé údaje inzerce 8kg prádla návod 7kg prádla
    chybí váha na špinavé prádlo při plnění!!!
    SLOŽITÁ MONTÁŽ FILTRU NUTNO NASADÍT PŘESNĚ PODLE NÁVODU PROČ SLOŽITĚ .!!!!
    KDO SI TO BUDE PAMATOVAT ZA 2 ROKY NEBO PŘI ZMĚNĚ MAJITELE
    ZKLAMÁNÍ VÝROBKEM NAD FY. BOSCH

    běžná pračka, předražený výrobek nevýhodná koupě

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 2 )
  8. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + kapacita prádla
    stabilní
    snadné ovládání
    nízká spotřeba

    – senzorová tlačítka jsou velmi citlivá, stačí zavadit a přeruší se praní
    plastová dvířka působí křehce

    Výborná pračka, která vypere hromadu prádla

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: -1 (from 1 )

Napsat komentář