Pračka Candy EVO4 1072 D

Pračka Candy EVO4 1072 D

7 kg ve 40 cm znamená super výkon v malém prostoru!
Pračky Grand´O Evo jsou ve třídě A++ s úsporou energie až o 60% a vody až o 15%.
Mají nová dvířka s nově umístěným madlem (otevírání ze shora).
Ve výbavě těchto modelů naleznete jak rychloprogramy 30, a 44 min také program Mix & Wash, při kterém můžete prát najednou bílé a barevné prádlo.
Díky funkci KG Detektor (detekce hmotnosti), která využívá systém třetí generace pro vážení prádla a přizpůsobení doby a spotřeby, perou pračky Grand´O Evo lépe, ryhleji a šetří čas, energii a náklady.
Pračky Grand´O Evo disponují novými elegantními a přehlednými displeji.
Nabídka Pračky



předem plněná automatická pračka Grand´O EVO
energetická třída A++
třída prací účinnosti A
třída účinnosti odstřeďování C
velká dvířka s nově umístěným madlem
(otevírání ze shora)
náplň prádla praní 7 kg
multifunkční digitální display (2D)
KG Detektor (14, 30, 44 min.)
plynulé nastavení otáček 0 – 1000 ot./min.
odložený start 1-23 hodin
elektronický obousměrný programátor
technologie Fuzzy Logic
průměr dvířek 35 cm
úhel otvírání dvířek 180°
teleskopické tlumiče
materiál vany – Silitech, materiál bubnu – nerez
antibakteriální lopatky bubnu s ionty stříbra (Ag+)
ochrana proti přetečení, čidlo kontroly množství pěny
automatické řízení odstřeďování a vyvážení
program na vlnu – certifikace Woolmark
program Ruční praní
systém Mix & Wash
rychloprogram 30, 44 min
Sensor Activa System (SAS)
tlačítko Aquaplus – pro citlivou pokožku
nezávislé nastavení otáček odstřeďování
délka programu bavlna:
při 60°C (při plné náplni) – 230 min
při 60°C (při částečném naplnění) – 110 min
při 40°C (při částečném naplnění) – 120 min
spotřeba el. energie (kWh) 1,05, spotřeba energie za rok 197 kWh
spotřeba vody (l) 55, spotřeba vody za rok 9600 (l)
spotřeba energie programu 60°C při plném naplnění 1,05 kWh
spotřeba energie programu 60°C při částečném naplnění 0,8 kWh
spotřeba energie programu 40°C při částečném naplnění 0,64 kWh
průměrný příkon při vypnutém / v nevypnutém stavu 0,5/0,5 (W)
hlučnost praní/odstřeďování 58/75 dB(A)
hmotnost (kg) 66
napětí 220-240 (V) / frekvence 50 (Hz)
jmenovitý proud pojistky 10 (A)
jmenovitý výkon 2150 W
rozměry netto v x š x h [cm] – 85 x 60 x 40


VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 )
Pračka Candy EVO4 1072 D, 3.4 out of 5 based on 7 ratings

5 Recenze na Pračka Candy EVO4 1072 D

  1. Karel napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Velký plnící otvor si paní chválila hned od začátku, bohužel 7Kg prádla je na tuto pračku moc.
    Odešla nám ložiska bubnu (naštěstí ještě v záruce) a musel se vyměnit celý buben, protože se k vnitřnímu ložisku nikdo nedostane bo je zalité v plastu.. Takže máme 1/2 pračky nové 🙂
    jinak cena opravy by byla kolem 4000,-

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  2. Jirásková napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Pračka má zkrácený programy,
    velmi jednoduché ovládání
    hezký vzhled
    dokáže vyprat i peřinu, na to jak je uzonká
    odložený start

    – Zámek mě točí. Když dopere, tak u toho stojím a čekám…
    prádlo je z ní pomačkané

    Pračka se mi líbí a určitě bych jí doporučila pro nenáročné uživatele.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  3. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    záruka 5 let, cena, pěkný dizajn, velký buben a otvor do bubnu, malá hloubka, kvalitní praní, prádlo není zmačkané, upraví čas praní podle množství prádla, velmi jednoduchý ovládání-pochopí i chlap nebo tchýně

    hlučnost motoru

    Vůbec jsem nepochopil tu první kritickou recenzi, něaký rozumbrada tam píše, že tato pračka je pro ty co o praní nic neví, ale v celé recenzi není ani jedna zmínka o tom jak pračka pere! Čertí se tady nad délkou praní ale bohužel právě ten čas je potřebný k tomu aby se skvrny a špína rozpustily, starší pračky co prali tak 1 hodinu, tak to bylo spíš praní-nepraní, prádlo bylo zašlé a zaprané, bílá nebyla bílá atd. Znám to z vlastní zkušenosti! Ale pokud vám to vyhovovalo tak prosím! Navíc ten čas udávaný na displeji, je ve skutečnosti vždy kratší, při menší náplni se čas podstatně zkrátí 🙂 Nebo jsou tam 3 programy pro syntetiku s časem asi 1 a půl hodiny, je tam i program pro 30 a 44 minut, takovejch možností, stačí si jen vybrat, ale jednodušší je kritizovat, to chápu.

    Další věc co jsem nepochopil, jak jste přišel na to, že prádlo plave v 0,5 litru vody??? To že voda není vidět neznamená, že tam není! Zkuste přerušit program a podívat se, je tam tak 5 litrů volné vody+voda co je nasáklá v prádle a nečekaně ta voda tam v bubnu pořád cirkuluje! Na máchání používá ještě více vody. To že to v pračce pění, je úplně normální, nechápu co to je za defekt.

    Tato pračka toho za cenu cca 7 tisíc nabídne poměrně hodně, velmi kvalitně pere-utěrky se skvrnami,ručníky od makeupu už na 40stupňů-vše zářilo čistotou, prádlo je měkké a nezůstává na něm prací prostředek, prádlo voní, je úsporná, má velký buben a hloubka pouze 40 cm, pěkný dizajn, necestuje po koupelně, jediné mínus-trochu hlučný motor (ale za zavřenými dveřmi nevadí).

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  4. Zbyněk B. napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Vsázka 7kg v menší hloubce.
    Veliký buben a prostorné pohodlné dveře.
    Manžeta za níž nezůstává voda.
    Vzhledově „sympatická“ a za přijatelnou cenu
    Velmi jednoduché ovládání, možná až moc.

    Blbuvzdorné programy s přiřazenými teplotami, ale bez možnosti zkrátit-urychlit program.
    Strašně dlouhé programy.
    Napouští málo vody i po přidání vody extra.
    Nelogické násypky zleva hlavní praní, uprostřed aviváž a předpírka v pravo.
    Nesplachuje prášek.
    1000 ot. odstředění ale prádlo se zdá být mokřejší než ze staré 800 ot. pračky
    Celkem hlučný provoz hlavního motoru při chodu.

    Teoreticky dobrá pračka, ale bohužel. První dodaný kus i ve vypnutém stavu po zapnutí do sítě sám a neustále napouštěl a vypouštěl vodu. Po zapnutí jakéhokoliv programu to samé, aniž by otočil bubnem. Okamžitě vráceno a vyměněno za stejný typ.
    Druhý kus ož ve vypnutém stavu zůstal v klidu, ale po zapnutí se asi za půl hodiny zahříval ovládací knoflík programátoru a byl nepříjemně cítit jako když se pálí plast.
    Neúměrně dlouhé programy.
    Bavlna
    90C s předpírkou 2hod.45min.
    60C 3hod.56 min!!!
    40C 3hod.7min.
    Po předchozí pračce Romo Zerowat 5kg typ 842 kdy bylo možné za dopoledne vyprat 3 pračky nyní ani jedna.
    Program se nezkrátil na displeji ani ve skutečnosti ani po použití, kdy jsem doufal, že si elektronika „načte“ skutečné časy napouštění a upraví délky.
    Napouští i po přidání extra vody strašne málo, na hlavní praní do suchého prádla 10L tedy 7 vsáklo prádlo, 2,5 do meziprostoru a 0,5L volé vody je k ničemu => nevypláchne prášek, ten špatně rozpustí, prádlo nemá volnou vodu a žuchlá se nepřiměřeně dlouho aniž by špína měla kam „odplout“ a prádlo spíš zapere.
    Na první máchání spláchne zbytek prášku a tak místo máchání dál pění ve studené vodě.
    Na poslední máchání nenapouští méně vody než na předchozí a proto spotřebuje mnoho aviváže aniž by prádlo vonělo.
    Není možné spustit nějaký program jako samostatné mácání s odstředěním pro aviváž nebo škrobení. I samostatný program máchání máchá 3x a pořád stejně.
    Špatně naprohramované pohyby. Při praní cca 15 sec. otáčí a 8 sec. stojí, takže vlastně 1/3 času nic nedělá.
    Takže buď vadná série a měli jsme smůlu, nebo kompletně zmršený výrobek z Itálie s teoreticky velkým potenciálem.
    Prostě pro ty co o praní neví nic a nebo mají hódně času.
    Připlatili jsme a koupili AEG Elx. 72840 CZ, ale to je jiný příběh.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: -2 (from 2 )
  5. Iva Tesařová napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    úsporné praní
    snadné ovládání
    možnost kratší doby praní

    s pračkou jsem velmi spokojená

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )

Napsat komentář