Pračka Electrolux EWT 1262 TDW

Pračka Electrolux EWT1262TDW

Max. rychlost odstřeďování (ot./min.) 1200
Materiál nádrže Carboran
Technologie praní standardní
Funkce výběr teploty, výběr otáček, předpírka, rychlé, zpožděný start, extra máchání, start/pauza
FuzzyLogic – množstevní automatika Ano
Typ plnícího otvoru nerezový

Nabídka Pračky



Kapacita praní (kg) 6
Energetická třída A+
Účinnost praní A
Účinnost odstřeďování B
Max. rychlost odstřeďování (ot./min.) 1200
Příkon (W) 2200
Odhadovaná roční spotřeba (kWh) 185,0
Spotřeba energie – bavlna 60°C (kWh) 1.02
Spotřeba en., poloviční náplň – bavlna 60°C (kWh) 0
Spotřeba en., poloviční náplň – bavlna 40°C (kWh) 0.59
Spotřeba energie ve stavu vypnuto (W) 0,75
Spotřeba energie v pohotovostním režimu (W) 0,75
Trvání pohotovostního režimu (min.) 5
Roční spotřeba vody (l) 09680
Obvyklý program Bavlna 60, poloviční a plná náplň, Bavlna 40, poloviční náplň
Čas praní – bavlna 60°C (min) 224
Čas praní – bavlna 40°C (min) 0
Čas praní – bavlna, poloviční náplň 40°C (min) 138
Hlučnost při praní dB(A) 58
Hlučnost odstřeďování dB(A) 78
Spotřeba energie (kWh) – Trvání programu Bavlna 60 1.02 – 224
Spotřeba (kWh) – Bavlna 60 (min.), 1/2 náplň 0 – 150
Spotřeba (kWh) – Bavlna 40 (min.), 1/2 náplň 0.59 – 138
Spotřeba vody (l) 49
Spotřeba (kWh) – Roční spotřeba vody (l) 185,0 – 09680

Rozměry a instalace

Výška (mm) 850
Šířka (mm) 400
Hloubka (mm) 600
Hloubka (mm) s přesahy (vč. dvířek, desky ap.) 600
Čistá hmotnost (kg) 56,6


VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 )
Pračka Electrolux EWT 1262 TDW , 4.3 out of 5 based on 11 ratings

14 Recenze na Pračka Electrolux EWT 1262 TDW

  1. Virtual server napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Pracka Electrolux EWT 1262 ma pomerne spolahlivu prevadzku a vyrobca sa netaji nizkou mierou reklamacii. Pranie nie je prilis hlucne a 1200 otacok za minutu odstredi skoro kazdy typ bielizne, problemmoze mat jedines vacsim mnozstvom prilis hrubeho oblecenia. Minusom ale je, ze prednastavene programy su prilis dlhe a kratke expresne programy v ponuke nenajdete.

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  2. Eliška napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + malé rozměry, vhodá i do menších koupelen tichá, vyjímatelná nádoba na prášek – snadné čištění, jednoduché ovládání

    – delší prací programy

    celková spokojenost a dobrá cena

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  3. Weendy napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    měla jsem stejnou zanussi, tady, je jen pár malých rozdílů,pro mě výhodných

    zatím nevím, krátká doba

    četla jsem různé recenze na tento výrobek a nakonec jsem šla na rady k opravářům a na to co požaduji mi byla doporučená tato pračka a zatím jsem s ní spokojená, jak to bude po dobu záruky, co vydrží? nevím, v recenzích si lidé stěžovali na hlučnost, ale s tím musí při výši decibelů počítat, přijde mi , že hlučnost je stejná, jen drobek jiný zvuk díky elektronice kterou ta stará neměla a cena myslím odpovídá tomu co od ní čekám
    vhodná pro kohokoli i rodiny s malým dítětem nejen důchodce

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  4. EF napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Jednoduchost obsluhy v češtině.
    Dobrá cena.

    Produkt odpovídá naším představám a doporučili bychom ho každému, kdo má zájem o kvalitně vyprané prádlo. Existuje velká škála kvalitních pracích programů od krátkých po velmi dlouhé. Je škoda, že výrobce nedodává k návodu popis jednotlivých programů (časy praní a počet máchání). Takto nezbývá než sedět několik hodin u pračky se stopkami :- ), ale výsledek potom stojí za to. Hezky vyprané prádlo přejí Eva a Franta.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  5. Tamara napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    splňuje všechny očekávané požadavky
    osvědčená značka

    – jen že neukazuje zbytek času do konce praní, ale to jsem věděla, pokud bych na tom trvala, objednala bych si jiný produkt, také i v jiné ceně

    osvědčená značka, velikost pračky,
    zatím jen dobré
    výrobek doporučuji
    splňuje všechny body, které jsem požadovala

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  6. anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Dá se vypnout zvukový signál
    otevírání bubnu – při doprání je automaticky nahoře
    velmi jednoduché ovládání
    skvěle vyždímá i na 800, 1200 používám zřídka
    dá se vyndat nádoba na prací prostředky
    odložený start
    6kg prádla

    krátká hadice na napouštění vody

    Potřebovala jsem určitou kvalitu za nízkou cenu a toho jsem se také dočkala. Předchozí Electrolux (přes 10 let stará) byla už velmi hlučná a nestačila objemově. S touto jsem zatím spokojená, při praní o ní téměř nevím a zatím vždy vyprala dobře.

    Velmi se mi líbí, jak snadno lze vyjmout nádržka na prací prostředky, u staré to bylo nemožné a asi je lepší nevědět, co vše za špínu a usazeniny se pod ní skrývaly.

    Bohužel jsem musela použít hadici ze staré pračky, protože tati byla příliš krátká – musíme jí vést z koupeny přes kuchyň a na záchod, na to metr a půl opravdu nestačil.

    Trochu mi chybí krátký program, ale s tím se dá žít :).

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  7. Anna napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    pračku jsme vybírali podle testů, kde byla hodnocena jako jedna mezi nejlepšími
    prádlo je dobře vyprané a při otáčkách na 1200 téměř suché
    cena odpovídá výkonu
    + oceňuji snadné čištění nádržky na prací prostředky

    – příliš dlouhé prací programy!!!
    Při otáčkách na 1200 je docela hlučná

    vadí mi příliš dlouhé praní. Nikde tato informace uvedena není a v manuálu se vyznat je na vysokou školu 😉 ocenila bych i víc rozepsané vlastnosti programů

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  8. onovy napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    za tuto cenu hodne muziky
    dobre vyprane pradlo
    logicky umistena nasypka na prasek, snadno omyvatelna
    1200 otacek = suche pradlo
    ceske popisky programu – pro babicku idealni

    Nelze poznat, v jaké fázi se praní nachází. Není odpočítávání času.
    Časový odklad zapnutí jen o 3, 6, resp. 9 hodin.
    Delsi cas prani
    Neznámá fáze programu

    opet jsem si potvrdil, ze nekteri lide v recenzich zbytecne prehaneji.

    Z ostatnich recenzi NENI pravda:
    * nedostatečná informace ohledně přepravních šroubů v návodu – krasne popsano v instalacnim navodu vcetne obrazku
    * nemožnost zvolit jinou teplotu než přednastavenou vyrobcem – teplotu si samozrejme urcite sami, pouze jsou zde limity, kde napr. kosile nejde prat na 90 – pojistka na blbost?
    * Vyšší hlučnost při ždímání – ve srovnani s Whirpool je to stejne, pouze vydava vyssi frekvenci. Zavrene dvere to resi
    * při ždímání celkem dost „lítá“, nelze vyvážit 🙁 – nelita a vyvazit lze, chce to vzit vodovahu a chvili tocit 2 nozickama
    * chybí program na poloviční náplň – pracka si sama zvazi obsah a podle toho zapne polovicni napln
    * Při ždímání odlítá na Mars. – po vyvazeni nikoliv
    * nemoznost otevrit pracku po zacatku programu – staci dat pauzu, pockat minutku a uz jde otevrit. program pote pokracuje kde skoncil
    * Obě zadní nožky jsou napevno, tudíž se nedá vyvážit pravo-levý sklon. – regulovatelne jsou obe PREDNI nozky, takze samozrejme pravo-levy sklon vyvazit lze

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  9. anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    zatím jede bez problemú,ovládání jednoduché.

    celkem dlouhé prog. praní a nemá ukazatel délky praní.

    za ty peníze OK.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  10. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    kvalita odpovídá ceně
    ždímání

    nedostatečná informace ohledně přepravních šroubů v návodu
    chybí přehled o čase praní

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  11. Monika napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    velice jednoduchá na ovládání
    buben zůstává otevíráním nahoře
    není moc hlučná
    odložený start
    zvuková signalizace při ukončení praní
    1200 otáček

    časově delší programy

    ZA TU CENU NAPROSTÝ LUXUS

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  12. Míša napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    jako nějaká ženská – pěkná z venku, ale jednoduchá uvnitř.
    Ale za ty peníze je to tak akorát.
    Buben se nepolohuje, program nejde stopnout a pridat dalsi pradlo.
    Displej je sice „elektronicky“, ale to jen v tom, ze tam sviti kontrolky.
    Nedá se nasatvit prani na 50°C.
    Odložený start – nemůžu si navolit kdy chci opravdu, aby to začalo prát – nabízí mi jen za 3, 6, nebo 9 hodin.
    Neukaze kdy dopere – cas do konce prani.
    Nejvtipnější je, že ani v celém – sice českém – manuálu není uvedena délka jednotlivých praccích programů, takže peru se stopkama a zapisuju do tabulek 🙂
    Při ždímání odlítá na Mars.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  13. VM napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    množství programů
    přijatelná cena
    běžně hlučná
    stabilní
    české popisky

    nemá krátké programy
    neukazuje čas praní
    odložení startu pouze 3,6,9h
    nemožnost zvolit jinou teplotu než přednastavenou vyrobcem
    otáčky odstredování 400,800,1200
    tekutý prášek lze pouze na buben či na prádlo

    vybral jsem ji, protože v nějakém testu byla jako druhá a na doporučení prodávajícího, Whirlpool mi nedoporučoval (v testu prvni)
    značně mi chybí krátké programy. Zkrácení, které nabizí pračka neni řešení.
    při ždímání je značně stabilnější oproti předchozí pračce Brandt
    pískají asi obě stejně.
    uvítal bych větší volbu otáček ždímání,
    v návodu by mohl být lepší popis programů a čas o který se zkrátí při použití rychleho programu

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  14. Jefim Kostřava napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Nenáročný spolehlivý stroj
    Vysoké otáčky ždímání= suché prádlo
    Jednoduchá instalace
    Dostatečná délka kabelu a hadic
    Přehledné programy, možnost přerušení praní a vložení prádla
    Nízká hlučnost při praní
    Bezvadná stabilita při ždímání
    Spolehlivý nákup u KASA.cz,pobočka Brno : výborná komunikace, ochota personálu.

    Vyšší hlučnost při ždímání

    Nákup u KASA.cz tradičně bez problémů.
    Za cenu 6829,- Kč je to dobrá investice.
    Kapacitně dostačující pro tříčlennou rodinu
    Na rozdíl od “ dvouletého“ Whirpoolu zkušenost s Electroluxem velmi dobrá.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )

Napsat komentář