Pračka Electrolux EWT1367VDW

Pračka Electrolux EWT1367VDW

Vrchem plněná pračka
Náplň prádla: 6 kg
Maximální rychlost odstřeďování: 1300 ot./min.
Velký LCD grafický displej
Ukazatel zbývajícího času
Prací programy: syntetické, vlna plus, pára – bavlna, pára – syntetika, džíny, rychlý (14 min.), máchání, odstředění/vypouštění, sportovní, pára – osvěžení, bavlna, bavlna – ekonomický, jemné, peřiny
Odložený start
Měkké otevírání dveří bubnu
Automatické nastavení bubnu do horní pozice pro otevření na konci programu
Kontrola vyvažování náplně v bubnu
Technologie Fuzzy Logic, reaguje na množství náplně
Nožičky: 2 nastavitelné nožičky + 2 fixní nožičky
Invertor motor pro zvýšený výkon a velmi tichý chod
Ochrana proti přetečení

Nabídka Pračky


Prodloužená 10 letá záruka na invertor motor, více informací ZDE

Vlastnosti

Barva ovládacího panelu Bílá
Barva Bílá
Max. rychlost odstřeďování (ot./min.) 1300
Materiál nádrže Carboran
Technologie praní Ecospray
Funkce zpožděný start, snadné žehlení, extra máchání, My Favorites, předpírka, výběr otáček, start/pauza, výběr teploty, časový manažer – možnost zkrácení pracího cyklu, časový manažer – možnost prodloužení pracího cyklu
FuzzyLogic – množstevní automatika Ano
Typ plnícího otvoru Carboran s jemným otevíráním

Energetický informační list

Instalace Volně stojící spotřebič
Kapacita praní (kg) 6
Energetická třída A+++
Účinnost praní A
Účinnost odstřeďování B
Max. rychlost odstřeďování (ot./min.) 1300
Příkon (W) 2200
Odhadovaná roční spotřeba (kWh) 129
Spotřeba energie – bavlna 60°C (kWh) 0.62
Spotřeba en., poloviční náplň – bavlna 60°C (kWh) 0.53
Spotřeba en., poloviční náplň – bavlna 40°C (kWh) 0.42
Spotřeba energie ve stavu vypnuto (W) ,48
Spotřeba energie v pohotovostním režimu (W) ,48
Trvání pohotovostního režimu (min.) 5
Roční spotřeba vody (l) 8390
Obvyklý program Bavlna 60, poloviční a plná náplň, Bavlna 40, poloviční náplň
Čas praní – bavlna 60°C (min) 230
Čas praní – bavlna 40°C (min) 170
Čas praní – bavlna, poloviční náplň 40°C (min) 160
Hlučnost při praní dB(A) 52
Hlučnost odstřeďování dB(A) 77
Spotřeba energie (kWh) – Trvání programu Bavlna 60 0.62 – 230
Spotřeba (kWh) – Bavlna 60 (min.), 1/2 náplň 0.53 – 170
Spotřeba (kWh) – Bavlna 40 (min.), 1/2 náplň 0.42 – 160
Spotřeba vody (l) 45
Spotřeba (kWh) – Roční spotřeba vody (l) 129 – 8390

Rozměry a instalace

Výška (mm) 890
Šířka (mm) 400
Hloubka (mm) 600
Hloubka (mm) s přesahy (vč. dvířek, desky ap.) 600
Čistá hmotnost (kg) 62.6


VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 )
Pračka Electrolux EWT1367VDW, 3.8 out of 5 based on 8 ratings

8 Recenze na Pračka Electrolux EWT1367VDW

  1. anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Přehledné a intuitivní senzorové ovládání a chytré kolečko pro volbu programu se světelnou indikací
    Displej zobrazující klíčové informace včetně času zbývajícícho do konce programu, vše v příjemné oranžové barvě
    Široká nabídka programů pro nejrůznější potřeby
    Vcelku kvalitní provedení (ačkoli víko rochu vrže)
    Nízká hlučnost

    Čím jsou pračky modernější a ekologičtější, tím déle jim stejný program trvá
    V zásobníku zůstávají celkem velké zbytky pracího prášku
    Ukazatel zbývajícího času ukazuje tak trochu nesmysly (většinou méně, než je skutečnost – třeba udávaná 1 minuta do odemčení víka trvá minut několik)
    Nemá vpředu výsuvné pomocné kolečko jako některé jiné typy, což ztěžuje manipulaci

    Po stránce výbavy určitě patří k tomu lepšímu, co je na trhu. Pokud máte různé potřeby, od lehkého osvěžení krátce nošeného prádla přes běžnou bavlnu až po špinavé boty, zdá se být dobrou volbou. Na druhou stranu, rutinní stále stejné praní zvládne dobře i obyčejná pračka za pět tisíc. Úspora energie a vody je v přepočtu zanedbatelná, a vyšší otáčky pro odstřeďování stejně použijete málokdy (i s ohledem na hrozící poškozování prádla). Jestli vydrží včetně elektroniky aspoň do konce záruční doby, to se teprve uvidí, ale výrobce aspoň poskytuje desetiletou záruku na motor.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  2. Vlasta napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Perfektní neni co dodat

    – Nic

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  3. Honza napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    +rychlý program
    možnost zkracovat dobu praní, volit si teplotu a otáčky

    – po doprání je v nádobce na prášek trochu vody

    Pračka je při běžném praní téměř neslyšitelná. Zkoušeli jsme odstřeďování na 1300 otáček, kdy je už pračka slyšet, nicméně to největší odstřeďování trvá asi minutu, což se dá bez problémů zvládnout.
    Líbí se nám krátký program a možnost zkracovat ostatní programy.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  4. anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + Jednoduché ovládání.
    Tichá.
    Přehledný display.

    – Nemá přední manipulační kolečko

    Prostě dobrá značka.Měli jsme od stejné firmy předchozí pračku a byli jsme s ní spokojeni.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  5. Ahmedar napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Tichá.
    Program easy iron.

    Hlučná při ždímání.
    Bordel v pračce.

    Tuto pračku mám 11 měsíců a s odstupem času můžu říct, že mé nadšení poněkud opadlo.
    Nekupoval jsem ji kvůli A+++, ale kvůli tomu, aby prádlo vyprala, což je při této úspornosti asi problém.
    Prací programy jsou některé i použitelné, podle objemu prádla se automaticky zkrátí program, ale chvilku to trvá, než na to přijde.
    Nelíbí se mi ale nastavení jednotlivých částí programu – např. když zkrátím program ze 3h na 1:30, tak u první volby 2h pere a 1h máchá, u druhé 0,5h pere a 1h máchá, což je podle mně trošku ujeté a jsou i extrémnější volby.
    Krátký program 14 min. je fajn, ale když tam vhodíte kapsli s pracím práškem, tak pochybuju, že se rozpustí dříve, než při máchání, protože prací cyklus má asi minutu.
    Parní programy žádný smysl pro mně nemají – osvěžovat smradlavé věci tím, že pod něma vařím vodu a nevyperu je, mi přijde k ničemu.
    1300 ot. při ždímání jsem zkusil jednou a málem mi popadaly obklady v koupelně a popraskaly stěny. Pračku jsem se snažil vyrovnat, ustavit, podložit a bůh ví co ještě a bezvýsledně, takže vždycky musím upravit otáčky ždímání na 800, jinak to opravdu není příjemné, když vám drnčí celý byt.
    Když je v ní max. objem prádla, tak asi po půl roce celá pračka při ždímání začala vrzat a při ždímání v průběhu praní, si moc neláme procesor s rozložením prádla v bubnu, takže poměrně dost vibruje. Jinak ždímání na 800 ot. je dostatečné a prádlo je téměř suché, pokud nepoužijete program Easy Iron pro snadné žehlení – to je jediná věc, kterou opravdu oceňuju, protože nežehlím a díky tomu s přivřením oka nemusím, akorát je při této funkci vyšší spotřeba vody a neždímá tolik mezi fázema programu, což je plus.
    Ovšem nejzásadnější věc, která me opravdu vytáčí je to, že to, co do pračky dáte, tak z ní vytáhnete = žmolky, chuchvalce, chlupy, vlasy, prostě všechno zůstane na prádle. Nevím, jestli je to konstrukcí bubnu nebo malou spotřebou vody, ale u staré pračky tohle neexistovalo. Takže po vyprání nových ponožek máte 2-3 pračky jiného prádla s překvapením – doporučuju po ponožkách, dekách, atd. vyprat záclony a pak je vyhodit 😉
    Motor je tišší, než všechny ostatní zvuky, které pračka vylučuje.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  6. Michal Kvas napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    velmi tichý, téměř neslyšný chod při praní
    možnost modifikovat prací programy
    přehledný velký displej

    nemá aquastop (vodní ventil na vstupním šroubení), ačkoliv v návodu je zobrazen
    levné nekvalitní vodní i vypouštěcí hadice
    na odběr 10A poddimenzovaná levná a krátká přívodní šňůra
    nemá pojezd, ačkoliv podvozek je na něj konstrukčně připraven
    ždímá intenzivně, ale velmi krátce

    Subjektivně velmi dobrá pračka, ale dojem kazí některá výše jmenovaná „úsporná“ řešení, které bych v této cenové relaci (14000 Kč) neočekával. Kvalitu praní ani úspornost nákladů nehodnotím, protože vyžadují profesionální měření.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  7. Greenak napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Úspora vody, elektřiny. Super zavírání dvířek. Zastavení bubnu na vrchu.

    Málo kratších programů, 14 min program má odstředění pouze na 800 ot.

    Dobrá značka, kvalitní zpracování. Zatím velká spokojenost s výběrem této značky a tohoto modelu.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  8. Petr napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    pere skvěle. spotřeba energie a vody, je na hodně slušné úrovni

    odstřeďování při 1300. je hlučnější ale to je daň za vysoké otáčky.

    Kvalitní výrobek, za dobrou cenu,

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )

Napsat komentář