Pračka Hotpoint-Ariston Futura WMD 843BS EU

Pračka Hotpoint-Ariston Futura WMD 843BS EU

Předem plněná pračka Futura Hotpoint-Ariston
A+++, TICHÝ CHOD, ECO FUNKCE

Provozní vlastnosti:

* Náplň prádla: 8 kg
* Max. rychlost odstřeďování: 1400 ot./min
* Třída energetické účinnosti: A+++

Nabídka Pračky



Třída účinnosti praní: A
Třída účinnosti odstřeďování: B
Energetická spotřeba bavlna 60°C: 1,091 kW/hod
Roční spotřeba vody (220 cyklů): 11657 litrů
Přibližná spotřeba vody na cyklus: 53 litrů
Délka pracího cyklu 60oC: 198 min
Hlučnost praní/odstřeďování: 51/78 dB(A)

Vlastnosti:

Tichý chod – Bezuhlíkový motor
LCD displej
Množstevní automatika
Kontrola vyváženosti prádla
Odložený start
Ukazatel délky pracího cyklu
Dětská pojistka
3 úrovně přídavného máchání (extra máchání, citlivá pleť, antialergické)
Snadné žehlení
Paměť

Speciální programy:

Eco Saver – (bavlna, syntetika, rychlý 30 min.) – úspora energie, praní ve studené vodě při pozměněné rotaci bubnu
Intenzita praní – možnost nastavení 3 úrovní intenzity praní (normální, jemné, intenzivní)
Autočištění
Woolmark Platinum Care – praní vlny
Hedvábí
Rychý 60min
Denní 30 min
Bed&Bath – Ložní prádlo a ručníky
Odstraňování skvrn
Možnost zkrátit praní

Konstrukce:

Stand by – pohotovostní režim
Bezuhlíkový motor
Poliplexová vana
Systém ochrany proti přetečení
Rozměry (VxŠxH): 85 x 59,5 x 60 cm
Barva: Bílá, stříbrná dvířka


VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 )
Pračka Hotpoint-Ariston Futura WMD 843BS EU, 4.8 out of 5 based on 6 ratings

29 Recenze na Pračka Hotpoint-Ariston Futura WMD 843BS EU

  1. Marta Hrdinova napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Po trech letech odesla loziska. Jsem zklamana. Vsechny pracky ted vydrzi v prumeru ctyri roky. Musim kupovat pokazde novou, protoze opravy se moc nevyplaci. A o tom to je.

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  2. Praha napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Tichá pračka, která kvalitně pere a vejde se do ní hodně prádla.

    – Složité ovládání.
    – V těsnění u dvířek se drží voda, je třeba vytirat po každém praní.

    Tichá pračka, která kvalitně pere a vejde se do ní hodně prádla.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  3. Pavel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Velmi tichá,na velké množství prádla,přehledné menu

    Zatím máme pračku chvíli,ale za tu dobu si nemohu stěžovat.Tichá,lehké ovládání.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  4. kk napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Tichost, krátké i dlouhé programy, možnost odloženého startu, nenáročné nastavení, čeština, návod v češtině přiložen (nakoupeno na Kasa.cz), 8 kg náplň, úsporná…

    – Zatím o ničem nevím 🙂

    Nemáme moc s čím porovnávat – pokud si ale vzpomínám, doma jsme mívali vždycky pračky o dost hlučnější.. O téhle ani nevíme 🙂 Pere zatím bez problémů, využíváme cca 6 programů.. Uvidíme za rok za dva 🙂

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  5. Petra Hons napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + Velký objem bubnu na praní.
    Poměrně tichá.
    Dobré ovládání.

    – Délka programů, základní programy extrémně dlouhé.

    Pračku jsem volila především objemem prádla na praní, spotřebou energie a vody a též podle recenzí.
    Používám ji poměrně krátce, ale zatím jsem s ní spokojena. Je tichá, dobře se ovládá (samozřejmě chvíli s návodem), zatím bez problémů.
    Jediné co vadí, jsou opravdu velmi dlouhé základní programy na bavlnu (3 hodiny a déle), takže využívám programy krátké praní (možnost 60´ a 30´).
    Celkově poměr kvalita x cena je velmi dobrý.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  6. Mirka napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Pere dobře, lze nastavit otáčky, regulovat teplotu praní, nastavit intenzitu praní, přidat až 3 máchání navíc. Jeden program pro vlastní nastavení, zatím jsem ho nepoužila. Má také praní za studena – prý ECO, no nevím, taky jsem nevyzkoušela, nějak je mi divné prát ve studené vodě. Je velmi tichá.

    Při 1400 ot. je prádlo zmačkané, hlavně, když ji zcela naplním.
    Když byla nová, dost smrděla ( novotou z výroby) – smrad platu – gumy, po čase vyčichla. Ze zásobníku na prášek špatně vyplachuje – část prášku zůstává, tak dávám přímo do bubnu.

    Hodnotím po roce užívání, dala jsem na recenze, zatím jsem spokojená, ale vše ukáže až čas, kolik toho vydrží. Využívám docela dost programů, které podle potřeby ( zašpinění ) upravuji.
    Kvalita zpracování se zdá dobrá. Nastavení programů není složité, snad jen pro starší lidi může být. Viděla jsem v obchodě Beko, na první pohled pokroucené plasty. Srovnávám ji s předchozím typem AMICA v ceně 5 tisíc, vydržela necelých pět let, oprav dost, řvala jak letadlo. HOTPOINT je velice tichá, pere dobře, hodně prostorná i na peřiny, ždímá dostatečně. Dala jsem za ni nějak do 8 tisíc.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 2 )
  7. anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + Velký plnící otvor.
    Až 8kg prádla.
    Dostatečný počet programů s možností editace.
    Přehledný displej.
    Program pro čištění pračky.

    – Váha 75kg – instalace pro zdatné jedince.
    Chybičky v češtině na displeji (oplachování = máchání, otáčky = ždímání…)
    Tištěný návod není v češtině.
    Český návod na webu Kasa.cz neodpovídá této pračce – jiné prací programy, ale dodaný anglický návod je správně.

    Za tu cenu výborná pračka.
    Pere, máchá i ždímá výborně.
    Téměř žádné otřesy při ždímání.
    Šuplík na prací prostředek vytáčecí, zajímavé řešení.
    Prášek se z něj splachuje beze zbytku.
    Nahradila třináct let starou Indesit WE125X EX, která dosloužila. Tato pračka pochází také od Indesit …

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  8. anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    pračka tichá, lze nastavit délku programu a teplotu, lze odložit start.. velká spokojenost. Jen v návodu by mělo být zdůrazněné, že před puštěním programu je nutné vyndat zadní montážní šrouby 🙂

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  9. Neregistrovaný uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    zatím vše funguje jak jsme si představovali

    spokojeni

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  10. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    obsah bubnu
    spotřeba energie
    spotřeba vody
    zásobník na přípravky na praní se výborně sám vymývá
    při praní se pračka nepohybuje
    velká variabilita při nastavení možnosti každého programu
    skvělá cena

    obtížně nastavitelná čeština do pračky, chce to trpělivost
    chybějící český návod (povinnost ze zákona přikládat)
    velmi dlouhé prací programy

    Celkově jsem spokojená, ale budu vzpomínat na pračku AEG Lavamat, která perfektně vyprala košile a nemusela být použita žehlička. Dále mi zde chybí speciální program na kalhoty. Ručníky vyprány ukázkově. Jinak pokud ji porovnám s ostatními výrobky, tak cena, obsah bubnu, spotřeba energie a poměrně snadné ovládání je určitě bezkonkurenční. Odpovídá recenzím.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  11. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + Nízká cena
    Pračka jako každá jiná.
    Zná ČJ
    Zatím velmi tichá

    – Chybí návod v ČJ
    Zůstává voda po praní v těsnění od dvířek

    Za málo peněz hodně muziky

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  12. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    8 kg
    1400 otáček
    Není slyšet

    Délka programů
    Čas na displeji nesouhlasí s reáalnou dobou praní

    Pračku mám cca 3 měsíce a musím říct, že mi trvalo dlouho si na ni zvyknout.
    Konečně po těch 3 měsících se zdá, že prestava pračka i prádlo pachnout po umělotině. Také jsem se naučila si trochu pohrát s programy a vychytat ty správné. Jen mě mrzí, že čas, který se ukazuje na displeji mnohdy nesouhlasí s reálnou dobou praní a protáhne se i o 30 minut. tímto ten displej ztrácí svůj smysl.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  13. anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    zatím v pohodě,Aristonem mám vybavenou už dlouhá léta celou domáctnost a zatím mě nezklamal.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  14. anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Poměr cena x výkon = nejlepší nabídka do 10tis Kč.
    cena, funkce

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  15. Paja napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Vybráno na základě ceny – odešla nám po pěti letech provozu velmi drahá pračka za cca 20 000Kč, i pro drahé opravě (další 3 500 Kč) vydržela jen další rok. Nemá smysl kupovat drahé značky, stejně je každý spotřebič dělán jen na určitou dobu…
    Velký buben Velmi tiché praní i ždímání Srozumitelný display Jednoduchá instalace Velmi přívětivá cena

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  16. Jana S. napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Pračku bych určitě doporučila
    Buben na 8kg prádla super, tichý chod, přehledné ovládání
    trochu hlučnější ždímání ,ale účinné !

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  17. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    nejprve jsem se bála tento spotřebič nakoupit na internetu, ale neprohloupila jsem, je to prostě dělo 🙂 .krásně pere , je tichoučká, chodím se dívat jestli pere , oceňuji úsporné programy, nádhera je , když si můžete složit svůj vlastní program podle potřeby, při přerušení dodávky energie a opětovném zapnutí proudu pokračuje v praní tak kde skončila , takže Vám nevypustí vodu s práškem ………. nemám co dodat , kupte si ji

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  18. Wlacho napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Skvělý pomocník kdo potřebuje pračku na 8kg prádla.
    Opravdu hodně tichá a stabilní při prání i ždímání. Velká výhoda do bytového domu. Vlastní úprava volitelných programů. Objemný buben pračky s velkým vstupním otvorem, digitální display s údaji průběhu prání, komunikace v českém jazyce. Po ukončení prání okamžitý přístup k vypranému prádlu po odblokování dvířek. Jiné zn. praček mají dlouhou prodlevu v odlokování dvířek.
    Nejedná se o zápor pračky, ale kdo má dveře místnosti kde pračku bude umísťovať „60“, je to na chlup a ještě musí demontovat dvířka pračky.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  19. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Mohu jen doporučit.
    Zatím samé výhody. Tichá, přehledný displej, pere velmi dobře. Hezký design.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  20. Strita napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Skvela pracka za prijemnou cenu. Pokud nemusite mit nutne nejlepsi znacku, je to skvela volba. Parametry jako pracky o 5 tisic drazsi. Nejvice nas potesil jeji tichy chod.
    Hezka,ticha, vyborne pere, nemam vyhrad

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  21. Dana napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    doporucuji,jsem spokojena cena slusna vzhled uspokojivy
    velke mnozstvi programu da se nastavit vlastni program,jinak programu dost displej se da nastavit do cestiny
    – trosku hlucna pri zdimani cesky navod pouzitelny tak na 20 %

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  22. Mamou napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    maximální spokojenost

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  23. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Pračku doporučuji.
    Pračku jsem použila asi desetkrát a nemám jediný problém. Jen menší poznámka, četla jsem si recenze na pračku než jsme ji koupili a několikrát v nich byla napsaná poznámka o tom, že se musí demontovat dvířka pračky při protahování dveřmi, které mají šedesát centimentrů. Druhý rozměr pračky je akorát šedesát a sice na knop, ale protáhnout se dveřmi dá i bez demontování dvířek pračky. Je velmi tichá.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  24. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Potřebovala jsem velkou pračku za rozumnou cenu, podle recenzí jsem zvolila tuto a jsem maximálně spokojena, oproti staré Whirpoolce která nám sloužila 13 let, je super 🙂
    Veliký buben, přehledný display, jednoduché ovládání,menu v češtině, jsem spokojená

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  25. Jana napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Na krátkou dobu provozu zatím spokojenost Při praní opravdu tichá
    Vybráno podle recenzí, Kapacita-cena

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  26. Jiří Penn napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + Cena produktu.
    Velký buben.
    Množství nastavitelných programů + jeden naprogramovatelný vlastní.
    1400 otáček
    Uváděná spotřeba el. energie a vody.

    – Možná proti očekávání trochu hlučnější… ovšem ne při praní, ale při odstřeďování… rozhodně to není nic extrémního.
    U samočištění spuštěného dle návodu v manuálu se mi program seknul na poslední minutě a další cca hodinu pračka dál prala (čistila se). Zdálo se mi to divné a tak jsem raději program ukončil a bylo po problému. Dál jsem už tento program nezkoušel.
    Možná bych uvítal jednoduché kolečko na vybrání pracích programů… ale je to jen o zvyku. Rozhodně to není překážkou.

    Tak nejdřív bych se vyjádřil k uváděným dotazům které jsem se dočetl a ůdajným neduhům, či skutečným… tedy ve stručnosti:
    – Hadice na vypouštění je dostatečně dlouhá a u načí pračky rozhodně nenaznačovalo nic tomu, že by mohla prasknout, či se zlomit.
    – Pračka má 90°C … stačí se jen podívat v programech.
    – Návod v CZ byl součástí zásilky.
    – Ano, některá slova na displeji jako „OPLACHUJI“ atd. jsou trošičku zmatečná, ale je to vcelku jedno… nesedím u pračky dvě hodiny a nesleduji co se tam píše. Je to jak to tu už někdo psal zřejmě stejné jak na myčce a tak to už asi výrobce neřešil.
    – Ukončení praní se ohlásí akusticky… pak už to dál neupozorňuje a neřve celý den 🙂
    – Programy se dají dle mého hodně upravit… stačí se jen nebát zmáčknout tlačítka.
    – Při ždímání pračka perfektně sedí na zemi a necestuje… stačí ji jen řádně vyvážit a není problém. tím že je těžká, tak sedí jak přilepená.
    – Pravdou je, že někdy pračce chvíli trvá vyvážení bubnu na ždímání… je to ale tím, že se pere zaráz různě velké prádlo. Nestalo se nám, že by někdy nemohla buben vyvážit.
    – Hotpoint je značka pod záštitou INDESIT (tak jsem se to alespoň dočetl na netu)

    Za ty peníze produkt rozhodně všem doporučuji. Ve své cenové kategorii je bezkonkurenční.
    Buben je obrovský, až se může někdy zdát, že zaplnit ho dá pěknou fušku. Tím pádem pereme míň, ale o to víc prádla samozřejmě najednou.
    Ždímání na 1400 otáček se u nás snad ještě nevyužilo… dáváme tak 1000 , max 1200 a je to v pohodě.
    U dvířek v gumě nám ještě nic neuvízlo, ale u drobnějších věcí jako dětských ponožek se to asi stát může… stačí prostě koupit prací vak na drobné věci.

    Nechtělo se nám utrácet moc peněz za značkovou pračku a tak se zvolila tato varianta. Ono ve finále je to stejně od firmy INDESIT, takže snad dobrá volba… to ale ukáže až čas. Zatím spokojenost na 100%.
    Není to žádná SUPERPRAČKA , ale jak jsem již psal… ve své cenové kategorii je zřejmě bezkonkurenční.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  27. R. napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    pračku doporučuji,není složitá na ovládání,nemá příliš zbytečných programů, které se stejně nevyužijí.
    Dobrá cena za kvalitní pračku

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  28. Peterko napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    naprostá spokojenost, za tu cenu lepší pračku snad nekoupíte
    Velmi tichá, náplň 8 kg, velký otvor, 1400 ot./min., nízká cena
    trošku složité a omezené nastavení pracího programu, zatím bez chybičky

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  29. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    -velmi dobrá
    -velký obsah -solidní cena
    -pokud máte dveře „60“ je třeba odšroubovat dvířka

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )

Napsat komentář