Pračka se sušičkou Hotpoint-Ariston Futura WDG 8640B EU

Pračka se sušičkou Hotpoint-Ariston Futura WDG 8640B EU

Náplň prádla praní/sušení: 8 /6 kg
* Třída energetické účinnosti: A
* Max. odstřeďování: 1400 ot./min
* Tichý chod díky bezuhlíkovému motoru

Nabídka Pračky



Náplň prádla praní/sušení: 8 /6 kg
Max. odstřeďování: 1400 ot./min
Třída energetické účinnosti: A
Třída účinnosti praní: A
Třída účinnosti odstřeďování: B
Energetická spotřeba praní/praní+sušení: 1,2/ 5,44 kW/hod
Spotř. vody na cyklus praní/praní+sušení: 69/ 98 litrů
Délka pracího cyklu 60°C: 175 min
Tichý chod – Bezuhlíkový motor
Velký digitální displej
Množstevní automatika
Kontrola vyváženosti prádla
Odložený start
Ukazatel délky pracího cyklu
Eco Saver – (bavlna, syntetika, rychlý 30 min.) – úspora energie, praní ve studené vodě při pozměněné rotaci bubnu
Intenzita praní – možnost nastavení 3 úrovní intenzity praní (normální, jemné, intenzivní)
Autočištění
Woolmark Platinum Care – praní vlny
Bavlna s předpírkou, Hedvábí
Rychý 30 min, Rychlý praní a sušení 60 min,
Odstraňování skvrn
Antialergický program
Přídavné máchání
Automatické sušení dle zbytkové vlhkosti (k žehlení, ramínko, prádelník, extra suché)
Časované sušení, Sušení vlny
Stand by – pohotovostní režim
Bezuhlíkový motor
Poliplexová vana
Systém ochrany proti přetečení
Rozměry (VxŠxH):85 x 59,5 x 60,5 cm
Barva: Bílá s antracitovými dvířky


VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 )
Pračka se sušičkou Hotpoint-Ariston Futura WDG 8640B EU, 4.6 out of 5 based on 8 ratings

19 Recenze na Pračka se sušičkou Hotpoint-Ariston Futura WDG 8640B EU

  1. Batman napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Pro Jiri Ruber:
    Je chyba v českém návodu.
    Pro spuštění funkce Automatické čištění je potřeba stisknout na 5 sekund pouze tlačítko „A“ (lísteček Eco), nikoli současně s „B“ (dětská pojistka).
    Zde je anglický návod, kde je to správně:
    http://www.hotpoint.eu/_pdf/booklets/20/42/19509675201_GB-ES-HU-PT.pdf

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  2. xxx napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Nevoní mi pradlo a bíle mam zašlé

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  3. xxx napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Proč mi stále nevoní prádlo .ikdyž mám aviváž z Rakouska prej je nejlepší.Už jsem z toho zoufala……………

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  4. Anonym napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Pračku Hotpoint Ariston jsme si koupili včera a řekli jsme si že napíšeme komentář. Pračka VÝBORNĚ pere, náhodou jsem se podívala jak pračka pere a byla jsem příjemně překvapená. Než jsme si koupili tuto pračku tak se nám naše stará pračka rozbila. Měli jsme Whirlpool. Dělala veliký nepořádek. Pračka měla účinnost ždímání C a maximální otáčky 1000. Také jsem ráda že tato pračka má 1400 otáček. Prádlo je pak sice zmačkané ale je velmi suché. Já do sušičky dávám jen ručníky, povlečení, prostěradla a polštáře z dutého vlákna, zbytek dávám na balkón. Dnes jsem skusila ten polštář vyprat na program antialergický a na 60 stupňů a polštář velmi voněl ale ze sušičky smrděl gumou ale dala jsem ho vyvětrat na baľkón a bylo vše při starým. Jinak pračka doporučuji všem co nemají balkón nebo menší byt. Je výborná 🙂

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  5. Jana napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Dobrý den,

    pračku mám tři měsíce občas se mi stalo, že prádlo bylo trochu sražené. Můžete mi, prosím, někdo poradit? Nikdy jsem neměla pračku se sušičkou a je možné, že to neumím nastavit. Jdou něja zvolit stupně při sušení?

    Děkuji

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: -1 (from 1 )
  6. Jiri Ruber napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Dobry den, uz jste zkoušeli program na Cisteni pracky? Podle manuálu mam zapnout dvě tlačítka a program se ma spustit a nic. Neni napsáno jaký program ma byt zvolen, prosím Poratce jak na to. Jinak pracka splnila všechny moje očekávání jsem moc spokojen.

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  7. Goofy napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    jednoduché nastavování programu, vše se dá i nastavovat ručně (nastavení stupeně zašpinění, nastavení sušičky …, Eco pro citlivou pokožku.
    max. 8 kg prádla / sušička 6 kg
    po usušení je prádlo jemné a měkké
    po usušení je prádlo úplně suché
    hodně tichá, peru i v noci a úplně v pohodě
    k pračce jsme dostala 5 let záruky navíc

    při sušení smrdí plasty, nemá vliv na (vůni) prádlo
    prádlo má neutrální vůni, nevoní ani po aviváži ani prášku, ale ani nesmrdí!
    hodně dlouhé programy, cca. 6 hodin. (sušení+praní)
    pračka pere 3 hodiny/5 kg prádla, nebyla jsem na to zvyklá, předchozí pračka mi prala 45 min./6kg

    Chtěli jsme pračku, nakonec jsme si připlatili a koupili tuto pračku se sušičkou, jsem za to ráda, je výborná, všem mohu jedině doporučit!

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  8. Jarmila napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Prala jsem teprve asi 5x. Zkouším různé programy, pokaždé se bojím po vysušení, jaké pradlo vyndám, ale zatím jsem byla vždy spokojená. Jsem spokojená i s návodem, je srozumitelný.
    Hlavním důvodem zakoupení této pračky se sušičkou bylo, že nemusím věšet prádlo po bytě.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  9. anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Pračka splnila mé očekávaní, vypere, usuší, při praní je velmi tichá.

    Prádlo je po usušení pomačkané. Vyšší hlučnost při vysokých otáčkách.

    Jsem spokojena

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  10. Filip Š. napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    tichá
    dobře pere
    maximální možnosti nastavení
    čitelný displej
    úsporná
    ukazuje zbývající čas cyklu
    „inteligentní“ režimy praní přizpusobující se množství prádla
    ve vybraných obchodech plná záruka na 5 let zdarma
    skvělý poměr 8kg prádla praní/6kg prádla sušení
    možnost úplně vypnout odstřeďování
    perfektní poměr cena/výkon

    nemožnost nastavit samostatně předepírku navíc (je pouze v jednom režimu)

    Po zhodnocení všech dostupných praček se sušičkou jsem se rozhodl pro tento model díky mnoha jeho vlastnostem.

    Přestože mi z mnoha zdrojů pračky se sušičkou nebyly doporučeny, jsem rád, že jsem si tuto pračku koupil, i když značka Ariston byla pro mne velkou neznámou.

    Pračku používám již měsíc a peru každý druhý den. Většinou lehce špinavé prádlo z běžného nošení. Při praní více znečištěného prádla je výsledek také velmi dobrý. Vše je čisté. Někteří uživatelé praček se sušičkou se setkali se zápachem prádla po sušení. Žádnou takovou skutečnost jsem nezaznamenal. A to suším 90% prádla, které peru.

    Pračka má 14 (11 praní, 3 sušení) programů a 2 navíc (máchání+odstřeďování a odstřeďování). Každý si vybere. Perfektní jsou možnosti nastavení, kdy u každého programu si mohu téměř libovolně nastavit otáčky odstřeďování, teplotu, sušení (pokud chci), délku sušení. Další skvělé tlačítko určuje míru znečištění (3 úrovně) a podle toho i délku a způsob praní. Také jsem postřehl, že při malém zatížení pračka operativně přizpůsobuje délku režimu váze prádla.

    I když má pračka eco režim, nikdy jsem jej nepoužil. Čert ví, jak moc eco je.

    Buben je pro max. 8 kg, je neskutečně velký, otvor pro vkládání je dostatečně velký. Praní např. peřiny v této pračka není žádný problém.

    S pračkou jsem naprosto spokojen. A sušení je luxusní, jelikož prádlo vytáhnu z pračky zcela suché (samozřejmě na nejdelší režim sušení), protřepnu a mohu schovat do skříně. Víc si ani nemohu přát. Úspora energie, času, peněz.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  11. Honza G. napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Moznosti za tu cenu jsou skvele. Kvalita je lepsi prumer.

    Hlucnejsi nez bych cekal, hrube stupne na teplotu (10) a otacky (200). Zapach pri prani a hlavne suseni stale pretrvava, prádlo to ale nijak nechytá.

    Pokud nechcete těžce přeplácet za špičkovou kvalitu, je tato pračka dobrá volba. Pokud vám záleží na menších drobnostech, třeba na jemnosti ne určitém stylu ovládání, musíte si pračku osahat vlastníma rukama, recenze vám nepomohou.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  12. Jana napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Tichá,velká,snadné ovládání,ukazovatel času praní,vysoká kvalita čistoty prádla ,sušení kvalitní

    Je dobré si předem přečíst návod na sušeni,protože když se zvolí špatný program,může vám to srazit a zmačkat prádlo,brát v úvahu z jakého materiálu sušíte a dle toho zvolit program.

    Tato pračka je kvalitní po všech stránkách,je vhodná pro rodiny,kde se často pere,do této pračky se mi vešly 3 várky prádla,takže velká úspora času ohledně praní a sušení,Neměnila bych, jsem maximálně spokojená.Cena výborná,doprava kvalitní.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  13. Jiřina napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Pračka se sušičkou je dobrá do bytů s malým prostorem.
    Prádlo je dobře vyprané.
    Tento výrobek jsme zakoupili na základě recenzí.

    Nedostatečně či nevýhodně je popsán návod k použití. Je přeložen tak, že občas je nesrozumitelný a to pomíjím to, že k pračce nebyl návod přiložen, museli jsme si jej stáhnout z internetu. Mám trochu problém se sušením, protože prádlo je dost zmačkané. Na můj dotaz u prodejce na tento problém mi bylo sděleno, že sušení je složitější a musím si jej vyzkoušet. Takže to od začátku dělám a zkouším různá nastavení, aby prádlo bylo co nejméně pomačkané. Zatím se jeví jako nejméně komplikované nastavení programu sušení k žehlení.

    Produkt patří mezi cenově přijatelné výrobky.
    Praní prádla v pořádku.
    Prádlo usušeno dobře, problém se zmačkáním prádla.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  14. anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + cena
    tichý chod

    – zatím nic

    Zboží máme doma teprve krátce, takže ukáže až čas, ale zatím panuje naprostá spokojenost, vše šlape jak má.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  15. Blánč napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    jednoduchá tabulka v návodu pro nastavení programu
    návod celkově jednoduchý a srozumitelný
    tichý chod (i při ždímání!) – bydlíme v 1+1 a můžu mít otevřené dveře do koupelny i v noci 🙂
    široká škála programů – většinu už jsem vyzkoušela a budu je užívat i nadále – lehce nastavitelné podle potřeby, druhu oblečení, zašpinění, rychlosti vyprání, …
    při správném navolení programů, je prádlo čisté, suché a nezmačkané 🙂

    při použití sušícího programu A4 – úplné vysušení – je prádlo dost zmačkané
    prádlo je nutné vyndat ihned po skončení sušícího programu – není pak tak zmačkané
    délka pracích cyklů (ale zase vzhledem k náplni 8kg prádla si myslím, že je to v pohodě)

    Vybírala jsem tento druh pračky/sušičky 2v1 vzhledem k omezenosti místa na spotřebič a absenci místa na sušení mokrého prádla a především z finančních důvodů.
    Poměr cena x kvalita je vynikající
    Po prostudování návodu a jeho občasném čtení (nastavení programů) při užívání, je praní a sušení jednoduché. Jen nad tím musíte vždy přemýšlet – chci mít prádlo úplně suché, budu ho žehlit, peru špinavé, nebo jen běžně nošené oblečení.
    Používám výhradně programy 2v1 (praní i sušení) a prvních pár cyklů to v koupelně smrdělo gumou a oblečení nevonělo ani práškem ani aviváží, ale ani nenačichlo gumou. Teď, peru asi 14 dní, guma už nesmrdí a oblečení voní po aviváži.
    Ještě vychytávám programy, ale co už jsem vychytala je, že sušení je lepší navolit spíše menší (A2 program na ramínko) a nechat doschnout, nebo i složit velmi mírně vlhké (nezatuchne-vyzkoušeno) a nechat tak den v prádelním koši, nebo na pračce a pak uklidit do skříně – nemusí se to žehlit a není to zmačkané, jako při programu úplné vysušení.
    Produkt naprosto splnil moje očekávání.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  16. anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Výborně pere a suší. I při programu praní a sušení (celkový čas 45 minut) perfektně vyprané a suché prádlo.

    při sušení smrad z gumy, ale jen venku, na prádlo vliv nemá

    Super kvalita za super peníze. Mohu všem vřele jen doporučit.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  17. Josef Brzica napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + Tichý chod
    Úspora energií
    Kvalitně vyprané prádlo

    – Bez ohledu na změnu programu,teploty a otáček se některé prádlo zmenšuje. Není to vtip.

    Kvalitní a spolehlivá pračka,ale brzi mě dožene k Anorexii.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  18. Magda napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Super cena
    Velký výběr pracích i sušících programů
    Rychloprogramy, alergický program. , praní ECO
    Manuál srozumitelný, na pračce přehledné označení všech funkcí, snadno ovladatelné

    Při prvním praní byl cítit zápach z gumové manžety,ale každý prvně použitý přístroj se musí „zajet“.Při dalším praní a sušení jsem už nic podobného nezaznamenala.

    Výrobek doporučuji a hodnocení bych završila sloganem “ Za málo peněz,hodně muziky“. Jsem mile překvapena tím, co pračka umí a je snadno srovnatelná s výrobky tkz. vyšších kvalit. Kdo nemá zkušenost se sušením prádla tak upozorňuji, že je nutné prádlo nenechat v bubnu,ale vytáhnout a rozložit nebo pověsit, pozor na druhy prádla při sušení. Syntetika sušená s bavlnou na program bavlna bude nenávratně polámaná!! Také je třeba si odzkoušet jaký stupeň sušení je pro vás nejpřijatelnější. Jsme sami dva, prádlo moc znečištěné nemáme, takže peru naše osobní prádlo na program 10 (30 minut, 3,5 kg). Sušení jsem odzkoušela všechny alternativy řady A, ovšem preferuji řadu B a to výběr minut sušení..Na bavlnu je ideální nastavit 120 min.Vytáhnu, rozložím , NEŽEHLÍM a ukládám do skříně.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  19. René Němec napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Bezkonkurenční cena
    Vhodné tam, kde nelze umístit samostatnou pračku a sušičku
    Jednoduché ovládání
    Samostatné programy pro sušení bavlny, vlny a syntetiky
    Opravdu výborně pere (i ve srovnání s předními výrobci!)
    Ve většině případů je prádlo ze sušičky dokonale suché
    Perfektně řešená přihrádka pro prací prostředek
    Velký plnicí otvor
    Přehledný a snadno čitelný displej
    Pokud perete/sušíte malé množství prádla, pračka podstatně zkrátí program pro praní i sušení
    Variabilita – u většiny programů lze nastavit intenzitu pracího cyklu (Jemný, Normální, Intenzivní)

    Při prvních asi 5 cyklech sušení byl cítit velmi nepříjemný (téměř štiplavý) zápach gumy (prádlo ale nenačichlo), nyní už OK
    Poměrně vysoké nároky na vodu + elektřinu v porovnání se samostatnou pračkou + sušičkou
    Časovač se nastavuje v hodinových intervalech (30minutové by byly výhodnější při nastavení čekání na noční proud)
    Nejdelší program praní + sušení trvá okolo 6 hodin
    Podivné formulace v návodu k použití
    Ve vypnutém stavu jsem naměřil spotřebu 10 Wattů (vypínám tedy ze zásuvky)
    Při vyjmutí aretačních šroubů jsem se zapotil, byly dotaženy, jako by pračku chtěli vystřelit do vesmíru 😀

    Před nákupem bylo nutné doma obhájit volbu značky Ariston (Italové), což bylo předmětem několika výměn názorů… 🙂
    Tento produkt dopadl velmi dobře v hodnocení časopisu dTest, přesto jsem od této cenové kategorie nic moc nečekal.

    Velmi mile mě překvapilo například to, že výrobcem uvedená specifikace spotřeby na praní + sušení (asi 6 kW) je zřejmě nadhodnocená. V závislosti na programu jsem naměřil spotřebu při praní + sušení celkem 2,4 až 4,8 kW.

    Nejsem spokojený s program extra sušení (A4) prádlo je velmi zmačkané a není dokonale suché. Používám téměř výhradně sušení do prádelníku (A3). Je vhodné ihned po skončení prádlo rozložit a vytřepat, případně pověsit, většinu oblečení pak již není třeba žehlit.

    Prádlo je na omak měkké a příjemné, subjektivně mám pocit, že barvy jsou živější (může souviset s tím, že nepoužívám české prací prášky…).

    Pokud naložíte do pračky málo prádla, nejdelší (6hodinový) program praní + sušení se zkrátí asi na 3,5 hodiny (na displeji se zkrácený čas ukáže až těsně před koncem), čímž ušetříte čas i energii.

    Před nákupem mě mnoho přátel zrazovalo od kombinace pračka + sušička kvůli snížené kapacitě na sušení. Tento argument není relevantní. Kapacita je snížena pouze u hlavního programu (8 kg praní + 6 kg sušení). V menší domácnosti je ale kapacita na 6 kg prádla více než dostačující. Například program na syntetiku je pouze na 4 kg praní + 4 kg sušení. Výhodou je, že nemusíte prádlo z pračky překládat do sušičky.

    Za zmínku ještě stojí dokonale zpracovaný zásobník na prací prostředek. Má hezký design. Překvapila odnímatelná přepážka pro tekutý prostředek i s ryskami objemu (pokud ji zrovna nepoužíváte, odložíte ji do speciální přihrádky na pračce, abyste ji neztratili).

    Celkové hodnocení: Spotřebič výrazně překonal má očekávání a pokud zohledníte cenu a přivřete oko nad drobnými chybičkami, tak si ho zamilujete. Za ty peníze je vážně dokonalý!

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )

Napsat komentář