Pračka se sušičkou LG F84A8YD

Pračka se sušičkou LG F84A8YD

Kapacita – praní / sušení 1 – 8 kg / 1 – 6 kg
Rychlost odstředění 1400/1000/800/400 ot.
Teploty studená/30/40/60/95 °C
Displej LED – dotykový, velký
Objem bubnu 67 litrů
Energetická třída – praní / praní+sušení A+++ / A
Spotřeba energie – praní+sušení / praní 5,44 / 1,09 kWh
Spotřeba vody – praní 55 l
Cyklus bavlna 40°C 125 minut
Účinnost odstřeďování A
Hlučnost praní / odstřeďování 55 / 75 dBA

Nabídka Pračky



Direct DriveTM (10 let záruka) – invertor, bezkartáčový motor
6 MOTION – 6 pracích pohybů pro efekt. praní a rozložení detergentu
Přímé sprchování
Smart DiagnosisTM – inteligentní diagnostika
Fuzzy logic – inteligentní systém praní, automatické vážení a vyvážení
LG nulová spotřeba v režimu Standby
Prémiový buben, velká dvířka 35 cm – vnitřní otvor

14 PROGRAMŮ

Baby Care – dětská péče
Skin Care – péče o pokožku (v prádle nezůstane prací prášek)
Sports Wear – pro funkční, sportovní a outdoorové prádlo
Bavlna, Bavlna EKO, Syntetika, Smíšené prádlo, Tiché praní, Vlna/ruční praní, Rychlý 30, Přikrývky (Objemné),
Máchání + odstředění, Praní + sušení (6kg/6kg), Pouze sušení

14 PŘÍDAVNÝCH MOŽNOSTÍ

Medic Rinse – antialergické máchání při teplotě 40 °C
Předpírka, Normal, Máchání +, Máchání s přidržením, Intenzivní, Čištění bubnu, Jen odstředění,
Bez odstředění, Dětský zámek, Zvuková signalizace on/off, Odložený start 3-19 hodin, Oblíbený, Úspora času

7 PROGRAMŮ SUŠENÍ

Časy sušení: 30, 60 a 120 minut
Nízká teplota, Suché pro žehlení, EKO sušení, Suché do skříně

PARAMETRY

Rozměry (š x h x v) 600 x 640 x 850 mm
Hmotnost (čistá/balení) 72 / 76 kg
Barva bílá + chromová dvířka


VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 )
Pračka se sušičkou LG F84A8YD, 4.0 out of 5 based on 12 ratings

12 Recenze na Pračka se sušičkou LG F84A8YD

  1. Renda napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Taky jsme si koupili pračku se sušičkou s praním jsem velice spokojená,je malinko hlučná než jak píšou v prospektu ale co mi hrozně vadí je zmačkané prádlo po sušení ,píšou sušení do skříně,ale tak zmačkané prádlo musím nejdříve vyžehlit a pak do skříně.Je to nevychytané,ale jinak celkem slušné.

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  2. Gabča napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Vše je ok. Jen mě mrzí,že prádlo vůbec nevoní a to jsem zkoušela všechny možné aviváže i ubrousky do sušiček:(

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  3. Pavel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Pračka snad se všemi možnými možnostmi kombinací praní
    Velice tichá
    Ovládání a popis funkcí v češtině !!!
    Když jsme v ní poprvé prali,tak jsme u ní seděli i s dětmi celé dvě hodiny – funguje nádhermě (svítí,bliká,hraje,ukazuje aktuální režim praní,dobu do konce a pod)

    Kombinací pračky se sušičkou se stává funkce sušičky méně účinná,nemá tepelné čerpadlo – čož by z tohoto hybridu udělalo téměř dokonalý výrobek.

    Každá pračka pere trochu jinak a tak se musí každý sám naučit,jakou kombinaci programu pro určité prádlo zvolí,aby byl výsledek dokonalý.Jde to velice dobře.
    Co se týče sušičky,je to vždy kompromis nacpat do jedné krabice pračku se sušičkou,odtud také horší výsledky při sušení.Kdo chce opravdu,ale opravdu rovnat prádlo přímo ze sušičky do skříně,ať si koupí samostatnou sušičku s tepelným čerpadlem.Tam to opravdu funguje,ale tento výrobek to dokonale neumí.
    Za ty peníze koupíte dokonalou pračku,která se vyrovná i takovým výrobkům jako je Mielle.Od jara do podzimu sušte přece jen venku na sušáku (je to zadarmo) a v zimních měsících využívejte sušičku,abyjste nemuseli sušit doma na stojanech a trápit se nadměrnou vlhkostí v domě (bytě).
    Škoda jen že je to loňský model,který se již stahuje z trhu a firma LG ještě nepředstavila nástupný model pro rok 2014.
    PS:neždímejte na max.počet otáček což je 1400,ale snižte tak na 1000 maximálně.Po 2 letech odcházejí ložiska a výměna stojí cca 3000,-Kč.(1400ot.má pračka proto,aby prádlo pro následné sušení bylo co nejméně vlhké.1000ot.je dostatečných pouze sušička bude sušit cca o 20minut déle)

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  4. Kuba napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Vše v jednom
    Tichý motor
    Jednoduché a praktické programy
    Vlastní nastavení čehokoliv
    Nastavení odložení času
    Hezky hraje 🙂 a svítí
    Dotykové ovládání

    Hlučnost napouštění a vypouštění vody
    Dětská pojistka není účinná na tlačítko on/off

    Perfektní pračka se sušičkou, umí oboje. Hlavně sušení jsme se báli, ale je to ok. Čím více prádla, tím déle to logicky suší. Váží prádlo před praním, ale i po praní před sušením s ukazatelem do konce celého procesu. Pereme a sušíme až na funkční prádlo, bundy a vlnu vše a bez sražení. (polštáře, deky, ručníky, mikiny, apod…) Prádlo je vždy suché, pokud dodržíte max 6kg na cyklus, občas jen lehce vlhké, ale stačí to nechat hodinu větrat a pak dát do skříně. Nejhlučnější je napouštění, vypouštění vody + sušení, kdy pračka vypouští vodu skoro neustále. Do obytné místnosti tedy nedoporučuji kvůli hluku. Stačí ale jedny dveře a je vše bez problémů. (určitě je tišší než naše pračka předchozí). Jednu várku pere cca 3 hodiny. Nezjistil jsem zda je v třídě A+++ jak se uvádí zde, ale na pračce je uvedeno pouze A. Po usušení je prádlo mírně zmačkané, ale pokud se hned složí, nevypadá to až tak zle. Možná zatím ještě z neznalosti a odzkoušení všech programů. Jelikož pračka hezky svítí, hraje a pípá, je ideálním zabavením pro malé dítě. Bohužel když vypne pračku tlačítkem on/off, tak jede celý program od začátku, bez ohledu na dětskou pojistku. Závěrem mohu vřele doporučit. Skvělá cena, skvělí výkon.
    PS: Sušáky na prádlo už jsme vyhodili 🙂
    Hlučnost: Běžná

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  5. Eva napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Pefektně pere a suší. Nádherný design.

    Zatím nejsou žádné proti.

    Vřele doporučuji.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  6. Sabina napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    2v1=super cena…Tichá. ..

    Nemám co vytknout. .

    Super koupě. ..je opravdu Tichá. ..mám malej byt a vůbec o ni nevím když peru. ..prádlo je opravdu úplně suché..skládám ihned do skříně. ..doporučuji ji všem. ..koupila jsem ji protoze máme opravdu malý byt a sušák na prádlo překážel

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  7. Ivana Bumbová napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    tichá
    skvěle suší

    Při sušení je ze začátku cítit guma kolem dvířek. Jinak je naprosto perfektní. Když jsem jí poprvé pustila, chodila jsem kontrolovat, jestli vůbec pere, protože v porovnání s předchozí pračkou je velmi tichá.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  8. anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + jednoduchý návod i popis v češtině
    pere a suší – vše jde nastavit tak jak potřebuji, včetně toho v kolik hodin má doprat
    původně jsem chtěla ten starší typ, ale již nebyl v nabídce a byla mi doporučena tahle pračka
    dala jsem na recenze staršího typu
    zatím jsem spokojená, je to made in Korea:), tak uvidíme

    – nic

    výhoda pračky a sušičky v jednom
    jednoduché ovládání
    prádlo je čisté
    jen se musí otírat guma u dvířek, ale to mi nevadí – alespoň to nezůstává na oblečení
    ve srovnání se starou pračkou – až technický zázrak:)

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  9. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    tiché, kvalitní a úsporné praní
    zatím i dobré sušení
    pračka i sušička v jednom – úspora místa
    atraktivní vzhled
    snadné ovládání

    chybí přepážka na prací gel – pokud peru ihned, tak to tam přímo naliju, ale komplikuje mi to život, když potřebuji odložený start.

    Celkově jsem spokojena, teprve se s pračkou sžívám 🙂

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  10. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    velký buben, dobře usušené prádlo, minimální spotřeba vody

    doporučuji všem, kdo volí kompromis pračky se sušičkou a mají málo místa jako my

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  11. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Usetrite misto pro susicku
    Hezky dizajn
    Susi dobre

    Nepere velmi kvalitne (mozna to bylo zpusobeno bodem nize)
    Ucpavani trysek i pres cisteni bubnu (zkusenost po pul roce)
    Program „do skrine“ = bez zehleni je spise pro pobaveni, pradlo je proti suseni v samostatne susicce hooooodne zmackane

    Pisu shrnuti cca po pul roce, dnes jsme tady meli opravare.
    Spokojenost se susenim je vcelku dobra, obcas se stane, ze je pradlo vlhke, tezko se odhaduje, kdy staci program „k zehleni“ a kdy „do skrine“. Ale tak kdyztak proste jeden-dva kousky povesite (zejmena dziny a jine tezke kousky).
    S pranim uplne valne zkusenosti nemame, myslela jsem, ze bude lepe prat skvrny, ale to se nestalo. Asi to souviselo ale take s tim, ze se nam pracka „poroouchala“ – asi pred 2 tydny zacala delat vetsi hluk, nez normalne. Dospelo to az do stadia, ze pracku pri prani bylo slyset pres dvoje dvere celkem zretelne. Zavolali jsme zarucny servis a technik nam pred chvili rekl, ze to je tim, ze jsou ucpane trysky v te gume v bubnu kvuli zbytkum z obleceni. Chtela bych upozornit, ze tu gumu cistim minimalne po kazdem druhem vyprani, spise casteji (prat bile a cerne po sobe bez cisteni proste nejde, aniz byste tam meli zbytky druhe barvy) a program cisteni bubnu take obcas zapiname. A po pul roce ejhle ucpane trysky. Na dotaz jak to teda mam vice osetrit, aby tady nebyl opet za pul roku, mi pani odpovedel „vice cistit“. Tak nevim, prijde mi to jako velmi nestastne reseni a nevim, co budeme delat po zaruce…

    Obecne bych ale chtela rict, ze kdo pere casto a nema kde veset veci (my pereme tak 3-4 krat do tydne, mame latkove plenky a nemame balkon), tak je to rozhodne dobra investice a nevahala bych (mozna bych zasla do elektro prodejny poradit se, jestli to nektera znacka nema s tou gumou v bubnu lepe vymysleny). Proto take davam hodnocei 80% i kdyz si to podle mne ta pracka uplne nezaslouzi (kvuli tomu zanaseni bubnu, coz ohrozuje funkcnost cele pracky, tak maximalne 60%).

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  12. Kateřina napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    tichý chod
    velký objem bubnu
    hodně programů, které však můžete měnit
    možnost vyndat prádlo kdykoliv během sušení

    dlouhý čas praní
    nutnost čištění bubnu programem, který spotřebovává vodu

    Měla jsem dřív úzkou pračku na 4,5 kg. Ve srovnání s původní pračkou je tato nová mnohem větší, ale doba pracího cyklu (bavlna/40°C) mne opravdu překvapila. Přes 3 hodiny bez sušení, to jsem nečekala. Pračka je opravdu velmi tichá, na konci zvukový signál je decentní a přesto dobře slyšet.
    Po vyprání plen jsem dala prát vlněné věci a když jsem svetry vyndala byly všude na prádle bílé cucky nití z předchozího praní, ani po dalších 2 praních jsem to neodstranila. Takže cyklus čištění bubnu je nutné asi o dost častěji, než se píše v návodu, což je další spotřeba vody a el. energie.
    Sušičku jsem si pořizovala, protože v zimě bych více prádla neměla kam věšet. Dříve jsem se sušičkou zkušenosti neměla. Co mě však zarazilo a hodně zklamalo je to, že když jsem si prohlédla cedulky u oblečení, tak polovinu oblečení, které peru, má přeškrtnutý štítek sušičky. Stačí jen guma v kalhotách nebo obrázek na tričku. V tomto směru tedy sušičku téměř nevyužiji, abych dala cyklus praní + sušení, protože vždy mám něco, co se sušit nesmí. Toto však pračka neovlivní, dobré bude asi použít na některé věci program sušení studeným vzduchem . Ale i tento program mi přijde prádlo dosti zahřeje, po vyndání z bubnu bylo prádlo horké.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )

Napsat komentář