Pračka Whirlpool AWE 7519

Pračka Whirlpool AWE 7519

6. Smysl
Energetická třída A+
Spotřeba energie 0,93 kWh
Kapacita praní 5,5 kg
Objem bubnu 42 l
Účinnost praní A
Spotřeba vody 49 l
Účinnost odstřeďování C
Otáčky odstřeďování 1000 ot/min
Zbytková vlhkost 62 %
Hlučnost při praní 62 dB
Hlučnost při odstřeďování 76 dB
Referenční program bavlna 60°C bez předpírání
Trvání referenčního programu 150 min

Nabídka Pračky



Ovládání – programy a volby

Počet programů 18
Bavlna – 3
Syntetika – 3
Clean+
Jemné prádlo – 2
Vlna – 2
Ruční praní
Denní 40°C
Máchání a odstřeďování
Intenzivní odstřeďování
Jemné odstřeďování
Vypouštění vody
Odložené odstřeďování
Intenzivní máchání
Předpírka
Super Eco
Rychlé 15 minut
Studené praní
Tlačítko start
Odložený start
Reset tlačítko

Výbava

Elektronické ovládání
Displej
Nastavitelná teplota
Nastavení otáček 0 – 1000
Řízená optimalizace spotřeby vody
Kontrola tvorby pěny
Systém vyrovnávání nestability
Systém proti mačkání
Eco kulička
Počet komor násypky 4
Vyvážené dveře
Průměr otvoru bubnu 195 mm
Easy opening
Filtr
Výsuvný podvozek
Materiál nádrže Duraprop
Materiál bubnu nerez ocel
LED ukazatel zanesení filtru
LED ukazatel připojení vody
LED ukazatel otevření dveří
LED ukazatel přivolání servisu

Technické údaje

Rozměry (v x š x h) 90 x 40 x 60 cm
Hmotnost 62 kg
Napětí 230 V
Frekvence 50 Hz
Proudová pojistka 10 A
Připojovací vodovodní ventil 3/4″
Výkon ohřívacího tělesa 2,050 kW
Délka pohyblivého přívodu 150 cm


VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 )
Pračka Whirlpool AWE 7519, 2.5 out of 5 based on 13 ratings

16 Recenze na Pračka Whirlpool AWE 7519

  1. Tak napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Musím potvrdit rezavění víka u obou praček, které jsem měl. U první po 6 letech upadla příruba. Druhá, 4 roky stará zatím pere.

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  2. Lukáš napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Vrchní dvířka pračky začla po roce korodovat. Po 4 letech jsou doslova shnilé! Objevila se závada topného tělesa. Zlatý Tatramatky! 12 let sloužila dobře, bez koroze. Jediná závada byla na řemenu který se dal snadno vyměnit.

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  3. Olda napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Pozor Whirpool nebrat!!!
    Muzu potvrdit zde uvedene, nejcasteji odchazi integrac rizeni zdroje, spolu s odporem, u nas tedy sebou vzal i tlumivku nezname hodnoty-sada ruznych tlumivek objednana z ciny, oprava do 200kc, snad to bude makat. Oprava v servise min. 2000kc.

    Potvzuje to i dtest.cz, kde se whirpool v testech spohlivosti umistil na poslednim miste jak v r. 2010, tak i v r. 2013.
    Nikdo neni tak bohaty, aby kupoval takovej mizernej smejd.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  4. Monika napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    S PRACKOU JSEM ZATIM VELMI SPOKOJENA,VELMI JEDNODUCHE NASTAVENI PROGRAMU.PRI ZDIMANI NA 1000 OTACEK STOJI NA MISTE NESKACE,A HLUCNOST JE MINIMALNI.VYBORNY JE PROGRAM 15 MINUT PRANI,TAK JENOM PRECVACHNUTI TRICEK.

    MOHU JEN DOPORUCIT.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: -1 (from 1 )
  5. Eva napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Pračku mohu doporučit.Je jednoduchá.Prádlo po vyprání je téměř suché.Hlučnost,běžná

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: -1 (from 1 )
  6. anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Výborná cena, šestý smysl,přehledné a jednoduché ovládání,15 minutový program,vidíte za jak dlouho se prádlo vypere

    Buben se na konci praní neotočí do polohy pro vyjmutí,trošku hlučnější než předchozí ale jiná značka

    zatím spokojenost

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  7. Eva Walterová napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Tento typ pračky jsem koupila 3x,není to nejnovější typ,ale funguje spolehlivě, k běžnému praní naprosto stačí

    Whirpool dobrá značka.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: -1 (from 1 )
  8. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Jsem spokojená zatím bez problémů.Jednoduchá obsluha, vše do detailu srozumitelně popsáné. Doporučuji

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  9. Petr Flak napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + nic

    – Všechno proti

    nikdy vice tuto znacku je to šmejd pračka má 4,5 roku a druhy krat tesne po skonceni zaruky odyšiel programator zakazdym oprava 4000 kč nekupupovat!!!!!!

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 2 )
  10. Kornakova Dagmar napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Pracku Whirpool bych uz nikdy nekoupila ,nic horsiho snad byt nemuze,prvni pracku teto znacky jsem si koupila pred tremi roky,po pul roce prestala ždimat,nastesti v zaruce, ale soucastky objedednavaji pry ze zahranici ,tak jsem cekala skoro mesic, nez mi ji opravili.
    Asi rok a pul zase fungovala ,pak ovsem uz po zaruce, prestala zdimat,kdyz jsem si predstavila pri trech detech mesic bez pracky ,rozhodla jsem se koupit radsi novou ,ale udelala jsem velikou chybu ,koupila jsem opet znacku Whirpool……
    A po pul roce jsem se nestecila divit ,odesel display,ano byla v zaruce ,jiste po 3tydnech mi ji opravili ,ale po dalsim pul roce mi prestala zdimat,opet jsem cekala skoro mesic na opravu….. Dnes asi mesic po zaruce ,prestala opet zdimat,skoda ze je tak tezka ,v tuto chvili bych ji nejradsi prohodila oknem!!!!!!!
    Jdu tedy objednat pracku novou ,rozhodne ne Whirpool a objednam ten nejvetsi šunt, kterej tam najdu ,protoze dva roky taky vydrzi a aspon me pak nebude lito tech penez!!!!

    Co vice dodat ??
    Pradlo v pracce uz po nekolikate mam uplne nacucane vodou,tak ho jdu vyzdimat rucne.!!!!
    Dekuji Whirpoolu za nadherne chvile!!!!!!!!!!!!!!!

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  11. zip napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Ve víku na aviváž a prací prášek zůstává voda a po otevření vám to pěkně pokropí vyždímané prádlo

    jinak celkově spokojenost

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  12. Rastislav Neupauer napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    +nic

    – nepřijemny zvuk pri ždímani
    po roce se objevuje rez,nekvalitní materiál
    pračka je hodně hlučná,špatné technologie
    pri otvirani steče voda na vyždimané prádlo,špatné technologie
    koroze přírub bubnu,nekvalitní materiál,buben ješte nestihl upadnout
    pračka se pokazila po 2 letech,tesně po skončení záruky, elektronika K.O.

    Značku Whirpool jsem považoval za poměrně dobrou a kvalitní, bohužel časy se zrejmě změnili a z důvodu úspor a co největšího výdělku pro firmu se v Popradu místo praček vyrábí šunty největšího kalibru. Varuji před touto značkou všechny kteří uvažují o koupě nové pračky.Pračka Vydržela pouhé dva roky a 27 dnů,odešel elektronicky modul.
    Použité materiály jsou hodně nekvalitní, již po roce se objevila rez na bočnicích a dvířkách z kterých Vám mimochodem při otvíraní steče voda na vyždímané prádlo.
    Pračka je hodné hlučná, ždímaní bych přirovnal ke startu letadla, no není to užasne mít v koupelně přistávací ranvej?
    Použíti technologie jsou katastrofální,zbývající čas do konce praní je tak přesny, jako ruský tranzistorak z roku 1950
    Při poruše motoru která se u Whirpoolu objevuje docela často (http://www.excelentnitriky.com…) není elektronika nijak chránena, takže dojde k její poškození, oprava: motor+ elektronika 7-8 tisic
    Tleskám marketingu značky WHIRLPOOL, jak poutavým způsobem dokáží prodávat něco tak šuntovního!!!
    Považuji to za plýtvání přírodními zdroji a zneužívání lidské práce.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  13. Vladimír napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + nic

    – poruchovost
    strašný vibrsce při ždímání

    měl jsem léta Whirpool na dřevotřísce v koupelně v paneláku a byla v pořádku.když odešla ložiska, řekl jsem si, že si koupím novou..během dvou měsíců dvě menší opravy a zjištění, že jedině když vybetonuju podlahu v koupelně, přestane po koupelně cestovat a to i s podložkou pod pračky…šílený vibrace, mám pocit, že buben tluče do kapotáže.. nyní už na betonu stojí, ale ty vibrace se přenášejí do jádra, celý se to třese…takže další krok je komplet předělání jádra…kupte si pračku Whirpool, jestliže se nemůžete rozhoupat k rekonstrukci jádra v paneláku, tahle značka vás k tomu přiměje…

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  14. anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    volba otáček na odstřeďování

    chybí mi tlačítko na 1/2 náplň

    je to moje oblíbená značka ,měla sem ji i před tím,tak sem koupila opět

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  15. anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Dokud fungovala tak běžná pračka za rozumnou cenu

    Bohužel nedokázala vydržet sloužit ani tři roky. Po 34 měsících při praní zhasly všechny její funkce. Na dotaz u servismena nám tento sdělil, že je v tahu elektronika a to znamená opravu za cca 4 až 6 tisíc,(to podle toho jaké má výrobní číslo – zřejmě čím novější výrobek, tím vylepšenější a náročnější výroba) , takže vymění celý ovládací panel. No nevemte to za ty prachy, když novou jste pořídili za necelých 7tisíc. Tak co s tím ? Máte ještě chuť si pořídit novou Whirlpoolku po takové zkušenosti

    Údajně je na Whirlpool nejvíce reklamací, což může souviset s tím, že je i třeba také více kupovaná, ale ještě si ji chcete pořídit !?

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  16. Petr Vilam napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Zůstávám věrný značce – zatím nezklamala

    časem začne zlobit elektornika ale pokud má člověk „fyštróna“ tak si stím poradí… (když zlobí zámek stačí protočit růčo buben a nebo přes filtr vypustit zbytek vody co zůstal v hadici) a je zas vše o.k. 🙂

    Cena, značka, kvalita a letitá zkušenost s touto značkou

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: -1 (from 1 )

Napsat komentář