Sušička AEG Lavatherm 75470IH1

Sušička AEG Lavatherm 75470IH1

Vysoce úsporná kondenzační sušička s tepelným čerpadlem ve třídě A-40%! S kapacitou 7 kg pojme opravdu hodně prádla. Tichý chod je zajištěn díky technologii redukce hluku Silent System. Na invertor motor platí prodloužená 10ti letá záruka. Tato sušička ProTex Plus umožňuje usušit i to nejchoulostivější prádlo. Zlatý certifikát společnosti Woolmark potvrzuje její kvalitu. Když spěcháte, spolehnout se můžete na extra krátký program pro smíšenou náplň prádla, který Vám pomůže usušit 3 kg prádla během pouhých 40 minut!

Nabídka Pračky
proč ji chtít:

energetická třída A-40%
náplň 7 kg prádla
tepelné čerpadlo
odložený start, LCD displej
velmi tichý chod
ProTex Plus
zlatý certifikát Woolmark



ProTex Plus: nejšetrnější způsob sušení
Sušička ProTex Plus vám umožňuje usušit i to nejchoulostivější prádlo se stejnými výsledky. A zlatý certifikát společnosti Woolmark ji činí jedinečnou.

Šetrné teplo chrání vaše oblečení
Tato sušička s technologií tepelného čerpadla vám umožňuje sušit prádlo při nižší teplotě, a zajišťuje tak sušení i těch nejchoulostivějších tkanin, jako např. vlny či hedvábí, bez srážení

Úspornost A–40 %
Úspornost A–40 %: o 40 % úspornější než třída A. Ve srovnání s možnostmi třídy energetické účinnosti A (0,55 kWh/kg) měřenými dle standardu EN61121

OptiSense: vždy minimální spotřeba
Inteligentní snímače vlhkosti systému OptiSense zajišťují nejnižší spotřebu energie bez ohledu na náplň.

Tišší, téměř neslyšný způsob, jak sušit vaše oblečení
Díky technologii redukce hluku Silent System můžete v této bubnové sušičce sušit vaše oblečení téměř neslyšně. Sušicí cyklus byl speciálně navržen tak, aby eliminoval hluk

Nejrychlejší způsob, jak usušit náplň smíšeného prádla
I když je váš rozvrh nejnabitější, tento extra krátký program pro smíšenou náplň prádla vám pomůže usušit 3 kg smíšeného prádla během pouhých 40 minut.

Prodloužená 10 letá záruka na invertor motor, více informací ZDE

Vlastnosti:

Barva Bílá
Způsob sušení Tepelné čerpadlo
Hlučnost při sušení dB(A) 66
Vnitřní osvětlení –
Funkce proti pomačkání prádla ano, standardní 90 minut
Funkce programy sušení
Indikátory fáze sušení funkce proti pomačkání – konec, zchlazování, suché do skříně, sušení, extra suché, žehlení, velmi suché
Další indikátory kondenzace, zanesený filtr, nádrž
Designová řada AEG-Electrolux P10
Funkce budík, zpožděný start, sušení Plus, prodloužená fáze proti mačkání, zap./vyp., reverzní, start/pauza, čas
Příkon (W) 900

Energetický informační list:

Energetická třída A+
Spotřeba el.energie (W/h) 1.85
Výška (mm) 850
Šířka (mm) 600
Hloubka (mm) 600
Čistá hmotnost (kg) 48.46
Čas sušení v cyklu „bavlna, suché do skříně“ (min) 146
Spotřeba en. v cyklu „bavlna k žehlení“ (kWh) 1.39
Kapacita náplně pro cyklus „bavlna k žehlení“ (kg) 7
Čas cyklu „bavlna, žehlení“ (min.) 105
Spotř. en. pro cyklus „syntetika, suché do skříně“ 0.62
Kapac. náplně cyklu „synt. suché do skříně“ (kg) 3.5
Čas cyklu „syntetika, suché do skříně“ (min.) 51
Odhadovaná roční spotřeba (kWh) 121.8


VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 )
Sušička AEG Lavatherm 75470IH1, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

18 Recenze na Sušička AEG Lavatherm 75470IH1

  1. Martina napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    super při špatném počasí venku, odpadá sušení na sušáku v pokoji
    prádlo je krásně nadýchané a voňavé

    delší dobu trvalo, než jsem „vychytala“, který program použít, aby bylo prádlo opravdu suché

    Sušičku jsem vybírala dle recenzí a také výsledků D-testu. Od AEG máme i pračku a s tou jsme zatím spokojeni, tak jsme se rozhodli i pro sušičku AEG. Recenze jsou sice různé, ale podle mne jde o to opravdu přijít na to, jaký program použít, jak dlouho sušit….Do sušičky dávám všechno, ani se nedívám, co se do ní dát může a co ne a zatím se mi nestalo, že by se něco srazilo. Prádlo je většinou hezky usušené, že opravdu jen vytáhnu a poskládám do skříně. Jen když se suší dohromady např. trička a s tím tepláky, které mají v pase gumu, tak ta guma je někdy trošku vlhká. Ale to je detail a za chvilku to doschne. Co se týká žehlení, tak to zaleží na tom, jak je kdo zvyklý. Na „domácí“ nošení věci skoro vůbec nežehlím, jen je většinou uhladím, ale na nějakou oslavu bych oblečení asi přežehlila. Ale to těžko říct, někdo nežehlí ani prádlo ze sušáku. Někdo také kritizuje hlučnost, nejtišší není, ale není to nic hrozného, máme ji v místnosti vedle kuchyně s obývákem a téměř ji neslyšíme, samozřejmě se zavřenými dveřmi.
    Za mě tedy můžu sušičku doporučit, hlavně v zimě a když prší, kdy prádlo neschne, je naprosto super. Taky s malým dítětem, kdy za den i několikrát převlékám a pak zjistím, že už pomalu nemáme nic na převlečení, šupnu věci do pračky, pak do sušičky a je hotovo:)
    Takže doporučuji:)

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  2. Nela napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    úspora mého času který je vzácný a mé energie které nemám při dítěti na rozdávání, slušná cena v poměru ke kvalitě, prádlo ihned skládám do skříně na můj vzkus není příliš pomačkané, sušička jede 1 i 2x denně takže je to na úspoře času opravdu znát.

    nemám sušičku kam zavřít tudíž je mírně hlučnější, ale jen když do ní dám věci se zipem, monterky, atd.. prostě tam není voda, která by tlumila nárazi „kovu do kovu“
    většinou 1,2 věci z várky musím nechat dosušit, hlavně tepláčky pro malou které mají silnější pas atd.

    mám ji 14dní a jsem spokojena

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  3. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    významná úspora času – odpadá zdlouhavé věšení drobného prádla
    jednoduchá, intuitivní obsluha: čištění filtrů a vylévání zásobníku na vodu zvládá i můj pětiletý syn
    prádlo máte hned suché
    prádlo je dobře usušené i na kratší program (mix – trvá cca hodinu)
    voda z prádla se neodpařuje uvnitř domu, takže zejména v zimě nezvyšuje vlhkost vzduchu
    nezaznamenala jsem, že by se bavlněné prádlo sráželo, jak jsem byla upozorněna kamarádkou, co už sušičku má. A to ani na program bavlna, který používá vyšší teploty.

    sušička je poměrně hlučná (máme jí v samostatné místnosti, takže to tolik nevadí, ale sušit večer v menším bytě může být obtěžující)
    zklamalo mě, jak je prádlo zmačkané. Nečekala jsem zázrak, že vytáhnu prádlo jak po vyžehlení, ale ani když sušičku neplním na maximum (ale jen zhruba na polovinu až 2/3) a vyndavám a skládám hned po skončení cyklu je třeba trička přežehlit.
    po každém sušení je ve filtru na vlákna dost materiálu, takže se ukáže, jaký vliv bude mít na opotřebování prádla

    Se sušičkou jsem celkově spokojena. Hlavním důvodem nákupu byla úspora času a omezení vlhkosti v domě. Jako bonus jsem očekávala relativně nezmačkané prádlo a omezení žehlení (půl roku jsem měla možnost používat sušičku Samsung a žehlit jsem téměř nemusela), u této sušičky je to pro mě trošku zklamání i když používám přídavný program proti zmačkání a menší dávky prádla.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  4. Lea Mullerová napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Mohu srovnat se sušičkou Beko, kterou jsme vrátili po 2 dnech zpět prodejci zejména kvůli vysoké hlučnosti (85 decibelů) a srážení prádla. Sušička AEG vypadá dílensky daleko lépe zpracovaná, displej dobře čitelný, mnoho programů. Cena dobrá, zakoupeno na elektro.cz, autorizované prodejně, nabídnuta ještě další sleva. Výhodou této sušičky je skutečně nízká hlučnost, možnost navolení u všech programů min., med. či max. suchosti. Za 1300 Kč jsem dokoupila záruku na další 3 roky, tedy celkem 5 let a nelituji. AEG značce víc věřím, máme už cca 10 let myčku AEG a pracuje i několikrát denně po celou dobu bez jakékoliv opravy. U Beko mne zlákala 5-letá záruka zdarma, ale dnes už vím, že to není nejpodstatnější. Sušička AEG navíc vysuší prádlo tak dobře, že ho není třeba žehlit. Vychytala jsem, že běžné prádlo se nejlépe vysuší na syntetiku (i když jsou tam bavlněné kusy) s volbou suchosti max. do skříně. Vytáhnu krásně suché, nezmačkané prádlo, jen složit a uložit. Zatím se mi nic nesrazilo, původní sušička Beko mi ve 2 sušeních srazila všechna trička a mikiny minimálně o 1-2 velikosti, třetí várku jsem už ani nesušila a Beko poslala v reklamaci zpět.

    Nevýhodou je, že nedodržuje čas, ukazuje např. i půl hodiny „poslední minutu“. Je to nejspíš způsobeno senzorem, který na konci programu vyhodnotí, že je ještě nějaký kus nedosušený a tak se cyklus tímto prodlužuje.

    Výborný výrobek za dobrou cenu, bez sušičky bych už být nechtěla. Množství bince ve filtru po žadké vráce je skutečně neuvěřitelný, kde se to ve vypraném prádle bere, nechápu… Ždímu na 1000 otáček a vyleju po sušení téměř plný kondenzátor, tedy tak odhadem 2-3 litry. To bylo vlhkosti v bytě. Prádlo vytáhnu měkké, čisté, nezmačkané, froté ručníky nadýchané, paráda.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  5. Patrik napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    velmi tichá, velmi krátké sušení 15 min., při sušení odstraněno spoustu prachových částic z oblečení.

    zatím žádné.

    Sušičku jsem viděl v chodu u švagrové, kerá ji používá už půl roku a je s ní spokojená. Na základě těchto zkušeností jsme si ji pořídili. Dále pak sušička dopadla velmi dobře v D-Testu. Sušičku opravdu doporučuji, komunikuje v češtině, je tichá na displeji jednoduše zobrazuje co potřebujete.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  6. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Je to naše první sušička, po prvním sušení jsem byl překvapen jak je prádlo suché, měkké a skoro nezmačkané (beru z pohledu chlapa)
    Sušičku stačilou pouze zapojit do zásuvky (nepotřebuje odpad), ale i tak byla přiložena hadice s možností odvodu vody
    Sušičku mám v garáži a po sušení se teplota v místnosati zvedla cca o 1-2°C, nic tragického.
    Sušička po dojetí programu stále přehazuje buben (asi proti zmačkání prádla)
    Otevírání dvířka se dá použít na levou i pravou stranu
    Velký buben

    zatím nic

    Zatím jsem spokojený
    Je to hodně muziky za málo peněz

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  7. Michal Janeček napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Jde připojit na odpad a nemusí se stále vylévat voda.
    Velmi přehledné nastavení programů.
    Přijatelná cena.

    Mrzí nás, že nejsou prosklené dvířka a není vidět co se děje uvnitř.
    Na to že se jedná o jeden z nejtišších modelů je docela hlučná. Jinou jsme ale nikdy neměli tak není s čím srovnávat.

    Koupili jsme sušičku po dlouhém váhání a jsme nadšeni. Prádlo krásně suché a voní. Tento typ jsme vybrali na základě testů časopisu D-test. Díky vestavěnému senzoru vlhkosti je sušící program vždy o hodně kratší než je v manuálu. Velmi nás překvapilo množství prachu usazeného na filtrech. Po každém cyklu je to koule o velikosti míčku na pingpong. Pokud se smíchají silnější a slabší kusy prádla zůstanou silnější kusy nedosušené (gumy kapsy atd.)

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  8. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Prádlo je krásně voňavé a měkkoučké, nadýchané.
    Šetří aviváž, nemusí se dávat téměř žádná.
    Program s možností nastavit si dobu sušení ručně.
    Prádlo není skrčené a spoustu věcí nemusím ani žehlit, stačí uhladit rukama a schovat do skříně.
    Jednoduché ovládání.

    Absolutně nic.

    Výborný pomocník do domácnosti.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  9. Martina napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Dobrý poměr cena-kvalita, snadné čištění filtrů, jednoduché ovládání. Velkou výhodou je možnost napojit odvod kondenzované vody do umyvadla, takže odpadá vylévání.
    5 minut po skončení programu se sama zcela vypne (nesvítí žádná kontrolka).
    Možnost nastavení opožděného startu.
    K žehlení zůstávají jen košile a plátěné kalhoty, trička i ostatní prádlo lze opravdu rovnou složit.

    Jako u každé sušičky nutnost čištění filtru po každém sušení (zatím mě to baví). Některé kousky oblečení (např. dětské tepláky v oblasti kapes a v pase, kde je silnější guma) zůstávají po skončení programu natolik vlhké, že je nutné je dosušit, obléknout je nelze.
    Čas svítící na displeji na začátku sušení vůbec neodpovídá, např. u bavlny suché uvedeno přes 2 hodiny, ale zatím se vždy sušilo asi hodinu.

    Doporučuji tento produkt.
    Vybírala jsem na základě výsledků v D-testu (2. místo za Miele, která ale více než dvojnásobně dražší), AEG je osvědčená kvalita (mám několik spotřebičů této značky a zatím všechny zcela bezporuchové).

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  10. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Snadné ovládání – mám verzi s českými popisky – vše je intuitivní
    Překvapilo mě, jak může být prádlo po sušení nadáchané a hebké
    Filtry snad už ani nemohou být snáze přístupné
    Překvapilo mě kolik žmolků odstraní z prádla
    napojení na odpad
    Když se prádlo ze sučky vyndá je krásně měké, hebké, teplé a voňavé, že byste si ho nejradši hned oblékli
    Display
    Buben vypadá kvalitně a velice prostorně – několikrát větší než v pračce

    úplně tiché to není – čekal jsem to tižší ale žádná hrůza to není
    Dveře 60 cm jsou problém, ještě že máme prádelnu v přízemí a sušička šla oknem
    Kdo by chtěl vidět průběh sušení naživo – očividně nemá možnost kvůli neprůhledným dveřím

    při výpadku energie se program zruší – čili pokud využíváte sníženého tarifu energie pro sušení – nejde to naprogramovat, zapnout do spínané zásuvky na „noční“ proud a nechat vysušit za nižsí náklady
    S „nežehlením“ je to asi tak na hraně – záleží na standardech toho či onoho (a na materiálu) – pokud prádlo nenecháte po dosušení dlouho v sušičce pak celkem žehlit nemusíte, pokud to tam necháte ležet a nenastavíte „proti-mačkání“ 30/90 min po skončení nebo to prostě vytáhnete po pár hodinách, tak to prostě slehne
    Cenově střední třída, má vše co je potřeba – vlastně doslova nic nechybí, jde zvolit i míra vysušení málo/středně/úplně suché – programy pro různé druhy tkanin, časovač po dosušení – proti mačkání

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  11. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Je to moje první sušička, suší perfektně, zatím mi nic nezničila, prádlo nemusím žehlit- není zmuchlané.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  12. Přemek napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    nízká spotřeba
    jednoduchá ovladatelnost
    odstraní z prádla hodně prachu
    není potřeba prostor k sušení prádla
    z 80ti% odpadá žehlení
    nezvyšuje vlhkost vzduchu
    značka

    – hlučnost

    vybráno na základě kladných recenzí
    zatím spokojenost

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  13. Andrea napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Kvalitní značka
    Cena
    Spotřeba
    Konečně nikde žádné sušáky
    Maximální spokojenost s kvalitou sušení 🙂

    zatím vůbec nic,jsem naprosto spokojená

    Po dlouhém vybírání a čtení recenzí jsem se rozhodla pro tuto sušičku.Porovnávala jsem cenu a hlavně spotřebu a tato sušička jednoznačně zvítězila.
    Po konzultaci s kamarádkou,která pracuje v servisu,kde se opravují pračky,sušičky a lednice,mi také doporučila tuto značku.Hned po prvním sušení to byla láska na první pohled

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  14. Iveta napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Dobrý poměr cena – kvalita, zlatý střed. Programů dost, ovládání obzvlášť složité není. Údržba jednoduchá. Zvukový signál dost hlasitý, je slyšet přes dvoje dveře a sama se vypne po 5 minutách nečinnost, což je praktické. Čas sušení je přednastaven, ale téměř vždy se program ukončil dříve v závislosti na vyždímání prádla v pračce. Veliké plus pro naši domácnost je, že prádlo zbaví prachu a hlavně chlupů domácích mazlíčků. V podstatě to byl hlavní důvod, proč jsem se rozhodla si ji pořídit. A v zimě se bude hodit, umí pořádně v koupelně zatopit 🙂

    Malinko mě zklamal program anticrease proti pomačkání prádla, některé je stejně zapotřebí vyžehlit. Je trochu hlasitější, ale nic strašného. Případným zájemcům bych doporučila dokoupit příslušenství do bubnu, které umožní sušit i boty atd.

    Hlavním kritériem byla energetická třída – min. A+. Dále kapacita sušičky a také hlučnost, samozřejmě i cena. Mám-li shrnout – očekávání sušička naplnila. Teď už jen doufat, že chvíli vydrží.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  15. Pavla Odehnalová napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Suší přesně podle očekávání
    Prádlo netřeba vůbec žehlit
    Netřeba aviváže krásně voní a je neuvěřitelně měkké a hebké
    Suším vše i to co není doporučeno do sušičky bez jakýchkoliv problémů – ještě nic sušička nezničila

    Hlučnost

    Jistě bych produkt doporučila ostatním, za dobrou cenu perfektní výsledek. Hlavně mi to ušetřilo neuvěřitelné práce – je to vynález století!!!

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  16. Jindra T. napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Kvalitně usušené prádlo.

    Měla jsem sušičku Bosch, se kterou byly stále problémy.
    Tato sušička je o několik tříd někde jinde jak sušením, tak spotřebou energie. Naprosto mi vyhovuje!!!

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  17. Dušan Bartošík napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Velmi tichá, rychlá, 100% výsledek sušení. Nevytváří tolik odpadního tepla, jako původní kondenzační sušička bez tepelného čerpadla, což je v létě ideální stav.

    Jde o mou druhou sušičku, srovnávat mohu s původní kondenzační, bez tepelného čerpadla, se kterou jsem byl ale dlouho velmi spokojen.
    Rozdíl bych přirovnal k jízdě autem. Do cíle se dostanu i s vozem nižší třídy, bez klimatizace, s hlučným motorem s vyšší spotřebou. Pokud si ale někdy koupím auto vyšší třídy v plné výbavě, nebudu již chtít do původního přesedat.

    Nákup produktu doporučuji pro jeho užitné vlastnosti. Jestli vydrží 4 – 5 let bez servisu, jako původní sušička, nemohu a vlastně ani nechci posuzovat.

    Tento model doporučuji komukoliv, kdo svůj čas rád věnuje tomu, co jej baví, nikoliv domácím pracím. Ovládání je v podstatě o navolení programu (zvládne skutečně i malé dítě) a tlačítku Start.

    K sušení – zvládne i kalhoty z obleku s velkým procentem vlny (bez změny jejich velikosti). Oblekové košile v počtu 7 ks (má týdenní spotřeba) vysuší skutečně za 45 minut. Za cca hodinu a půl zvládá 3 sady ložního prádla včetně prostěradel, či patery jeansy.

    V předchozí sušičce se mi občas něco srazilo, v současné, používající nižší teploty prozatím nikoliv. Každopádně se ale řídím heslem, co nepřežije pračku, myčku, sušičku, nezaslouží si žít 🙂

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  18. kRATAP napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Zatím vše v pohodě, dlouho jsem vybíral.
    Taky jsem využil nabídky za příplatek 1500,- prodloužení záruky na 5let, takže celkem stála 15078kč.
    Někteří mají výtky proti hlučnosti, je i není stejně hlučná jako aut. pračka, protože ta je různě hlučná v různých fázích praní.
    Toto je stejně hlučné po celý cyklus sušení, je to spíše temné hučení. Není to ale nic hrozného, je to jako lednice s pračkou vedle sebe. Do obýváku bych to nechtěl ale jinak v pohodě.

    Zatím nic, mám ji měsíc.

    Velký pomocník, koupil jsem ji hlavně kvůli tomu, aby manželce odpadlo co nejvíce žehlení. Kdo to nezkusí neví. Dlouho jsem nad ní uvažoval, jestli to stojí vrazit do toho dost peněz. Dost mě zarazilo, kolik zůstává po praní ještě v prádle prachu, vláken a podobně.
    Froté je nádherně měkké a voňavé, omezili jsme i množství aviváže. Takže jo, do toho.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )

Napsat komentář