Sušička Beko DPU 8360 X

Sušička Beko DPU 8360 X

Náplň prádla: 8 kg
Energetická třída: A-30%
Objem bubnu : 118 litrů
Spotřeba el.energie : 2,68 kWh
16 programů: krátký, košile, jeans, vlna, refresh…
Odložený start: 0-24 hod
Dětský zámek
Signalizace plného tanku na vodu
Signalizace čistoty filtru
Signalizace čistoty kondenzátoru
Vnitřní osvětlení
Senzor sušení
Nerezový buben
Automatická ochrana proti zmačkání
Připojení na odpad
Nabídka Pračky



Programy:

Denní sušení
Xpress 35
Košile
Džíny
Mix
Sport
Vlna
BabyProtect
Jemné prádlo
Osvěžení prádla
Bavlna – Extra suché
Bavlna – Na nošení
Bavlna – Na žehlení
Syntetika – Na nošení
Syntetika – Na žehlení
Programy s časovačem
Přídavné funkce: Snadné žehlení
Rozměry VxŠxH: 85 x 60 x 60 cm


VN:F [1.9.20_1166]
Rating: -1 (from 1 )
Sušička Beko DPU 8360 X, 4.2 out of 5 based on 12 ratings

14 Recenze na Sušička Beko DPU 8360 X

  1. Petra R. napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + kracuje dobu sušení podle vlhkosti prádla
    prádlo krásně voní
    ručníky a další prádlo jsou krásně nadýchané

    – zatím nic

    Dobrý poměr kvalita – cena, zatím spokojenost.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  2. Martin napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Splnila vše co jsme očekávali, hlučnost v normě, v hodnocení jeden z nejlepších výrobků na současném trhu.

    – Nic.

    Sušička předčila naše očekávání, manželka je nadšená že konečně v pokojích nestojí sušáky s neschnoucím prádlem, prádlo voní a něco jde rovnou do skříně bez žehlení.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  3. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Zatím velká spokojenost. Vše funguje jak má.

    – Zatím nic.

    Velká spokojenost. Pracuje někdy i několikrát denně. A taky
    výhoda v 5 ti leté záruce od Beka. Doporučuji.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  4. Barny napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Super poměr výkon – cena.
    Hlavní roli hrála 5letá záruka.

    Sušičku mám teprve týden, takže je ještě brzo dělat velké závěry. Teprve se snažím zjistit jaký program na který druh prádla použít, ale vzhledem k tomu, že máme doma kočku a psa, tak už teď jsem nadšená z toho co dovede sušička zachytit do filtrů.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  5. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    úplně všechno – prádlo krásně voní, je měkké a hlavně ho nemusím žehlit. Super je, že sušička si sama zkrátí délku sušení, takže i když při zapnutí svítí údaj 3:10 tak usuší třeba i za hodinu a půl.

    – nic

    Z tohoto přístroje se stala kamarádka, na kterou nedám dopustit, hlavně teď, když se nám narodilo miminko a počasí si dělá co chce. Sušičku vřele doporučuji.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  6. Sonja napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + snížení vlhkosti v bytě
    se třemi dětmi naprosto úžasná zásležitost
    nemusím žehlit (nevěřila jsem recenzím, že je to možné, ale je to tak) – vyjma manželových košil, samozřejmě
    úspora času – co jsem věnovala pověšení 1 pračky na sušák, za ten čas prádlo okamžitě poskládám a uklidím do skříně
    5ti letá záruka
    nepoužívám ani aviváž
    dostatek programů na výběr – prozatím vyzkoušen program na košile (menší pomuchlání a snadnější žehlení), extra bavlna suchá do skříně (bez žehlení, super!), jeansy (suší se déle než jiné věci, ale i tak kratší dobu, než přednastavil výrobce)

    čas určený k sušení výrobcem – tedy přednastavený – je nadhodnocený! prvních 10 sušení jsem měřila čas a vždy jsme sušili sušičku o 30-60 minut kratší dobu, než nastavil výrobce, takže super (záleží určitě na množství oblečení)
    naučila jsem se jinak uvažovat o praní a začala jsem prát více podobné věci společně a tím si ušetřila ještě více čas
    obrovský buben, bála jsem se, aby mi tam nevlezlo dítě a že se tam vešlo i to pětileté 😉

    mám ji v koupelně na pračce, tak trošičku vyšší hlučnost než je pračka, ale když se zavřou dveře, je to stejné, jako pračka, takže ani tomu bych nedala mínus
    už měsíc a půl jsem neměla tričko zespodu komínku ve skříni, protože se mi tam oblečení vrací moc rychle 🙂
    trošku otravné čistit druhý prachový filtr po každém 5jtém (někdy i třetím) praní, ale stane se to takovým rutinním rituálem, takže ani to není překážka
    nevhodné pro lacláče a takovéhle věci s velkými kovovými sponami, ono, jak se to tam mrská, tak to dělá strašné rány
    hodil by se mi mezidíl s výsuvnou policí na skládání rovnou ze sušičky

    Pokud stejně jako já, celý loňský rok, váháte, jestli to za to opravdu stojí, zjišťujete recenze, názory, typy… tak mohu říci, že při třech dětech (máme rodinný dům) jsem se letos konečně před vánoci rozhodla a nadělila jsem si jí. Po týdnu si jí koupila na moje doporučení i moje sestra a je stejně spokojená, jako já. Nevím, jak jsem bez ní mohla existovat? Prádlo nezatuchne, když se dlouho v domě/bytě suší (bylo běžné u ručníků), je krásně nadýchané, naprosto jsem byla šokovaná, jak je odprašené!! a kolik litrů vody je z jedné 6ti kilové pračky… ta voda se ti doma někam musela odpařit… už chápu, že v ložnici ve starém bytě byla ve šuplatech zespodu vzadu plíseň, o které jsem ani nevěděla! No prostě, jak jsem celý loňský rok váhala tak se letos tluču do čela, že jsem byla střelená. A to nemluvím o tom, že za čas, který jsem věnovala pověšení 1 pračky na sušák ho teď poskládám a uklidím do skříně. Ani já takhle nevyžehlím trička, jako to umí BEKO sušička a to jsem pintlich – hlavně je to poznat ve švech na ramenech. Už měsíc jsem neviděla ani sušák ani žehlící prkno. Manžel je košiláč, tak až příští týden, až ušpiní pračku košil, to bude to jediné, co mu budu zase muset přežehlit takže pokud váháte, už neváhejte. Je to ta nejlepší investice, co jsem vydala oproti úspoře času, které můžu věnovat lépe. Dokonce jsem se bála místa, kam jí dát… mám BEKO i pračku, ale je méně hluboká, a mámy druh je truhlář a vymyslel mi i spojení pro tyhle dvě odlišné hloubky, takže i přes to já mám na sobě a jsem naprosto, naprosto, naprosto happy!

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  7. Hronová napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    zásadní úspora času
    vyjímečně žehlím některé kousky + košile, zbytek jen skládám
    úspora el energie – nežehlím,což kompenzuje spotřebu při sušení
    suška zbavuje prádla veškerých chlupů a prachu
    zmizel definitivně skládací sušák prádla v bytě, který byl rozložený a překážel téměř neustále, paráda:-)
    suška má velký buben – na 8kg prádla
    opravdu velmi jednoduchá obsluha
    velký pomocník do domácnosti:-)

    – nic

    Po roce a půl provozu a téměř denního užívání přikládám ještě jednu recenzi. Jsme totiž se sušičkou natolik spokojeni, že se ráda podělím o zkušenosti po delší době…
    Předně musím uvést, že sušičku jsme umístili do sušárny, tedy do místnosti k sušení prádla určené, a tím zásadně vyřešili problém hluku. Musím k ní sice scházet dvě patra, ale takto není slyšet z žádného obytného prostoru v domě.
    Sušičku využívá i moje maminka, sušička tedy běží téměř každý den. O víkendu většinou absolvuje 3-5 cyklů a zatím – klepu na dřevo – bez jakýchkoli závad.
    K sušení využívám v podstatě jediný program – suché do skříně. Nic už netřídím, dávám vše najednou – džíny, košile, trika, ručníky, spodní prádlo i svetry!…všechno:-)!…a vždy je prádlo dokonale suché.
    Další skvělé plus, které velmi oceňuji, je naprosté odchlupení všech věcí. V domě jsou dvě kočky a šeltie, ze které 2x za rok vylítá celý kožich. Pračka chlupy nikdy dokonale neodstraní, sušička ano.
    Suška je podle mého odhadu úsporná. Nedělala jsem sice žádná měření, ale za 1.nežehlím, za 2. si sušička reguluje čas podle množství a typu vysoušeného prádla – má zřejmě čidlo vlhkosti a vypne se tehdy, když je prádlo suché. Uváděné časy v manuálu tedy neodpovídají praxi…
    Dočetla jsem se samozřejmě záhy, že co se týče aviváže, není její používání pro sušičku zdravé, takže už ji nepřidávám do pračky. Nicméně po pár týdnech provozu už prádlo vonělo i bez aviváže. Když chci, aby prádlo bylo cítit výrazněji, např. povlečení, použiju voňavý ubrousek z dm (ubrousky nejsou drahé a velmi pěkně voní), ale to jen výjimečně.
    Sušička se v naší domácnosti naprosto osvědčila, je to opravdu velký pomocník a nedám na ni dopustit:-)! Doporučuji ji všem:-)!

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  8. Anonym napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + Spotřeba
    Cena
    Design
    Námi prověřená a spolehlivá značka

    Sušičku mame rok, nemám k ní výhrady. Suší výborně, nepřesušuje, prádlo není mokré. Spotřeba elektřiny nestoupla, -díky sušičce nežehlíme, o nižší vlhkosti vzduchu v bytě a tedy ustupu plísní nemluvě. Bohužel jsme dostali pračku od jiné(věhlasné) firmy, která velmi špatně ždíme, tedy sušíme na dvouhodinový program. I tak nejsou náklady vražedné! Věhlasná pračka po dvou letech začíná reznout zevnitř i zvenčí a až odejde do věčných lovišť, už jedině Beko, kterou jsme měli dříve v pronájmu.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  9. Aleš napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + množství programů
    5let záruka
    en. třída A+
    design
    kondenzační sušení
    velikost bubnu a celková kapacita na 8 kg
    cena (13k)

    – nic jsme neobjevili

    zkušení borci tvrdí, že sušička je do manželství jedna ze 2 nejlepších investic – spolu s myčkou nádobí.

    Prádlo je pak radost řešit – z 90% odpadá žehlení a sušení.

    Obzvláště v domácnostech, kde se suší prádlo na sušáku v interiéru se velmi sníží vlhkost – z každého sušení máme cca 1-2 litry zkondenzované vody, které se jinak odpařovaly do interiéru.

    Je potřeba se dobře naučit odhadovat množství prádla, které do sušičky dáváte, aby jela na optimální výkon – ideálně provážit objem pračky po praní, postupem času se to dostane do oka.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  10. Monika napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + úspora času
    snížení vlhkosti v baráku
    prádlo je zbaveno prachu a chlupů

    – snad jen hlučnost

    Hlavním důvodem pořízení sušičky byla úspora času. Mám dvě děti a oba aktivně sportují a spotřebují hodně oblečení. Druhým důvodem byla prašnost. Volba padla na Beko a to proto, že nabízí v akci záruku 5 let. V dnešní době, kdy spotřebiče trpí mnoha poruchami je to nabídka k nezaplacení. Je to první výrobek této značky v domácnosti. Pračku máme Zanusi a ta byla již opravována s tím, že příští oprava by byla nerentabilní a bylo by lepší zakoupit pračku novou. Cena za opravu byla opravdu vysoká. 5 let záruky je příjemnej bonus.

    Zatím experimentuji s programy. Jsem překvapená jak je prádlo krásně voňavé a nadýchané. První test proběhl na ručnících. 4 ručníky a jedna osuška-cca 1,5l vody a hrst prachu. Ten prach a chlupy mě překvapil. Když si představím, že v zimě se mi tolik vody odpařovalo ve sklepě. Když je hezky suším stále venku. Prádlo ze sušičky není z 80% třeba žehlit. Jen složím a uklidím. Sušičku pouštím jen na noční proud kvůli úspoře energie. Jsem tak naučená z pračky. Sušičku mám ve sklepě. Hluk se dá srovnat s pračkou. Je to hlasitý spotřebič.

    Dlouho jsem nad koupí rozmýšlela. Dnes už vím, že jsem chybu neudělala. Je to opravdu velkej pomocník.

    Značku Beko mohu doporučit. Výrobek vypadá kvalitně. Display je krásně čitelný. Obsluha je snadná. Příští pračka bude od stejné značky.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  11. anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Maximální spokojenost

    Trochu více hlučná,ale to se dá přežít

    Děkuji za předchozí recenze, přispěli k nákupu tohoto produktu . Máme jí sice měsíc a zatím opravdu spokojenost ,prádlo perfekní a hlavně suché , nepolámané a většina se nemusí ani žehlid. Dáváme asi 7 kg prádla ( tolik vypere taktéž Beco pračka) a proces který má trvat 3.05 hodin je hotov asi za 1.45h , hodně asi záleží na vyždímání , jedeme na 1200ot . Co se týče spotřeby tak při tomto 3 h. procesu si to vzalo 1.67kW ,takže hodně pod udávanou spotřebou výrobce.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  12. Renáta napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Spotřeba elektřiny
    Záruka 5 let
    Zbavuje prachu a chlupů
    Prádlo je měkké a voní
    Příjemně topí
    Zbavuje byt vlhkosti (rozdíl oproti šňůře)

    Sušička je rozměrově velká (větší než naše pračka), našli jsme ji ale jiné místo kam se vešla.

    Úžasný pomocník při dětech :-), zatím suším vše :-D, nic jsem nezničila.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  13. Drápa napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    + dobrý poměr kvalita / cena
    po prvních sušících cyklech velká spokojenost
    naše druhá sušička (1. byla AEG 59840 s tepelným čerpadlem za cca 25.000 Kč, do doby kdy po 4,5 letech odešlo ono čerpadlo a oprava se nevyplácí)
    v parametrech srovnatelná s uvedenou AEG, ale za poloviční cenu
    5-ti letá záruka

    – nenašli jsme

    sušičku bych vřele doporučil
    pro toho kdo hledá zajímavý přístroj za přijatelnou cenu
    mohu jen potvrdit předchozí pozitivní hodnocení ostatních recenzentů
    funguje lépe než jsem očekával
    doposud jsem značku Beko považoval za hráče II. ligy, ale po uvedených zkušenostech jsem změnil názor

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  14. Josef Kohout napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Rychle suší, snadný přístup k filtrům, jednoduché napojení na odpad, není těžká, dobrá cena.

    Máme ji týden. Překvapivě dobře suší (a filtruje prach, chlupy, vlasy z prádla), 5 košilí zkrátí na 40 min., 3 džiny na 1 hod., skoro plná denní směsí syntetiky s bavlnou na 2 hod. Prádlo je prohřáté nezmačkané, tenké věci lze ihned obléci. Sušíme i ty, které mají sušičku přeškrtnutou – tlusté bundy s podšívkou a mnoha kapsami. Mnohavrstvé švy a kapsy zůstávají vlhké ale rychle doschnou po sušení. Když vypadne elektřina začne cyklus znovu, pak ho zkrátí na původní čas. Spotřeba není velká – plná denní směs asi 2 kWh.
    Za rok ji zhodnotím znovu.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )

Napsat komentář