Sušička BOSCH WTW 86564BY

Sušička BOSCH WTW 86564BY

maximální kapacita ve standardním programu bavlna: 7 kg
druh sušení: kondenzační
třída spotřeby energie: A++
ActiveAir Technology

Nabídka Pračky


Roční spotřeba energie 212.0 kWh/rok, na základě 160 cyklů ve standardním programu bavlna s plnou a poloviční náplní, a spotřeba v úsporných programech. Skutečná spotřeba je závislá na způsobu použití spotřebiče.
Spotřeba energie ve standardním programu s plnou náplní 1.65 kWh a s poloviční náplní 0.97 kWh
spotřeba energie ve vypnutém stavu 0.1 W a v zapnutém stavu 1 W
délka ponechání v zapnutém stavu: 30 min
Program Bavlna suché do skříně používaný při plné a poloviční náplni je standardní sušicí program, na který se vztahují informace uvedené na štítku a v informačním listu. Tento program je vhodný pro sušení běžně mokrého bavlněného prádla a je nejefektivnější z hlediska spotřeby energie pro bavlnu.
Vážená délka trvání standarního programu bavlna s plnou náplní: 139 min.
Délka trvání standardního programu bavlna s plnou náplní 178 min a poloviční náplní 110 min.
Třída účinnosti sušení: B na stupnici od G (nejméně účinný) do A (nejúčinnější).
Průměrná účinnost sušení ve standardním programu s plnou náplní 86 % a poloviční náplní 86 %.
Vážená účinnost sušení ve standardním programu bavlna s plnou a poloviční náplní: 86 %.
hlučnost: 65 dB (A) re 1 pW
Programy

speciální programy: vlna finish, mix, sportswaer, extra krátký 40´, halenky/košile, časový program teplý, časový program studený

Speciální funkce a nastavení

cyklus načechrávání: 120 min na konci programu (lze kdykoliv během sušení přerušit a prádlo vyjmout)
TouchControl tlačítka: šetrný, snadné žehlení, menu, změna

Komfort a bezpečnost

SelfCleaningCondenser – několikanásobný automatický proplach kondenzátoru během fáze sušení
technologie AutoDry
komfortní nastavení sušících časových a senzorových a speciálních programů jedním otočným voličem
LCD-displej: ukazatel zbytkového času a průběhu programu, časová předvolba, dodatečné funkce a doporučující informace
sušící systém Sensitive Drying:velký nerezový buben s kapkovitými prolisy, asymetrické unašeče ve tvaru vlny
AntiVibration Design: zaručuje stabilitu a tišší chod při praní a odstřeďování
Vnitřní LED osvětlení bubnu
mechanická dětská pojistka proti otevření dvířek
signál na konci programu
prosklená dvířka plnícího otvoru stříbrnábílá
Závěs dvířek: vpravo
kovový zámek

Technické informace

rozměry (V x Š xH): 84.2 x 59.8 x 63.6 cm
možnost podstavby při výšce niky 85 cm
barva / materiál spotřebiče: bílá
délka přívodního kabelu (cm): 145.0
hmotnost netto (kg): 53
objem bubnu (l): 112


VN:F [1.9.20_1166]
Rating: -1 (from 1 )
Sušička BOSCH WTW 86564BY, 4.5 out of 5 based on 11 ratings

12 Recenze na Sušička BOSCH WTW 86564BY

  1. Petr napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    NEKUPOVAT … SAMOČISTÍCÍ KONDENZÁTOR ZNAMENÁ TO, ŽE KAŽDÝM ROKEM ODVEZETE DO SERVISU NA VYČIŠTĚNÍ CCA 2.500 KČ

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  2. Eva napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Dobrý je to úplna pravda ani ja nedoporučujem samočistacie kondezatory stále sa opravuje a musí sa čistit mikdy viac je nedokonala mám susicku BOsch WTV 86561BY doporucujem čistit octom.nekupujte nikdy viac

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 2 )
  3. Roman napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    To, co jsem očekával, se splnilo.
    Šetří čas.
    Suší.
    Prádlo je voňavé a nadýchané.
    Doma nepřekážejí sušáky na prádlo.
    1-2 litry vody po každém sušení už se neodpařuje do prostoru
    Všem, kdo uvažuje nad koupí sušičky, vřele doporučuji.

    Na sušišce není nic negativního, neboť je to neskutečný spořič drahocenného času.

    Koupil jsem Bosch neboť máme pračku stejného výrobce a jsme nadmíru spokojeni.
    Kvalita odpovídá ceně.
    Funguje dle představ, žehlička už na 90% odpočívá ve skříni.
    Hluk je snesitelný – ideální je ovšem umístit mimo obytný prostor. Není tichý jako myčka a lehce převyšuje hlučnost pračky.
    Kdo uvažuje o koupi sušičky z důvodu, že nevěří, že to funguje. Tak funguje. Rok jsme uvažovali nad koupí a poté, co jsme viděli u známých výsledek sušení, jsme ji měli do týdne v garáži a manželka tvrdí, že je to po dětech (což je nejlevnější pracovní síla, ale poněkud hlučnější než sušička) nejlepší pomocník v domácnosti.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  4. Ivana napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    nadýchané oblečení, hlavně jsem byla unesena z toho sametového
    nastavení šetrného sušení
    zapomenutý kapesník už není problém
    prádlo je voňavější než po vyndání z pračky
    téměř nežehlím
    nezakopávám o sušák v bytě

    dostala jsem návod k jinému typu sušičky
    s prachem odstraňuje i vlákna

    Po asi dvou měsících vybírání jsem se rozhodla pro tuhle sušičku. Koupila jsem na akci za 16000 Kč včetně dopravy. Jen jsem byla překvapená z dodání jiného návodu. Stáhla jsem si ze stránek oficiálních stránek.
    Už nemusím řešit sušák, který občas spadl na dceru, zapomenutý kapesník nebo vlasy na oblečení po stříhání. Pokud prádlo ze sušičky vyndám po skončení programu, nemusím žehlit. Oblečení se opravdu trošku srazilo. Hlavně to dětské a ne po prvním sušení, ale až po několikátém. Mám pocit, že sušička nejen ,,vysaje prach“, ale i vlákna z oblečení. Jsme rodina alergiků, takže pokud suším prádlo venku, dám pak na 20 minut na studené sušení, aby odstranila prach a pyly.
    Trochu jsem byla rozhozená z odloženého startu. Musíte si nastavit čas o kolik bude odložen konec programu nikoli začátek.
    Bála jsem se že bude hlučná jako pračka u ždímání, ale to je v pohodě. Máme v ložnici. Nedoporučila bych do místností, kde se více zdržujete. Děti by u sledování pohádky asi protestovaly. Srovnala bych to s myčkou, možná je trochu hlučnější.
    S dvěma malými dětmi a nevelkým bytem je to skvělý pomocník. Koupila bych znovu. Od mého nákupu uběhl měsíc, takže čas teprve ukáže kvalitu sušičky.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  5. slunce230 napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    výkonná
    úsporná
    tichá

    doporučuji, sice na trhu jsou i levnější, ale Bosch je dobrá značka

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  6. Klára napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Sušička je výborná. Jsem s ní moc spokojená. Dlouho jsem váhala s koupí, ale nyní bych vřele všem doporučila, zvláště pak v zimním období, kdy není možnost sušení prádla venku. Prádlo je opravdu krásně nadýchané a oproštěné od všech chloupků. Máme pejska, takže se s tímto problémem potýkáme. Košile jsou ke složení do skříně, ale před použitím je stejně manželovi žehlím.

    Je třeba tzv. vychytat, jak se který program dá využít. Z pračky jsem byla zvyklá míchat například prádlo s červeným zabarvením, ale různé materiály. Nyní je třeba rozlišovat hlavně materiál.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  7. Klára napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Prádlo je krásně nadýchané, rovnou skládám do skříně, doma nestraší sušák, prádlo je krásně voňavé, aviváž se ,,uzamkne,, ve vláknech. Filtr na žmolky a prach je výborná vychytávka. Jsem z ní nadšená.

    – Nic

    Je to super věc, byla jsem v šoku, když jsem viděla, kolik vody zůstalo v šuplíku, která se jinak vypařovala a zůstávala v místnosti. Kolik nepořádku pochytá filtr, který se snadno vymění a vyčistí. Nemám srovnání, je to má první, ale ani v létě po sušení venku není prádlo tak krásně nadýchané a voňavé jako ze sušičky.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  8. Maroš napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Osobne jsem nevedel, co od susicky cekat, je to nase prvni, ale funkce je vynikajici a to bez prehaneni. Na kratsi programy zustanou nektere casti pevnejsich tkanin (dziny apod.) v zahybech lehce vlhke, na delsi programy je suche vsechno. Po vyndani je pradlo bez prehaneni totalne heboucke, pouzivame hlavne kvuli malemu synovi.

    Pocitejte s relativne vysokym hlukem, my mame susicku v „obyvako-kuchyni“ a snazime se ji pouzivat jen pres den, kdyz jsme bud pryc nebo vicemene v jinych mistnostech.

    Rozhodne doporucuji.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  9. Marikamat napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    nízká spotřeba
    jednoduchá obsluha
    odstranění zvířecí srsti z prádla, vše zachytí filtr
    úspora času!
    prádlo je při včasném vyndání a složení nezmačkané (puntíčkáři ať si žehlí i nadále)
    jednoduchá manipulace s filtrem a s nádobou na vodu

    snad jen mírně vyšší hlučnost, která je ale u všech sušiček…

    Vybrala jsem si tento typ po dlouhém vybírání a pročítání recenzí. Jsem nadšená. Pro rodinu se třemi dětmi, psem a kočkami a s absencí velkého balkónu je to pomocník k nezaplacení. Škoda, že jsem jí nekoupila mnohem dřív. Ušetří mi mnoho času a práce s prádlem.
    Je to má první sušička, nemám zkušenost s jiným typem, ale myslím si, že cena je velmi slušná a kvalita provedení se zdá být dobrá.
    Podle množství vody v nádobě po každém sušení očekávám v zimě menší rosení oken a menší vlhkost v bytě…

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  10. Boris napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    samočistící kondenzátor
    jednoduchá obsluha
    úspora času
    prádlo je pěkně načechrané a voňavé
    není třeba používat aviváž při praní
    jednoduchá manipulace s filtrem a s nádobou na vodu

    Sušičku jsem vybral po více než týdenním pročítání testů a recenzí a zvítězila tahle nejen v poměru cena/výkon. Podstatný pro měl byl samočistící kondenzátor, blokace tlačítek (aby děti nemohly sušičku pustit nebo přenastavit v běhu), odložený start a jednoduchost obsluhy. Sice by bylo fajn mít sušičku s košem na boty, ale takové stály o 5 tisíc a více více, přičemž sušáky bot se dají koupit za pár stovek.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  11. Machec napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Prádlo se po sušení vůbec nesrazilo
    Sušička sama nastavuje délku sušení, takže pokud je 3 hodinový program a sušíte jen pár kusů oblečení, tak je dosušeno už třeba po hodině
    Detektor zbytkové vlhkosti – prádlo není přesušené ani nedosušené, stačí zvolit program, jak moc chcete prádlo vysušit a sušička se o vše postará
    Navíc ještě funkce jemné sušení, kdy sušička suší nižší teplotou aby se prádlo nesrazilo(ani jsem ještě nevyužil)

    Hlučnost – je hlasitá jak pračka bez asynchronního motoru

    Jedině doporučuji, úplně jednoduchá a suší výborně

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  12. Tomáš napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    první rok vám bude fungovat bez problémů, prádlo bude perfektní.

    po roce provozu začne během sušení vypínat a hlásit, že je plná nádoba na kondenzát.Pokud je to v záruce, tak v pohodě, jen se od serviního mechanika dozvíte, že nesmíte používat aviváž ( manželka ji nikdy nepoužila), pak vám tvrdí, že dáváte moc pracích prostředků ( máme pračku siemens, která si sama dávkuje prací prostředky).
    Problém je v nedokonalosti této sušičky, samočistící kondenzátor ( jak se siemens chlubí, že je to jejich patent), není zas tak samočistící. Celý systém se díky nedokonalému proplachu po určite době začne zanášet a ucpe se čerpadlo, které má přečerpávat zkondenzovanou vodu ze zásobníku pod bubnem do nádobky na kondenzát, která je na vrchu sušičky.
    Chybové hlášení, že máte zanešenou tu horní nádobku není pravdivé, je plná dolní nádoba, kde je čidlo, které snímá kolik vody je v nádopbce je a když je jí tam hodně a ucpané čerpadlo to nedokáže odčerpat, tak to sušičku prostě vypne
    Vyšištení lze provést pouze v servisu, kdo hodně suší tak si dost zaplatí.V servisu v Pardubicích je cena za 1200 Kč bez čerpadla, které naštěstí stačí ve většině případů vyčistit.
    Zastoupení Siemens pro ČR, kde jsem na toto upozornil, pouze odpovědělo, že je to v dusledku velkého množtství pracích prostředkua že se k tomu dále nebudou vyjadřovat.
    Jinak ta horní nádobka na kondenzát se taky pěkně zanáší a vzhledem k tomu, že je nerozebíratelná, tak ji také nevyčistíte.

    opravdu nedoporučuji tyto řady od siemense a bosche, které pracují na podobném principu samočištění kondenzátoru.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )

Napsat komentář