Sušička prádla Siemens WT46W564BY

Sušička Siemens WT46W564BY

Manuální čištění kondenzátoru je již překonané. Díky samočistícímu kondenzátoru navíc zůstane spotřeba energie konstatně nízká. Třída spotřeby energie A++. Vyjímečně nízká spotřeba energie. Tichý provoz (65 dB). Senzoricky ovládaná technologie autoDry zabraňuje srážení prádla během sušení. Rychlý 40 min. program.

Nabídka Pračky



Spotřeba

maximální kapacita ve standardním programu bavlna: 7 kg
druh sušení: kondenzační
třída spotřeby energie: A++
activeAir technology
Roční spotřeba energie 212.0 kWh/rok, na základě 160 cyklů ve standardním programu bavlna s plnou a poloviční náplní, a spotřeba v úsporných programech. Skutečná spotřeba je závisla na způsobu použití spotřebiče.
Spotřeba energie ve standardním programu s plnou náplní 1.65 kWh a s poloviční náplní 0.97 kWh
spotřeba energie ve vypnutém stavu 0.1 W a v zapnutém stavu 1 W
délka ponechání v zapnutém stavu: 30 min
Program Bavlna suché do skříně používaný při plné a poloviční náplni je standardní sušicí program, na který se vztahují informace uvedené na štítku a v informačním listu. Tento program je vhodný pro sušení běžně mokrého bavlněného prádla a je nejefektivnější z hlediska spotřeby energie pro bavlnu.
Vážená délka trvání standarního programu bavlna s plnou náplní: 139 min.
Délka trvání standardního programu bavlna s plnou náplní 178 min a poloviční náplní 110 min.
Třída účinnosti sušení: B na stupnici od G (nejméně účinný) do A (nejúčinnější).
Průměrná účinnost sušení ve standardním programu s plnou náplní 86 % a poloviční náplní 86 %.
Vážená účinnost sušení ve standardním programu bavlna s plnou a poloviční náplní: 86 %.
hlučnost: 65 dB (A) re 1 pW

Programy

speciální programy: vlna finish, mix, outdoor, super 40´, halenky/košile, časový program teplý, časový program studený

Speciální funkce a nastavení

cyklus načechrávání: 120 min na konci programu (lze kdykoliv během sušení přerušit a prádlo vyjmout)
touchControl tlačítka: šetrný, ochrana proti zmačkání, menu, změna

Komfort a bezpečnost

selfCleaningCondenser – několikanásobný automatický proplach kondenzátoru během fáze sušení
autoDry technologie
komfortní nastavení sušících časových a senzorových a speciálních programů jedním otočným voličem
LCD-displej: ukazatel zbytkového času a průběhu programu, časová předvolba, dodatečné funkce a doporučující informace
softDry systém sušení: velký nerezový buben se speciální strukturou a unašeči s měkkým povrchem pro jemnou péči o prádlo
antiVibration design: zaručuje větší stabilitu a tišší chod při praní a odstřeďování
Vnitřní LED osvětlení bubnu
mechanická dětská pojistka proti otevření dvířek
signál na konci programu
prosklená dvířka plnícího otvoru stříbrnábílá
Závěs dvířek: vpravo
kovový zámek

Technické informace

rozměry (V x Š xH): 84.2 x 59.8 x 63.6 cm
možnost podstavit pod pracovní desku


VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 )
Sušička prádla Siemens WT46W564BY, 2.9 out of 5 based on 17 ratings

17 Recenze na Sušička prádla Siemens WT46W564BY

  1. Josef napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Vážení,máme tyhle mašinky v rodině dvě a problémy jsou u té,která suší prádlo vyprané kvalitními a drazšími prášky a aviváží.Ta druhá suší už pět let prádlo prané obyčejným práškem za stovku a bez aviváže a stále jde dobře.Prostě ten výrobek je dělaný pro Německo a pod.,kde se používají prací prostředky,které mu neškodí a mají trochu jiné složení než ten sajrajt prodávaný v Čechách.Stejné je to i s potravinami,jenže tam se v těle žádný filtr neucpe,tam rovnou nastoupí rak.Prostě jsme ve všem jiní a máme jiné chutě a zvyky,jak jsem se nedávno dočetl.Rozumíme na východ od Aše.Zajeďte si pro prášky a ost. kousek za hranice a zbytečně se nedivte,nemá to cenu

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  2. Jana napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Cca 3,5 roku fungovala perfektně, poté hlásila chybu a cyklus sušení trval mnoho hodin. Na radu z netu jsme spustili program s octem – bohužel nám to nepomohlo. Předpokládám, že v ní bylo mnoho nečistot, které čidla úplně zalepily. První spuštění s octem běželo cca hodinu, poté zahlásilo chybu a již se nám ji nikdy nepodařilo spustit déle než na cca 3 minuty. Zavolaný servis vyměnil celé čerpadlo a sušičku vyčistil. Neplatili jsme nic, protože jsme měli prodlouženou 5ti letou záruku. Nyní již opět suší cca 2 roky a snažím se dodržovat jinou radu z netu – dolévám do nádoby čistou vodu před sušením, minimálně vždy polovinu objemu, aby se měla „čím pročistit“. Zatím funguje. Laicky se domnívám, že když se do sušičky dá málo prádla, ze kterého je málo tekutiny, sušička se nemá čím propláchnout. Rovněž se vyhýbám avivážím.

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  3. Tomáš napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Tak musím konstatovat, že Siemens nelže, že sušička je samočistící. Opravdu jí musím pravidelně „“SÁM ČISTIT „“, jinak by už dávno nefungovala. Každého půl roku vyčistit ucpané čerpadlo od žmolků, když to hlásí plnou nádobku na vodu. Opravdový zmetek, technicky nedořešeno.Siemens by se měl stydět né za to, že to vyrobil, ale za to že chybu nepřiznal a dělá blbce z nás zákazníků!!!

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: +4 (from 4 )
  4. Jana napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    se sušičkou Siemens WT46W564BY jsem opravdu velmi nespokojená. Po roce se objevila ,zde tolik častá závada, ke které se Siemens staví jako že neexistuje, i když podle jejich technika je to chyba výrobku, kdy bylo do výroby zavedeno něco, co neměli příliš vyzkoušené a my všichni jsme za to zaplatili nemalé peníze.Sušičku mi doporučil prolévat čistou vodou a vydrželo to s menšími problémy do teď. Dnes ji mám třetí rok a objevila se mi nová závada F12. Zatím nevím co tato závada znamená, protože ji nemohu nikde najít. Tak pokud máte tuto zkušenost, napište.
    Pokud si budu pořizovat novou sušičku tak určitě ne samočisticí a na 100% ne Siemens.

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  5. petr napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Samočistící systém vůbec nefunguje !!!!
    Jediný řešení volat servis a ten Vám bude povídat co dělate špatně a vezme si 2000Kč.
    Siemens příště určitě NEKUPOVAT !!!!!

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  6. majka napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Jsme tři kamarádky. Koupily jsme si před 3 lety tuto susicku. Všem třem nám hlásí stejnou závadu. Nejdřív sušila 3-4 hodiny pak chybová hláška o které tu všichni píšete. Nedoporučuji. Jejich samočistící systém je aušus za 25 tis

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  7. Miroslava napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Dobrý den,
    mám problém se sušičkou typu IQ790, při zapnutí se mi tam stále ukazuje klíč a nereaguje na žádný program.
    Můžu poprosit o radu co s tím?

    Děkuji

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: -5 (from 7 )
  8. Tereza Faboková napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Dobrý den, dnes jsem se poprvé odvážila vyčistit sušičku dle rady pana Martina. Zatím program jede s octem tak výsledek nenapíšu, ale vkládám do této rady velké naděje, protože naše sušička byla již 2x v servisu kvůli této závadě a já už za opravdu nehodlám platit 78EUR. Děkuji pane Martine!!! Pozdravuji

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  9. Radek napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Dobrý den, tak jsem dnes na základě rady Martina provedl očistu sušičky BOSCH octovou vodou a světe div se, funguje to. Signalizace plné nádobky a tím nefunkčnost sušky byla odstraněna. Doufám, že to nějakou dobu vydrží.

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  10. Marina napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Dobrý deň,
    chcela by som sa opýtať, sušička Simens OQ700 mi nereaguje na žiadnu funkciu, stále mi len signalizuje a ukazuje kĺúč. Nikde neviem nájsť čo je to za poruchu. Ďakujem

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 3 )
  11. Eva napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Chtěla bych poděkovat Martinovi za návod na vyčištění filtru octem. Po té, co jsem každých pět minut zapínala sušičku, jsem se ho odvážila vyzkoušet. Ze začátku to vypadalo hrozně, naředila jsem 1 litr octu s vodou, octová voda začala vytékat po sušičkou, několikrát jsem spustila na prázdno sušičku, sušička neustále pípala, navíc ocet byl cítit všude. K dalšímu octování už jsem se neodvážila. Po týdnu jsem zapnula sušičku s prádlem a celý program proběhl bez přerušení. Od té doby uběhl měsíc a vypadá to, že závada byla odstraněna. Za mne velké díky.

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )
  12. Marcela napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Dobrý den, máme naprosto stejnou zkušenost, právě NAŠTĚSTÍ V ZÁRUCE nastala závada – sušička hlásí plnou nádobu, ale ta je prázdná, vyčištěná….chci se zeptat, jak mám postupovat, až mi vyčištěnou pračku z prodejny vrátí s tím, že závada je vyřešena, odstraněna. Za pár měsíců mi končí zár.doba,takže pokud se objeví závada znovu, už ji budu muset platit. Ale když odsud vím, že se závady rády opakují, nemíním se smířit s tím, že jen budu čekat, kdy se to objeví znovu a už to nebude v záruce….Mám nějakou šanci na prodloužení záruky nebo se prodlužuje dostatečně automaticky při reklamaci?? Aktuálně nevím, jak to chodí. Díky. M.P.

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: +2 (from 4 )
  13. Martin napsal:
    VA:F [1.9.20_1166]

    Pozdravujem Vás, tento problém sa objavil aj u mňa asi po 2 rokoch. A prišiel som na to čo ho zapríčiňuje.
    Tu je návod ako sa tohto problému zbaviť:
    Najprv treba sušičku celú prečistiť a to tak že do prázdnej sušičky nalejete 1L octu a 1Lvody a pustite na program suché do skrine,
    asi v polovičke cyklu sa čerpadlo, ktoré tento problém spôsobuje pokúsi vyčerpať vodu (ocot) zo sušenia do hornej nádržky, čo by sa malo podariť,(ak vypíše chybu len ju potvrďte Štartom) a v zapätí tuto tekutinu pusti naspať na výmenik čím ho prepláchne od nahromadených žmolkov. A opätovne ho vyčerpá naspäť do nádržky tu sa potom nečistoty zachytávajú na sitku ktoré treba pravidelne čistiť. Tento postup zopakujte aspoň 2-3 krát, cele cykly s prázdnym bubnom. Bude z toho octový zápach, ale ten po cca týždni vyprchá. Potom na nádržke vyčistíte sitko a do octovej tekutiny nalejte cca 8L vody. (nádržka bude skoro plná tekutiny) a opätovné spustite cyklus suché do skrine. Tu už budete vidieť na sitku veľké množstvo vyplavených nečistôt. Program do skrine púšťajte dovtedy kým idú nečistoty, cca 4-5 cyklov. A sušička je opäť plne funkčná a hlavne nemusíte komplikovane rozoberať sušičku a čistiť čerpadlo, je to pakáreň a pomôže to asi tak na pol roka.
    Tak sušička je čistá a teraz to najdôležitejšie: Celý problém vzniká tým, že sušička ma samočistiaci kondenzačný výmenik. Je to super, lenže väčšina z nás po každom sušení vylieva vodu z nádržky a v nádržke potom nie je dostatok vody na to, aby dostatočné vyčistila výmenik. Tým dochádza k tomu že časom sa nahromadia v čerpadle žmolky, ktoré tam potom zaschnú a zalepia hladinový snímač ktorý signalizuje poruchu.
    Preto vždy pri sušení nechajte aspoň pol nádržky vody a vodu vylievajte až vtedy, keď Vám sušička signalizuje plnú nádržku. Uvidíte, že vždy po sušení bude sitko v nádržke špinavé. Samozrejme nezabudnite na dôkladné vyčistenie sitiek a hlavne občas aj vnútro nádržky od usadenín pod tečúcou vodou (kefa na čistenie fliaš). Veľa zdaru pri odstraňovaní závady.

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: +7 (from 9 )
  14. Martin Kolek napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    3.2.2014 – email do Siemensu:
    Máme doma sušičku Siemens IQ700 WT46W592 (v té době nejvyšší řada, s německými popisky). Po cca 2,5 roku provozu se objevila „závada“, zapípání a sušička odmítala sušit. Zavolali jsme do servisu a ti nám poslali technika. Přijel a za 800Kč sušičku vyčistil a řekl, že je to normální, ale že běžně se to stává už v záruční době. Nyní zhruba po třetím až čtvrtém měsíci sušička zapípá a musíme ji vyčistit. Naučil jsem se ji vyčistit sám, ale trvá to cca 1-1,5 hod a moc příjemná práce to není, obzvlášť pokud ji máte v setu na pračce. Musí se rozbrat vrch a bok, vyndat motůrek čerpadla propláchnout vyústění mechanickým čerpadlem několikrát vodou. Nachází se zde chlupy a žmolky z prádla.
    Tímto bych se chtěl zeptat, zda-li lze uvedený problém řešit nějakým jiným způsobem, protože bych toto od kvalitního spotřebiče Siemens za 25tis. neočekával. Dle technika se jedná o běžnou provozní záležitost s čímž rozhodně nesouhlasím. Podotýkám, že jsme tříčlenná rodina a sušičku používáme v běžném provozu cca 5x týdně.
    ————————————————————————-
    20.8.2014 – email do Siemensu:
    po usilovném boji se žmolkováním a častém rozebírání a čištění sušičky každé dva měsíce sušička po 3,5 letech dosloužila. Přijel autorizovaný servisní technik a konstatoval vadný kompresor. Oprava 12500,-.
    Toto bych opravdu u značkového spotřebiče Siemens za 25.000 Kč nečekal. Jakým způsobem se stavíte k takovým případům? Je možné s vámi řešit nějakou kompenzaci nebo je vám zákazník po uplynuté záruční době lhostejný?

    Nedoporučuji!!!

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  15. Anonymní uživatel napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    Ušetří spoustu práce, prostoru, vlhkosti v domě a sníží prašnost. 90% prádla není třeba žehlit, stačí vyndat ze sušičky a ještě teplé složit. O proti konkurenci úsporná. Nenáročná na údržbu.

    Sem tam se něco srazilo, chce to pečlivě vybírat program. Při správném výběru programu je toto riziko minimální. Spotřeba energie se určitě znatelně zvýší, nic není zadarmo.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  16. j.d. napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    snadné ovládání, dobře napsaný manuál, s kondenzační nádobou se nemusí instalovat na odpad
    výhody sušičky jako takové: prádlo nadýchané, omezili jsme vlhkost v bytě, ušetřený čas za žehlení

    uvidíme, co to udělá s účtem za elektriku:)

    spokojenost

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 )
  17. Tom napsal:
    VN:F [1.9.20_1166]

    První rok fungovala perfektně, prádlo dokonale suché a jemné

    Po roce provozu začne během sušení vypínat a hlásit, že je plná nádoba na kondenzát.Pokud je to v záruce, tak v pohodě, jen se od serviního mechanika dozvíte, že nesmíte používat aviváž ( manželka ji nikdy nepoužila), pak vám tvrdí, že dáváte moc pracích prostředků ( máme pračku siemens, která si sama dávkuje prací prostředky).
    Problém je v nedokonalosti této sušičky, samočistící kondenzátor ( jak se siemens chlubí, že je to jejich patent), není zas tak samočistící. Celý systém se díky nedokonalému proplachu po určite době začne zanášet a ucpe se čerpadlo, které má přečerpávat zkondenzovanou vodu ze zásobníku pod bubnem do nádobky na kondenzát, která je na vrchu sušičky.
    Chybové hlášení, že máte zanešenou tu horní nádobku není pravdivé, je plná dolní nádoba, kde je čidlo, které snímá kolik vody je v nádopbce je a když je jí tam hodně a ucpané čerpadlo to nedokáže odčerpat, tak to sušičku prostě vypne
    Vyšištení lze provést pouze v servisu, kdo hodně suší tak si dost zaplatí.V servisu v Pardubicích je cena za 1200 Kč bez čerpadla, které naštěstí stačí ve většině případů vyčistit.
    Zastoupení Siemens pro ČR, kde jsem na toto upozornil, pouze odpovědělo, že je to v důsledku velkého množtství pracích prostředkua že se k tomu dále nebudou vyjadřovat.
    Jinak ta horní nádobka na kondenzát se taky pěkně zanáší a vzhledem k tomu, že je nerozebíratelná, tak ji také nevyčistíte.

    nedoporučuji, nedokonalý systém samočištění.

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: +1 (from 1 )

Napsat komentář